Ozonoterapia vs. Oxigenoterapia

Ca terapia hiperbara este de enorm ajutor in multiplele leziuni pe care le poate provoca infectia cu borrelia deja stie toata lumea. Multe cazuri tratate hiperbaric au fost si sunt inca documentante.
Marea problema in acest tratament adjuvant e costul extrem de crescut al unei sedinte precum si nevoia unei sederi in localitatea unde exista „capsula” hiperbara.
Per ansamblu, o cura de 15 sedinte ar putea costa 6000 de lei la care adaugam cazarea 10-15 zile (adica 900-1500 lei) si masa (500-1000 lei). per total vorbim de sume ce bat spre 10.000 de lei.
bani pe care f. putini ii au.

de curand, unul din amicii mei „cu lyme” a incercat o singura sedinta de ozonoterapie la o clinica din Sibiu. Mi-a relatat ca s-a simtit excelent dupa acea sedinta de ozonoterapie (prin ozonficarea sangelui extras si reintroducerea lui in vena).
Din nefericire efectul a durat f. putin.
Documentandu-ma un pic am descoperit ca ozonoterapia e destul de prezenta si in Romania. In occident multi oameni sunt reticenti si spun ca aportul a unei molecule suplimentare de oxigen poate dauna organismului. In Romania toti „vand” ozonoterapia ca pe o minune capabila sa aduca vindecari sau imbunatatiri in multe, multe boli, de la cancer la Epstein-Barr virus, de la reumatism la cresterea imunitatii.
Tot cautand am gasit si un articol f. interesant despre aplicabilitatea ozonoterapiei in boala Lyme. Asa am descoperit ca in Brasov exista o clinica (Geromaslan) care trateaza lyme prin metode alternative (din articol reiese ca oamenii sunt cunoscatori) ca un raspuns la greutatea cu care se face tratamentul alopat, in principal din cauza reactiilor J-H.
M-am interesat la cateva clinici din Bucuresti despre ozonoterapie ca metoda de sustinere a sist. imunitar in tratamentul alopat pentru ca am vazut ca ozonul are si capacitatea sa „lege” neurotoxinele, metalele grele si sa le trimita spre rinichi si ficat spre a fi eliminate.
Ei bine, la clinica din Sibiu pretul unei sedinte era de 120 ron. feedback-ul primit de la clinicile din bucuresti duce costurile undeva la 150-200 ron/sedinta.
Pentru o crestere solida a imunitatii sunt necesare 12 sedinte (una pe saptamana timp de trei luni). Asta inseamna costuri cuprinse intre 1800 si 2400 ron (intre 600 ron/luna si 800 ron/luna).
Intrebarea mea e :
ce diferente notabile sunt intre ozonoterapie si hiperoxigenare? la prima vedere amandoua aduc un aport de oxigen in corp, fapt care se rasfrange si in activitatea celulara (atat in celulele rosii cat si in cele albe).
Comunitatea Lyme de pe youtube merge chiar mai departe si spune ca si apa ozonoficata (cu ajutorul unor aparate disponibile undeva la 100-…. dolari pe amazon) ar avea efecte benefice. Ma gandesc ca asa ar fi si mai accesibil publicului larg.
Eu unul ma gandesc sa incerc cateva sedinte de ozonoterapie sa vad daca se misca ceva (ma simt cam daramat in urma ultimei ture cu antibiotic) si-atunci probabil o sa revin cu mai multe detalii. Pana ma apuc eu insa, hai sa discutam un pic aici.
Mai jos articolul:

Lyme este o boală infecţioasă produsă de o bacterie (Borrelia Burgdorferi), transmisă omului prin muşcătura de căpuşă. Nu toate căpuşele sunt purtătoare ale bacteriei.
Lyme mai este supranumită şi „boala cu 1000 de feţe” din pricina faptului că, afectând întregul organism, simptomele ei mimează foarte bine simptomele altor boli, ca de pildă: boli fizice, precum Scleroză multiplă, amiotrofică, poliartrită reumatoidă, tiroidită Hashimoto, Sindrom Sjogren, fibromialgie, paralizie Bell, sindromul Guillain Barre, Parkinson etc., sau boli psihiatrice, precum psihoză, anxietate, depresie, atacuri de panică, tulburări obsesiv compulsive, autism, dislexie, bipolaritate etc.
Diagnosticul bolii Lyme este stabilit frecvent prin recunoaşterea clinică a eritemului migrator (urticarie) în timpul primului stadiu al infecţiei. Când acesta este absent, atipic sau nerecunoscut sunt necesare alte metode pentru a preciza diagnosticul, în primul rând teste de laborator.
Tratamentul bolii Lyme depistate de timpuriu înseamnă de obicei o cură de antibiotice administrate timp de 3-4 săptămâni. Dacă este diagnosticată rapid şi este tratată cu antibiotice, boala Lyme este de cele mai multe ori tratabilă. Urticaria dispare de obicei în câteva zile după începerea tratamentului, dar alte semne şi simptome pot persista mai multe săptămâni.
Ca un calamar ce stropeşte „cerneală” pentru supravieţuire, Borellia burgdoferi emite neurotoxine care-i servesc mai multor scopuri. Aceasta afectează activităţile gazdei la nivel neuronal/măduva spinării/creier. Astfel apare „hipercoagularea” (sau „sângele gros”), ce determină o circulaţie deficitară şi un nivel  scăzut de oxigen celular. În zona hipotalamusului/pituitară a creierului, infecţia cu Borellia burgdoferi şi rezultatul acumulării de neurotoxine determină apariţia anomaliilor, de la modificarea  poftei de mâncare, transpiraţie şi temperatură, insomnie, vise groteşti şi psihoză.
În plus, atunci când sunt ucise bacteriile apar reacţiile puternice neplăcute din timpul tratamentelor. „Aceasta a fost una dintre principalele provocări în eradicarea bolii Lyme, de a utiliza metode alternative eficiente pentru a încerca detoxifierea si pentru a reduce sarcina de neurotoxine”, spune Denisa Bogdan, coordonatoarea Clinicii de medicină alternativă Geromaslan Braşov, continuând: „Am constatat că «reacţiile secundare» nu sunt o problemă minoră, dimpotrivă acumularea de neurotoxine, metale grele şi produşi de catabolizare ai bacteriei scad imunitatea si determină o stare de aciditate ce poate afecta întregul organism”.
Abordarea terapeutică a clinicii Geromaslan în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu Lyme constă în aplicarea unei scheme ce combină Ozonoterapia (metode sistemice şi metode locale), terapia Rife, terapia ortomoleculară de imunostimulare şi vitamina C.

Duşmanul microorganismelor rele
Ozonoterapia porneşte de la principiul că, la originea oricărei afecţiuni, se află oxigenarea insuficientă la nivel celular, iar tratamentul bazat pe un amestec de oxigen şi ozon poate repara din interior spre exterior. Acest tip de terapie duce la eliminarea toxinelor, uşurând munca sistemului imunitar. Există experţi care spun că ozonul chiar ia locul sistemului imunitar.
Ozonoterapia potenţează terapia cu antibiotice, prin abilitatea ozonului de a distruge spirochete, precum şi orice microb patogen. Elimină metalele grele şi neurotoxinele din sânge şi foarte important, este la fel de eficient şi în cazurile rezistente la antibioticoterapie, nu induce rezistenţă şi cel mai important lucru: nu acţionează asupra florei saprofite (benefice organismului). Ameliorează calităţile reologice (fluidităţii) ale sângelui care la rândul său duce la diminuarea hipoxiei ţesuturilor. Oferă bio-disponibilitate foarte mare a oxigenului în celule, pentru a începe o cascadă de acţiuni metabolice de stimulare a sistemului imunitar. Ozonul oxidează toxine, inclusiv neurotoxine, astfel încât minimalizează reacţiile neplăcute în timpul uciderii agenţilor patogeni; elimină radicalii liberi şi ajută la inversarea pagubelor radicalilor liberi după o infecţie sistemică severă cum ar fi boala Lyme; oxigenarea creşte statutusul energetic şi alcalinizează organismul.

Cum este administrată ozonoterapia?
Toate metodele de tratament cu ozon sunt efectuate conform unor protocoale de lucru stabilite de Societăţile de ozonoterapie si sunt incluse în soft-ul de lucru al Generatorului de ozon, fapt care exclude posibilitatea unor erori de dozare. Există două tipuri de metode de administrare a amestecului de oxigen-ozon. Primul tip include metodele cu acţiune generală (sistemică). Autohemoterapia majoră constă în prelevarea în pungi speciale a unei cantităţi de sânge venos (50-100-150 ml) din vena cubitală şi care este amestecat cu o cantitate egală de ozon de o anumită concentraţie după care este reperfuzată pacientului. Procedura este nedureroasă, nu prezintă nici un risc pentru pacient şi durează în totalitate aproximativ o oră. Pe toată perioada de efectuare a procedurii pacientul este asistat de medic. Autohemoterapia majoră este recomandată în afecţiuni cu caracter mai grav (afecţiuni cardiovasculare, boli autoimune, afecţiuni hepatice, în tratamentul anti aging etc). Autohemoterapia minoră constă în prelevarea a 10-15 ml de sânge venos care este amestecat cu o cantitate egală de ozon de o anumită concentraţie şi este injectată imediat intramuscular. Procedura este trecută în protocolul de lucru pentru tratarea stărilor de deficit imunitar secundar, stări gripale şi alte infecţii virale, afecţiuni dermatologice (acnee).
Insuflaţii rectale cu ozon: după o pregătire prealabilă a pacientului, pe cale rectală se introduce o anumită cantitate de ozon. Procedura are atât o acţiune locală (antiinflamatorie, regenerativă, antiseptică şi de refacere a florei intestinale), cât şi acţiune generală asupra organismului deoarece ozonul se absoarbe foarte uşor prin mucoasa intestinală. Insuflaţia rectală poate fi o alternativă la autohemoterapia majoră. Metodele locale constau în infiltraţiile subcutanate, infiltraţii intramusculare, infiltraţii intraarticulare, ozonopunctura, utilizare internă şi externă a apei şi uleiului ozonificat, dar şi utilizarea locală a amestecului de oxigen-ozon în saci hipobarici în tratamentul unor plăgi infectate, ulcere varicoase, în arteriopatii ale membrelor inferioare, boli dermatologice.

  Sursa

Alte informatii aici si aici.

71 comentarii la “Ozonoterapia vs. Oxigenoterapia

  1. Salut,

    eu sunt romanul cu LTT din germania pozitiv. Am facut ozonoterapie+injectii cu glutamina+etc…da mi adresa ta de e-mail te rog.

  2. Hai ma Costin!
    Tu cand mai ai timp sa dormi?! Frecvent vii cu o tema noua pe blog. 😛
    Ma faci sa ma simt prost ca eu intarzii atat de mult pe nutritie. 😀

    • nutritia am decis s-o tin pentru mine :p
      nu mai abordez subiecte legate de minunatele lucruri pe care le descopar in „studiul china” 🙂
      putini sunt pregatiti sa accepte ca lactatele prin „cazeina” pe care o contin pot fi daunatoare organismului chiar daca reclamele tv ne invita sa bem mult lapte, mult iaurt, multa activia 🙂

      • Pana acum cativa ani eu beam laptele ca pe apa. Erau zile in care beam si cate un litru de lapte. Am fost un mare fan al al laptelui si al lactatelor. La mine in frigider se gaseau in mod uzual 3-5 feluri de branza.
        Si sufar ca nu pot sa beau lapte, dar asta e!
        Nu tot ce e bun la gust e si sanatos! O data la cateva sapt mai beau cate o ceasca de lapte, asa doar de dor…. 😦

  3. Ma intereseaza adresa de mail a prietenului sibian sau a clinicii, caci suntem si noi din Sibiu si poate mai schimbam impresii si modalitati de „lupta” pe acest front 🙂

      • Pai da normal !
        Asta mi se pare o caracteristica tipica pentru cei cu lyme/borrelioza, „daca tot am ocazia, hai sa mai fac si asta”. Asta fiind un RMN, o hiperbara, o sedinta de ozonoterapie, un masaj, un reflexo, etc. :))

        • anka, ai mare dreptate si ma bucur sa vad un mesaj de genul asta de la tine…s-a schimbat ceva in strategia ta in lupta cu borellia?

          • Marian,
            Ma gandesc la mai multe variante posibile, am dat mai multe detalii in postarea imediat anterioara acesteia. Incerc sa inteleg cat mai mult din ce se intampla in corp, sa vad intreg contextul, the big picture of lyme, sa merg pe ipoteze, sa caut solutii potentiale. Si sper ca toata lumea sa invete din greselile mele, sa se trateze cat mai repede si cat mai eficient si mai putin neplacut. E clar ca afectarea se poate produce si in lipsa simptomelor. Asadar nu e timp de pierdut!
            Oricine gaseste articole, informatii interesante, intrigante, astept articole, link-uri, idei. Toate mintile noastre impreuna si informatiile, experientele particulare, ne vor ajuta sa intelegem intai ce se intampla, apoi sa gasim cele mai bune solutii pentru fiecare. Nu cred ca exista o schema general aplicabila, ci totul trebuie individualizat.

            • anka, ce nu intelege nimeni este modul in care unii din cei 90% infectati sufera acele afectari pe care altii nu le au…deci trebuie gasiti ceilalti factori, iar pana acum nu se cunosc….poate borellia e unul dintre ei sau poate nu are nicio legatura, neexcluzand ipoteza ca aceste spirochete sa faca bine (stau si ma gandesc daca nu cumva un pacient cu elasticitate vasculara exagerata poate fi salvat de la un anevrism de ateroscleroza provocata de spirochete si ramforsarea vasului in acea zona..)…noi tragem cu tunul cand cel mai bine ar fi sa angajam un lunetist…DAR in ce sa traga? asta e dilema…

              • Marian,
                Eu cred ca gresim cel mai mult prin faptul ca tratam doar boala, adica infectia/infectiile, cand de fapt ar trebui sa privind intreg contextul in care aceasta s-a declansat si dezvoltat. Cu siguranta sunt mai multi factori implicati decat simpla prezenta a unor patogeni. Iar acesti factori trebui identificati si actionat asupra lor. Ma gandesc la niste deficite genetice, la o proasta detoxifiere (mecanismele de detoxifiere sunt din nou codate genetic), la un sistem imunitar deficitar sau cu functionare haotica, la o alimentatie gresita, la faptul ca acesti patogeni cand co-exista mult timp impreuna se grupeaza in biofilm, au la dispozitie timp si resurse sa isi imprumute trasaturi unul altuia. Si cred ca e necesar sa luam in considerare toate aceste aspecte pentru a obtine un rezultat de succes in tratament. Pentru ca vindecarea nu se refera doar la eradicarea infectiilor, ci si la restabilirea echilibrului in organism. Cred ca efectiv aceste bacterii interfereaza atat de mult (calitativ, cantitativ si ca durata de timp) cu procesele care au loc in mod normal in organism atat macro, cat si micro (digestia, comunicarea la nivel celular, sinteza de substante – hormoni, nutrienti, etc., metabolismul celular, schimbul de substante, etc.) incat corpul este de multe ori afectat ca functionare pe termen lung sau definitiv. Si nu ma refer la afectarea de tip demielinizare sau necroza osoasa, ci la cea stricta de functionare si procesare de nutrienti, informatie, de sinteza si echilibrare a functiilor. Tot ce se intampla in noi este interdependent. O disfunctie cat de mica afecteaza intregul organism.
                Ma gandesc chiar la faptul ca avand multi ani o infectie de acest gen, se produce o modicare a expresiei genelor, mai exact, o modificare in ADN-ul nostru. Tot ce se intampla in organism e codat genetic. In ADN e un fel de manual prin care corpul stie exact ce trebuie sa faca de la miscare, la digestie, la sinteza de hormoni, neurotransmitatori, la somn, imunitate, etc. Sindromul post-Lyme apare ca si cand corpul „ar fi uitat” ce trebuie sa faca si cred ca aici intervin foarte mult ca rezolvare : dieta, echilibrarea energetica, homeopatia. De preferinta aplicate impreuna.
                In principiu eu cred ca exista rezolvare pentru orice, trebuie doar sa ne deschidem mintea si sa cautam solutiile cele mai potrivite, mai eficiente. 🙂

  4. Dragilor,
    Azi am terminat sedintele de terapie Hiperbara.
    Ceea ce pot sa va spun este ca daca e necesar as strange bani tot anul si m-as duce tot acolo.
    Va pot spune ca schemele de tratament la diferite adancimi sunt complexe iar cele de 20 de metri sunt chiar solicitante.
    De altfel noi nu am facut decat trei la 20 de metri pentru ca pentru copii nu e prea indicata o terapie agresiva cu oxigen. Va pot spune ca am simtit in mod clar diferenta si mi-am dat seama ca cei de la clinica au dreptate.
    Imi pun intrebarea daca injectarea sangelui propriu, manevrat in cine stie ce fel si completat cu ozon chiar este sigura.
    In conditiile in care am vazut aici in camera Hiperbara o gramada de copii nenorociti prin niste greseli medicale la nastere sau in diverse circumstante, sigur nu as avea curajul sa injectez copilului un sange recoltat , prelucrat etc in Romanica.
    Adevarul e ca noi ( baiatul in special) excludem din start injectiile de plano, d-apoi perfuziile sau altele expuse mai sus, asa ca putem fi subiectivi.
    Voi incerca ceva detalii despre Hiperbara la subiectul meu de pe forumul de acolo.

  5. Ozonoterapia, ca orice oxigenoterapie normobara, are un efect benefic, dar limitat.

    In general gazele se dizolva slab in lichide, la presiunea atmosferica. Pentru a le dizolva avem nevoie de presiune. Daca luati un pai si suflati intr-un pahar, puteti sa o faceti mult si bine ca sifon nu obtineti, gazul barboteaza dar nu sta/ nu se dizolva, iese afara, egal ca este CO2, O2 sau ozon.

    Desigur ca oxigenoterapia normobara are o serie de efecte benefice, altfel nu s-ar administra pe salvare sau in spitale, dar acestea sint limitate si departe de cele descrise in diferite reclame. Desigur ca plimbarile in aer curat de munte, ozonificat sint benefice, dar departe de a trata chiar si un panaritiu.

    Ozonoterapia normobara are efecte superiore oxigenoterapiei normobare, datorita prezentei unui radical de oxigen suplimentar in gazul administrat, radical destul de reactiv, cu efecte benefice in special in infectii, DAR ozonoterapia este un gag publicitar.

    Acest efect benefic se poate obtine pur si simplu prin inhalarea ozonului. Inhalind acest gaz, plamanul preia si satureaza singele, mult mai bine decit daca v-ati baga o teava in fund, vagin sau prin acea ozonificare a singelui intr-un perfuzor.

    Ozonul se obtine dintr-un concentrator ce produce oxigen (cost citeva mii de euro) care trece printr-un ionizator (alte citeva mii de euro) si se obtine ozonul. Acesta poate fi INHALAT. In general, lasind de-o parte investitia initiala, ozonul daca ar fi SIMPLU inhalat ar costa citiva euro 15 minute si ar putea sa faca oricine, acasa sau oriunde.

    Aici intervine marketingul: daca l-ati putea respira acasa, ca oxigenoterapie normobara (care o puteti face singuri, cu o butelie de oxigen), atunci nimeni n-ar mai cistiga nimic. ASTFEL ca aceasta terapie a „devenit” complicata si de realizat doar in prezenta medicului. Insasi IDEEA de a gazeifica singele in afara organismului este o ABSURDITATE rara, deoarece dispunem de plamani care pot face acest lucru extrem de bine si de performant. Daca inhalati citeva minute ozon, CANTITATIV acesta se dizolva mult mai bine prin plaman in singe decit daca ar trece aceleasi minute printr-un ECMO. Ori ECMO este plamanul artificial (cum este dializa pentru rinichi este ECMO pentru plaman) si chiar cu un ECMO nu obtineti ozonul mai bine bagat in organism decit cu plamanul propriu. Ori ECMO nici nu suporta comparatie cu perfuzoarele unde se ozonifica singele.

    Manipularea singelui in afara organismului, perfuzorul fiind un mediu inchis, nu prezinta riscuri de infestare, dar barbotarea ozonului poate duce la embolie gazoasa, daca scapa vre-o bula pe vena. In general embolia gazoasa in absenta TERAPIEI HIPERBARE este mortala. Fereastra de timp pentru a ajunge la CMHC este cam de 1 ora, o singura sedinta este suficienta de regula, costa 6000 de Roni, la care se adauga elicopterul.

    Inhalarea de ozon este benefica, NU TRATEAZA nici o infectie, dar inbunatateste starea pacientului, iar daca ar fi administrata prin inhalatie, ar avea acelasi efect la un pret infim.

    In general oxigenul indiferent cum este administrat NU are efecte de detoxifiere sau de chelare, dar daca ajunge in tesuturi in cantitati mari genereaza o cascada de evenimente. Nivelul oxigenului in tesuturi este dat de presiunea partiala a oxigenului intratisular ce poate fi masurata transcutan (TcPO2). Aceasta este in jurul valorii de 100 mmHg in tesuturile normal oxigenate. Acest parametru poate fi masurat cu ajutorul unui aparat. In cazul administrarii normobare de oxigen sau ozon, INDIFERENT cum are loc aceasta administrare, TcPO2 creste la valoarea maxima de 500 mmHg, atit in cazul oxigenoterapiei (de pe salvare) cit si a ozonoterapiei. Aceasta crestere are loc rapid pe vasele mari dar necesita ore pentru a satura tesuturile prost vascularizate. De aceea expunerile trebuie sa fie lungi pentru a obtine cresteri semnificative. Pe parcursul citorva minute cresterile intratisulare sint extrem de reduse, deoarece gradientul de presiune este prea mic pentru un transfer rapid. cresterea presiunii genereaza o crestere a TcPo2 in domeniul 2-3.000 mmHg intratisular, ceea ce duce si la o crestere masiva a radicalilor liberi, generid un stres oxidativ considerabil De aceea HBOT nu se aplica pe cisplatin, doxirubicin, bleomicin.

    Daca doriti sa incercati oxigenoterapia normobara aceasta este foarte simplu de efectuat iar daca vreti ozonoterapie, atunci prin ionizare obtineti concentratii crscute de ozon in cazul oxigenoterapiei normobare, pe care il puteti inhala si astfel experimenta. Cu siguranta ca efectele sint benefice dind un plus de energie, va veti simti mai bine, dar ma indoiesc ca veti scurta anul de antibiotic!

    Legat de rife, aici activeaza un user, care un an si ceva cind eu scriam ceva de antibiotica, Anca scria pe softpedia de cit de bine se simte facind acest rife care se doreste a fi un killer de bacterii. Acum nu stiu cit de mult le-a omorit, cert este ca leziunile de demielinizare s-au inmultit considerabil.

    ASTA nu inseamna ca nu ar fi terapii utile in anumite conditii, dar personal nu cred ca ozonoterapia sau rife ar putea substitui antibioterapia

    • Multumesc pentru expertiza dvs f. utila in economia bolii. Pe alocuri m-ati pierdut cu explicatiile tehnica dar imi dau silinta.
      Incercand sa sintetizez, spuneti ca efectul unei ozonoterapii prin amestecarea sangelui cu ozon si reinjectarea lui in vena poate fi obtinut mult mai sigur si mai natural prin inhalarea ozonului sau dupa caz a oxigenului pur direct de la masca (stiu ca citeam pe cateva forumuri straine de ideea nastrusnica de a face exercitii fizice cu o masca de oxigen pur pe fata).
      Ideea pentru care am adus in discutie aceste terapii nu e pentru a vindeca borrelia ci pentru a intrema un pic organismul imunodeprimat in urma antibioticului. ma gandesc ca poate folosirea concomitenta a inhalatiilor zilnice cu antibioticul ar putea reduce efectele neplacute ale herx-urilor. mai cu seama ca aproape toti boreliosii au sesizat ca „la munte” sau „la mare” se simt mult mai bine fara sa faca vreo modificare asupra tratamentului…

      • aviatorule , eu am un banal purificator de aer pe care am dat aprox 100 euro care are si functie de ozonificare si intr-adevar se simte altfel aerul, e mai intepator, insa nu l tin pe ozon mai mult de o h pt ca din ce m-am docum. pe afara concentratia de ozon din camera poate creste peste cea a unui aer ozonificat natural ca la munte si plamanul poate avea de suferit la expunere pe termen lung

    • O sa revin pe softpedia cu detalii despre zapper si efectele lui.
      Am scris si pe hiperbara faptul ca suspectez ca el doar MASCHEAZA simptomatologia, timp in care afectarea organismului se produce silentios si neobservabil din starea de sanatate.
      Si mai astept rezultatul de la RMN-ul amicului meu care a avut o microscopie negativa dupa utilizarea zapperului. Daca si el are mai multe leziuni decat la RMN-ul precedent (apoi o sa postez), mesajul e extrem de clar :
      Puneti mana pe antibiotice ! Afectarea se produce chiar si in lipsa simptomelor.
      Nu e chiar asa de rau!
      Zapperul NU ESTE SUFICIENT DE EFICIENT ca sa trateze o infectie, dar te poate ajuta sa te simti mai bine. Nu prea merita sa dai 600 de euro ca sa te simti mai bine cu zapperul, de banii astia imi luam minociclina pe cateva luni, poate pentru tot tratamentul si dupa aceea e clar ca o sa ma simt mai bine.
      Este o investitie proasta. Asta cred acum.

      • daca cu ajutorul zapperului s-a obtinut microscopia negativa si totusi demielinizarile au continuat, nu putem decat sa tragem concluzia ca demielinizarile nu sunt datorate borreliilor , nu ca zapperul nu e destul de eficient . Daca te ajuta sa te simti mai bine si te scapa intr-un final de borrelii si alti patogeni, deja este destul de mult.
        Inca nu am inteles daca demileinizarile au legatura exclusiv cu borrelia . In mod sigur exista si alti factori impricinati in demilelinizari . Daca 95 % din populatie are borrelia, demielinizari au mult mai putini. Ideea cum ca garini e implicata in demielinizari nu s-a confirmat foarte clar.
        Intre cei pe care ii stiu eu cu analize facute, sunt multi carau afzelii si prezinta demielinizari si altii cu garinii care au manifestari exclusiv articulare, fara demielinizari si probleme neuro.
        Prin urmare, sa nu-ti para rau ca ai dat banii pe zapper . El poate fi folosit si de intretinere, din cand in cand, dupa ce te vei fi vindecat, sa nu se mai acumuleze cantitati mari de bacterii in timp care sa conduca intr-un final la boala.

        • eu nu cred ca se obtine microscopie negativa (DOAR) prin folosirea zapperului, prin ‘existenta unei alimentatii sanatoase’, prin consum de vitamine etc, prin schimbarea stilului de viata si alte ipoteze ce se pot gasi pe internet. ca toate acestea pot stimula sistemul imunitar sa lupte cu o infectie ce este extrem de puternica, este una. dar de aici pana la vindecare este cale lunga. vorbim de infectie nu de o durere banala de cap.

        • f interesant si intrigant…pana acum eu nu am auzit prea multi care sa se fi negativat cu abx si hbot in timp ce cu dracia aia de 600 de euro a reusit macar unul….reactia logica ar fi sa-l cumparam? vreau sa vad buletinul de analize de la dna moscu inainte…:-)….si confirmarea faptului ca dracia aia nu cumva a speriat toate spirochetele care s au ascuns in tesuturi ca mai tarziu sa reinvadeze sangele….plus dovada faptului ca negativatul nu a luat abx si nu a baut 1000 de ierburi vindecatoare, ca poate alea l au scapat de ele….eu am lipsit putin de pe forum din lipsa de timp, insa asta a insemnat o perioada de aprox 2 luni de detox pe schema dr ion si ma simt mult mai bine, insa am inceput si un trat abx cu azitrom si tinidazol de 3 zile care mi a readus unele simtome nasoale cum ar fi durerile de cap si congestia nazala de care scapasem cu detoxifoerea…deci otrava curata abxurile astea, si nu am inceput cu mino …..revin cu intrebarea daca s a negativat cineva cu otravurile astea de abx

          • Negativul este o persoana care a fost in proximitatea mea spatiala. Am fost impreuna la Bozsik, care i-a prescris o noua luna cura de abx-uri, mino + tini + doxy injectabil. Eu personal (exprimare gresita lingvistic, folosita intentionat aici cu scopul de subliniere a unei idei) i-am rezolvat medicamentele. Mino tablete si doxy injectabil din Germania si tot eu am primit acea mino, iar doxy a fost donata unui medic pentru a fi folosita. Dupa vreo 9 luni de aplicat sedinte cu zapperul zilnic, la 4 V (nici macar la 9 V), noua microscopie tot la Budapesta nu a mai relevat nici o spirocheta. Da, am rezultatul pe calc, l-am vazut cu ochii mei, l-am tradus. Dr Bozsik a zis : Lyme Borreliosis stadio sanata sau ceva de genul. Si dr Bozsik s-a mirat mai ales cand a aflat ca Negativul nu a facut cura prescrisa. In afara de zapper, suplimente nutritive (gen Q10, curcumin, B-uri, polivitamine, acid alpha-lipoic, etc) si sport nu a facut altceva. Nici macar dieta nu a fost foarte ok, plus faptul ca fumeaza.
            A facut ceva zapperul. Dar nu e suficient de eficient ca sa eradicheze infectia. E doar adjuvant. Adica nu as mai merge doar pe zapper. Neaparat trebuie combinat cu ceva cu rol de antibiotic.
            Ramane o situatie intriganta.
            Oricum eu cred ca antibioticul face cea mai mare parte din treaba, dar corpul trebuie readus in echilibru ca si functionare si metabolism si „ajutat” sa termine infectia.
            Inca nu stiu cum, lucrez la ipoteze, citesc, procesez, cand ajung la niste concluzii macar partiale, promit sa va spun. 🙂
            Ma gandesc la ceva complex, de genul abx-uri, combinate cu hiperbara, naturiste, reglatoare de imunitar, poate Ag coloidal, nutrienti, dieta sanatoasa, re-echilibrare energetica si emotionala, poate homeopate in pauze. Inca mai adun informatii, dar pana la urma tot o scoatem noi la capat cumva. 🙂

            • sugestie: daca tipul are zapperul si nu l mai folos. poate ar trebui sa l incerci si tu….daca te negativezi si tu devine credibil efectul benefic…din ce stiu eu bombardarea organismului cu imunostimulatoare pe termen lung si continuu nu e ok…

  6. Categoric ca atit oxigenoterapia normobara cit si ozonoterapia au efecte benefice. In primul rind aceste terapii inbunatatesc aportul de oxigen tisular, ceea ce la un vasculitic se remarca rapid printr-o stare de bine, deoarece vasculita duce la hipoxie. Daca nu se combate vasculita efectul este de scurta durata, dar este prezent. Daca vasculita este marcanta atunci efectul este spectacular.

    In momentul in care inhalati oxigen, ozon sau amestecuri de oxigen-ozon SAU orice gaz va trece prin minte, acesta are o presiune partiala data de concentratia lui si PRESIUNEA LA CARE VA AFLATI. Despre cum se comporta gazele inhalata am scris mult pe forumul de scafandri:
    http://www.scubaboard.ro/forum/forum.php
    In functie de presiunea la care va aflati cind inhalati un gaz ORICE ATI FACE acesta se dizolva dupa o lege fizica, iar cind a ajuns la saturatie nu mai intra nici maqcar o molecula din gazul respectiv in plus.

    Pentru a obtine saturatia este de ajuns sa procurati gazul care doriti sa-l inhalati si sa-l respirati suficient de mult.

    Legat de OXIGEN acest lucru este EXTREM de simplu, deoarece exista CONCENTRATOARE, adica aparate care bagate in priza din aer fac un oxigen (citiva l/minut) destul de pur (96%)

    In forumul de mai sus sint o multime de treaduri legate de avantajele inspirului de oxigen si modificarea timpilor de decompresie, unde am explicat pe larg cum au loc aceste procese.

    Este de ajuns sa inspirati un amestec de gaz: oxigen sau ozon si nimic nu exista care sa permita o dizolvare mai rapida si mai eficienta ca simplul respirat. Desigur ca asta in cazul unui plaman functional. Daca plamanul nu functioneaza, atunci exista ECMO, care insa in Romania si tari subdezvoltate nu exista, dar daca functia pulmonara este atit de degradata sa necesite ECMO atunci situatia este una de urgenta unde nimeni nu prea se gindeste la ozonoterapie.

    MA INDOIESC INSA ca oxigenul, in egal ce forma ar fi administrat, ar reduce aparitia reactiei J-H.

  7. buna seara! cautam mai multe informatii despre ozonoterapie in bucuresti si am ajuns la blogul dv. as avea o intrebare:de ce spuneti ca ozonul respirat ar fi mai bun? ozonul din aer nu e toxic?? stiam ca in america chiar sunt state care au o mare problema cu nivelul ozonului din atmosfera.banuiesc ca ozonul e acelasi indiferent de unde il luam? http://www.epa.gov/groundlevelozone/health.html

  8. Emilia, INDIFERENT cum administrezi ceva, orice ar fi acel ceva, poti sa o faci simplu sau complicat. Ozonul se administreaza cel mai simplu inhalind, dar desigur ca il poti administra si daca iti bagi o teva in fund si-i dai drumul. Ozonul instilat pe fund nu este nici mai putin toxic sau mai mult toxic, este la fel de toxic. Numai ca daca vrem sa administram o cantitate X (egal cit este acest X), putem inhala 15 guri de ozon sau lasa o asistenta sa ne bage in fund o teava, opoi sa porneasca un computer care calculeaza cit ozon ne drumul pe teava, dupa care vinturile pe care le tragem au un minunat caracter ozonificat.

    In final egal ca pe sus sau pe jos, daca vrem sa administram cantitatea x o administram si basta, dar cu cit este mai complicat nu inseamna si ca este mai bine.

    DACA ozonul ar fi fost toxic, atunci nu ar fi fost permisa nici un fel de administrare. DAR expunerile indelungate, cum este situatia cu atmosfera unor orase, poate genera reactii nedorite sau chiar afectarea sanatatii, numai ca in acest caz vorbim de expunri indelungate si concentratii mari.

    Stiti cum este asta, cam la fel ca tuica: daca folositi un pic pe rana s-ar putea sa scapati de o infectie, dar daca folositi inainte de condus s-ar putea sa scapati de permis.

  9. Interesanta discutia (aproape ca imi doream sa apelez la terapie dar sunt prea multe semne de intrebare). totusi

    Dă clic pentru a accesa Biological%20Clinical%20Effect.pdf

    Studiul acesta spune ca injectiile in vena cu ozon au fost interzise (pentru ca au cauzat moartea in unele cazuri) si ca inhalarea ozonului nu e buna pentru ca asupra plamanului ozonul este toxic. se pare ca autohemotransfuzia e cea mai sigura teoretic (desi nu stiu cat de sigur e sa treci sangele printr-un aparat din afara corpului ca nu stie nimeni cat de sterile sunt circuitele folosite)

    Si canadienii vorbesc de aceleasi efecte asupra plamanilor. http://www.ccohs.ca/oshanswers/chemicals/chem_profiles/ozone/health_ozo.html

    Severe and permanent lung injury or death could result from even a very short-term exposure to relatively low concentrations.

    Exposure to extremely low concentrations of ozone initially increases the reactivity of the airways to other inhaled substances (bronchial hyperresponsiveness) and causes an inflammatory response in the respiratory tissue. Exposure to ozone during exercise or work increases susceptibility to this effect. Increased bronchial responsiveness has been observed following 7-hour exposures to 0.08, 0.1 or 0.12 ppm (with moderate exercise), or a 1-hour exposure to 0.35 ppm. This response occurs almost immediately following exposure to ozone and persists for at least 18 hours.

    deci nu e vorba numai de expuneri indelungate si concentratii mari. Si banuiesc ca oricum ce s-ar administra cu aparatele de inhalat ar fi mai mult/mai concencentrat decat ce respiram noi ca altfel ce rost ar mai avea sa o facem?

    nu inteleg de ce ar fi bine sa inhalam ozon? mie mi se pare ca terapia asta ar avea mai multe riscuri decat avantaje pentru sanatate, nu stiu…

    Ozone is a powerful oxidant that can irritate the air ways causing coughing, a burning sensation, wheezing and shortness of breath and it can aggravate asthma and other lung diseases.

      • Eu sunt curios daca pentru cei ca mine cu presiune intra-craniana si pansinuzita cronica e recomandata hiperbara.

        De ani buni de zile nici nu mai pot scufunda mai mult de 2 metri ca simt ca imi pocnesc timpanele. Inainte nu aveam probleme daca ma bagat la 10 m.

  10. Acest centru nu s-a deschis recent, ci exista de mai bine de 5 ani in Constanta, dar nu prea au fost vizibili pe internet deoarece au (sau aveau) o barocamera reconditionata in regim propriu, dintr-o barocamera ruseasca (casata de la Centrul de Scafandri sau de pe o barja utilitara) fara avizul Ministerului Sanatati si fara posibilitate de monitorizare si sustinere a functiilor vitale. Poate ca intre timp au reusit sa-l obtina ca vad ca de ceva timp fac reclama si pe internet.

    Pretul, din ce stiu eu, se refera la sedintele de 14 si cca 1,5 ore si este de 150 de Roni. 3 ATA inseamna 20 de metri, nu 30.

    @BoalaLyme
    Nu stiu la ce va referiti cind afirmati ca suferiti de presiune intracraniana, daca va referiti la hipertensiune intracraniana, daca este provocata de vasoconstrictie, atunci pe perioda hiperbarei trebuie instituit un tratament specific, pe care medicul de medicina hiperbara vi-l poate recomanda, daca este de natura ischemica, atunci nu creeaza probleme.

    Sinuzita nu constituie o contraindicatie pentru hiperbara, dar poate genera o serie de complicatii, in special barotrauma sinusurilor. Medicul specialist de medicina hiperbara este obligat sa faca competenta ORL, tocmai pentru a aprecia riscul de barotrauma al viscerocraniului si dispune de dotarea unui cabinet ORL de nivel inalt. In general aceste lucruri tin de pregatirea medicului specialist, in a carui raspundere intra.

    Unele sinuzite pot constitui o indicatie pentru hiperbara. Pansinuzitele din borrelioza sint in general sinuzite cu ingrosare de mucoasa, nepurulente, in special declansate de micoplasme sau chlamidii. De asemenea pot fi generate si de actinomices, care, fiind o ciuperca anaeroba, se trateaza de regula cu hiperbara, dupa scheme specifice, care ar trebui sa fie cunoscute de orice medic specialist.

    Sinuzitele cu chlamidii nu raspund numai la hiperbara, dar au o evolutie rapida asociind antibioticul hiperbarei, altfel se trateaza greu sau foarte greu.

    Sinuzitele purulente sint indicatii „de lux” ale hiperbarei. De regula acestea se trateaza destul de simplu cu antibiotic dupa antibiograma si punctie pentru drenarea puroiului din sinusuri. Lucru simplu si ieftin, in spitalele de stat gratuit (sau aproape). Desigur ca se poate renunta la punctie folosind hiperbara, aceasta barboteaza efectiv puroiul, drenindu-l, fara a mai fi necesara punctia. Tot o data se poate doza antibioticul mai inalt. In sinuzitele benigne, dezavantajul acestei metode il constituie pretul inalt al terapiei hiperbare versus punctie, insa in sinuzitele cronice recidivante sau nozocomiale poate fi o solutie de tratament, in special datorita costului extrem de ridicat al antibioticului, care ORICUM depaseste costul hiperbarei, si punctiilor multiple necesare. In otomastoiditele supurative si otita maligna hiperbara este prima indicatie de tratament.

  11. @dle. Dr. Ion.

    Eu am pansinuzita cu ingrosare de mucoasa, asa reiese din RMN-ul pe care l-am facut. (toate sinusurile sunt afectate si chiar si un aer conditionat imi poate inflama instant sinusuri si nu mai pot respira pe nas bine, pe urma imi revin).

    In urma CT-urilor pe care le-am facut recent nu s-a observat nici o ischemie (sau alte probleme de natura ischemica) dar am o presiune intracraniana (presiune in cap) care se accentueaza in special cand ma scufund sau si cand mergeam cu avionul).

    La mine sinuzita a debutat brusc, nu avusesem niciodata probleme cu sinusurile in viata mea , si deodata mi s-au inflamat toate sinusuri si am fost diagnosticat cu pansinuzita. Nu este purulenta dar uneori elimin un mucus gelatinos foarte dens (e aproape ca un lipici sa spun asa..).

    Multumesc foarte mult pentru explicatii.

    P.S De punctii chiar imi este frica, am inteles ca poti avea dureri mai mult timp dupa punctii.

  12. Buna tuturor,as avea si eu nevoie de o indrumare. De saptamna viitoare voi intra in pauza fara antibiotice,am inteles ca vreo 6 saptamani, urmand sa-mi fac analizele pentru a confirma daca mai exista vreo spirocheta anetita ( sau poate nici una 🙂 ). Rugamintea mea ar daca stie cineva ce sa ia in saptamanile acestea, voi intrerupe de luni Curcuminul, vessel,silimarina ? Am inteles ca i-mi vor fi recomdate niste ajutoare de plante. Daca stie cine , astept sfaturi. Multumesc mult

    • Microscopia negativa cum spune si Anca e absolut o aberatie.

      Eu as fi curios sa vad o microscopie din lichid sinoval sau lichid cefalorahidian acolo sa vezi coloniile.

  13. Microscopia negativa nu e o certitudine de 100% ca nu mai ai spirochete. Adica nu ai spirochete la momentul recoltarii, in sange, dar asta nu inseamna ca nu mai sunt deloc in organism. Pentru ca la microscopia urmatoare au aparut din nou. Dupa ce avem o prima miroscopie negativa, investigatia se reface periodic. Ca sa vedem daca nu exista o recadere sau reinfectare.
    Zapperul nu e suficient de eficient. Eu am avut niste dureri de articulatii cu totul noi pe cura asta de antibiotic. Ceea ce ne arata clar faptul ca s-a produs o afectare care nu era prezenta anterior sau nu intr-un grad sesizabil. Ceea ce ne arata mai departe ca bacteriile si-au facut treaba in continuare, in pofida zapper-ului.
    Da, ma gandesc si la varianta in care eradicam infectiile (cel putin pe cele depistate) si apoi observam ca demielinizarea continua. Ramane o posibilitate. Motiv pentru care ma gandesc ca e la fel de important sa echilibram organismul si sa restabilim functiile acurate ale sistemului imunitar. Worst case scenario, daca demielinizarea continua si nu mai sunt bacterii, se merge pe o alta linie de tratament. Nu exista certitudini 100% in medicina, asa cum nu sunt certitudini 100% in nimic, totul se intampla intr-un context. E necesar sa luam in considerare intregul organism, nu doar sa ne bazam pe faptul ca luptam cu o infectie (sau mai multe, dupa caz) si trebuie sa o eradicam. E clar ca e ceva care ne scapam. Organismul este atat de complex incat noi nu avem timpul si resursele necesare sa urmarim tot ce se intampla la un moment dat sau pe o perioada de timp delimitata de timp. Nu avem suficient sange in noi la un moment t sa facem toate investigatiile posibile. Iar Lyme este insuficient cunoscuta pentru simplul fapt ca afecteaza intregul organism, borrelia e o chestie al dracului de mica si de greu de evidentiat, iar noi investigam aspecte, fragmente din acest fenomen, face observatii, testam si apoi concluzionam daca a fost o strategie eficienta sau nu si doar pe cazuri singulare. Nu vedem the big picture. Si cred ca asta e cea mai mare greseala, scoatem lyme din context. Lyme/borrelioza s-a declansat intr-un anumit context, starea din organismul nostru. Contextul e cel care favorizeaza declansarea bolii, desi multi oameni sunt infectati, se pare ca boala are nevoie de un context favorabil ca sa se declanseze. Ar trebui facut un studiu care sa urmareasca aspecte ale pacientului cu borrelioza manifesta : stilul de viata, alimentatia, alte conditii medicale, traume fizice/psihice/etc., stilul cognitiv, emotional, eventuale trasaturi psihice, etc. Faptul ca privim vindecarea in lyme/borrelioza simplu ca pe o eradicare a unor infectii, e cel mai mare impediment in a ajunge la solutia corecta si eficienta de vindecare.
    Inca ma mai gandesc la asta, mai citesc, trebuie sa mai integrez multa informatie in peisajul borreliozei ca sa inteleg de fapt ce se intampla, ce e de facut.
    I am working on it!

    • @Anca, din pacate, nu cred ca cineva vreodata, ca e vorba de Romania sau U.S sau orice alta tara va lua in considerare toti factorii pe care i-ai enumerat tu: stilul de viata, alimentatia, alte conditii medicale, traume fizice/psihice/etc., stilul cognitiv, emotional, eventuale trasaturi psihice, etc.

      Costurile ar deveni uriase, am avea nevoie de un psihiatru, un psiholog, un neurolog si dupa caz probabil ca un ORL-ist, un cardiolog, un reumatolog, un internist pentru a vedea daca exista si alte conditii medicale.

      De exemplu eu recent am descoperit ca am POTS (Postural Orthostatic Tachycardia Syndrome) care este cauzat de borrelioza. Revin la idea mea, pai am avea nevoie de o armata de medici si laboranti si sumele necesare pentru diagnostic/tratament ar fi colosale la propriu (avand in vedere ca terapiile care sunt la fel de importante ca si medicametele sunt exagerat de scumpe, si cel putin noi romanii nu n-i le permitem.

      Cred ca un bolnav de borrelioza trebuie musai sa consulte si un psiholog si psihiatru pentru ca insusi BORRELIOZA induce boli psihice, printre care unele mai grave cum ar fi depresia maniacala Bipolara I sau II, depresia majora, sindromul borderline, schizofrenia si altele (multi traiesc cu afectiunile astea si habar nu au ca le au). Dar si tulburari cognitive cum ar fi dementa, boala Alzheimer.

      Eu unul sunt pe departe de a privi vindecarea ca „pe o eradicare a infectiei” dar daca vrem altceva, o evaluare mult mai ampla si un tratament la fel de amplu si bine condus, singura sansa e la clinica genul http://www.envita.com/ (unde tratamentele se ridica la $20,000 pe luna sau chiar mai mult).

      Alex

      • Alex,
        Pai atunci nu ar mai trebui sa se intrebe medicii de ce au asa mici sanse de reusita in tratamente agresive care se intind pe ani de zile.
        Sunt medici in USA care iau in considerare o investigare cat mai complexa, in masura in care isi permite pacientul.
        Si mai cred ca exista solutii pentru orice, de ex sunt ONG-uri unde se face consiliere gratuit pentru beneficiari, de ex. Fundatia Estuar. Un pacient internat, va beneficia de consult psihiatric gratuit. De asemenea, se poate merge la psihiatru cu trimitere de la medicul de familie.
        Partea de transformare proprie o faci aproape singur, cu mici indrumari din partea unei persoane mai evoluate, mai intelepte decat tine.
        Iar DIETA, care are un rol major in vindecare, iarasi o aplici singur. Se gasesc atat de multe informatii online si retete incat nici macar nu trebuie sa investesti in carti ca sa afli ce inseamna o alimentatie sanatoasa si sa inveti cum sa o aplici.
        Mare parte din vindecare depinde de noi insine, poate chiar mai mult decat de medicatie.
        Insa e greu sa renunti la placerile culinare. Iar pentru depasirea traumelor, trebuie intai sa le accepti, apoi sa le procesezi, sa le integrezi. Vindecarea spirituala pleaca de la iertarea propriei persoane, de la sentimentele pe care le avem fata de noi insine. Insa toate acestea presupun mici eforturi, insa consecvente si pe termen lung, dar si disciplina.
        Exista solutii pentru orice.

  14. BoalaLyme :
    …In urma CT-urilor pe care le-am facut recent nu s-a observat nici o ischemie (sau alte probleme de natura ischemica) dar am o presiune intracraniana (presiune in cap) care se accentueaza in special cand ma scufund sau si cand mergeam cu avionul).

    Exact la asta m-am referit: aveti hipertensiune intracraniana sau aveti impresia ca va plezneste capul? acestea sint doua lucruri diferite. Daca suferiti de ceea ce se cheama hipertensiune intracraniana, atunci teoretic este o mare problema daca intrati fara o pregatire speciala in barocamera. PENTRU aceasta inse este medicul specialist de medicina hiperbara, care pe parcursul specializarii invata cum sa recunoasca situatiile delicate ce pot apare si cum sa compenseze pacientii. Daca medicul nu stie aceste lucruri sau daca se IMPROVIZEAZA cu medici care N-AU LUCRAT NICI O DATA IN HIPERBARA este doar o CHESTIUNE DE TIMP, si asta destul de scurta, pina cind MOARE PRIMUL IN BAROCAMERA!

    In America ultimul accident mortal a fost in 2009, este vorba de un copil cu tetrapareza spastica din Italia. Accidentul din Milano din anii 90, 11 vieti (si medicul).

    In general scafandri sanatosi fac inainte de a se breveta teste de toleranta la oxigen. Acestia nu au si nu dezvolta probleme la hiperbara. Pacientii de pe strada insa pot intra in barocamera cu o multime de probleme pe care medicul specialist de medicina hiperbara trebuie sa le recunoasca si sa le compenseze, altfel pot apare probleme. De aceea exista o competenta: medic de medicina scufundarilor si o specializare: medic de medicina hiperbara si a scufundarilor. Primii nu au dreptul sa lucreze in barocamere, ceilalti pot deveni specialisti doar dupa ce lucreaza pe sectii de terapie intensiva hiperbara cu specialisti conform unei curricule citiva ani.

    De aceea oficial in Romania nu sint Centre de Medicina Hiperbara, dar la negru desigur ca pot functiona, deoarece Romania inca este un sat fara ciini! Si astfel oricine isi poate suda o barocamera, angaja un medic care in viata lui nu a lucrat pe o sectie de medicina hiperbara si deschide un astfel de Centru! Daca ii intrebati de autorizatia de functionare va vor spune: vreti autorizatie: du-te la CMHC, dar este 4 milioane, vreti fara este unu jumate. Acest lucru insa este posibil pentru ca in Romania nimeni nu-i controleaza, iar daca se intimpla ceva desigur ca nu ei vor fi de vina ci terapia hiperbara.

    BoalaLyme :
    …P.S De punctii chiar imi este frica, am inteles ca poti avea dureri mai mult timp dupa punctii….

    Acuma nu poti sa le ai pe toate. Desigur ca punctiile sint ceva invaziv, dar sint APROAPE MOCA! Ca mai doare sau ca mai ceva din spital, acuma stiti cum este aia: calul de dar nu se cauta la dinti!

    La fel ca si forajele in necrozele avasculare. In stadiile initiale chiar functioneaza intr-un mare procent. Sa le faci in privat este o ABSURDITATE, deoarece acolo costa peste 1000 de euro, Ori atunci cind forajele chiar functioneaza, alternativa cu hiperbara se intinde cam pe 10 sedinte. Adica nu merita riscurile, suferinta si tot ce inseamna aceasta operatie de trage cu burgiul trei gauri din trohanter pina in capul femural.

    Dar cind n-ai acea mie de euro, desigur ca trei foraje intr-un spital de stat si in provincie este APROAPE MOCA, asa ca analizind astfel forajele in stadiile zero si unu in Romania chiar sint o alternativa de tratament!

    La fel si barocamera cealalta din Constanta. Este ceva mai ieftina, deoarece daca o luati la ora de terapie nu mai ramane decit o diferenta mica, iar daca comparati pretul pentru sedinta de 20 de metri, atunci diferenta de pret aproape ca dispare, dar trebuie sa vedeti ce primiti in schimb si cu ce risc!

    Trebuie sa vedeti cum decurge acea sedinta, cit dureaza si mai ales daca in acel centru chiar este prezent un medic tot timpul. Ginditi-va ca acest centru are, la fel ca si noi zilnic terapie, de 5 ani. Desigur ca nu trei serii si desigur ca nu 14 pacienti, ci doar unul sau doi, pentru ca este o barocamera mica in diametru si nu poti sta acolo decit 2-3, dar NICI UN COMENTARIU NICAIERI! De ce oare? Pentru ca lozinca este: la noi faceti pe sest, daca vreti sa faceti oficial: CMHC!

    La fel si Spitalul Militar Central. Au o barocamera (un monoplace), dar care de asemenea nu are drept de functionare din partea Ministerului Sanatati deoarece nun are sas de acces de urgenta a unui medic. In plus pentru recunoastere mai are nevoie si de un medic specialist si nu unul cu competenta. Si n-au nici sistem de monitorizare. Dar asta nu sint impedimente in Romania. Pentru voi raspunsul este unul cit se poate de cretin: n-avem oxigen. Adica daca vreti hiperbara in Bucuresti cei de la Spitalul Militar Central va spun ca nu se poate ca n-au oxigen. Tare nu? La Spitalul Militar Central n-au oxigen! Adica cit de cretin poti fi sa crezi asa ceva? Daca insa aveti rude cu stele, atunci fac rost de oxigen si fac un soi de hiperbara care nu functioneaza pentru ca nu stiu sa asocieze medicatia si schemele.

    Stiti cum este asta: inchipuiti-va neurologii cei mai tari din programul de SM ca-i puneti sa opereze hemoroizi sau pe cord deschis sau ce vreti voi, si vedeti apoi ce iese! In genaral in medicina o specializare NU SE INVATA din carti sau din cursuri ci dupa citiva ani de lucru intr-una sau mai multe sectii unde poti invata tot ceea ce este necesar pentru a lucra singur si astfel cistigi experienta necesara. Fara a lucra pe o sectie, N-AI CUM sa absolvi o specializare.

    Tot o data in cadrul acestei specializari inveti si ceea ce inseamna standardele europene legate de pregatirea personalului auxiliar si dotarile minime ale unei barocamere.

    Pe de alta parte insa cu cit apar mai multe centre de medicina hiperbara este un lucru pozitiv, denota cerere si poate ca si Ministerul va lua aceasta terapie in Normative spre decontare de casele de asigurari, ceea ce este numai in folosul pacientului.

  15. @Dl. Dr.

    Nu stiu daca am hipertensiune intracraniana, nu am facut niciodata teste pentru asta, dar am multe momente din zi in care am senzatia ca imi plesneste capul. (Am impresia ca m-i se expandeaza creierul, cum de altfel au si alti 80% din pacientii cu neuroborrelioza. Eu am problema asta de circa 10 ani de zile, uneori se amelioreaza de la sine si revine in forta)

    Nu mi-am facut niciodata probleme prea mari pentru ca CT-urile mereu ies curate, insa la un RMN e posibil sa se schimbe situatia. (dar cei care mi-au facut CT-urile m-au asigurat ca nu am nici un fel de problema de natura ischemica/tumorala sau alte probleme majore. Si de altfel ce cred si eu este ca leziunile demielinizante sunt prezente si probabil ca asta imi dau si simptomele de lipsa de echilibru si ameteala (care uneori sunt mult prea accentuate).

    Chiar acum am un puseu de sinuzita (expectorez pe nas mucus gelatinos alb la culoare, extrem de dens,este ca un lipici aproape) si culmea ca m-i s-au accentuat si simptomele (presiune in cap, junghiuri, ameteli, echilibru deficit si altele de natural neurologica).

    Pentru sinuzita (pansinuzita) cred ca am incercat tratamente peste tratamente dar cum majoritatea care au sinuzita stiu, sinuzita e o problema care e posibil sa o ai toata viata, ori unii s-au ameliorat cu homeoterapie iar altii cu oxigenare hiperbara/aerosoli si alte terapii alternative si nicidecum cu antibiotice sau alte anti-inflamatoare care am inghitit si eu cu pumnul in pusee.

    Sinuzita insusi poate da multe din simptomele pe care le am eu (dar care este cauza sinuzitei nu cumva Neuroborrelioza si co-infectiile? Eu cred ca da, asa cum a-ti spus si dumneavoastra (Bartonella stiu ca poate infecta sinusurile dar si borrelia poate supresa sistemul imunitar implicit aceste ingrosari ale mucoaselor).

    In cazul meu cel putin, majoritatea simptomelor se invart in jurul capului si a zonei cervicale si lombare ceea ce denota un nivel de infectie MARE in aceste doua zone. Am inteles ca prin biorezonanta se pot vedea aceste nivele de infectie?

    Mutumesc foarte mult pentru informatiile de mare folos!

    Alex

  16. Off topic!
    Am incheiat cu succes saptamana a 8-a de tratament. Am ajuns sa beau pastilele ca pe vitamina C. Azi dupa doza de dimineata nu am simtit decat o usoara senzatie presiune in cap si atat. Incepusem sa ma intreb daca intr-adevar le-am luat pe toate. Dar le luasem pe toate. De vreo 2 saptamani am scos tot mai mult proteinele animale, inclusiv lactatele si ma ajuta enorm sa tolerez mai bine medicatia. Nici nu mai simt nevoia de carne. Am mancat doar putin peste si cate un ou, o data la cateva zile. It feels great ! 🙂
    PS: Mananc si mancare gatita, nu doar cruditati.

  17. Am facut eu ozonoterapie cateva luni bune in anul 2010, in Constanta! Sincer m-am simtit foarte bine dar asa cam dupa 10-15 sedinte incolo. Nu am numarat cate am facut, dar cateva zeci sigur. Ma refer aici la imbunatatiri in ceea ce priveste sfera neurologica. Au disparut durerile de cap, amortelile, paresteziile, aveam multa energie, am scapat de asa zisul astm. Din pacate nu am avut efecte pe partea reumatica care a avansat. Dar, stiu sigur ca din pacientii care erau cu mine acolo, unii se simteau foarte bine si cu partea reumatica si doar de la punctii locale. La mine alea parca faceau mai mult rau. Deci OK neurologic, mai nimic articular. Ce sa spun, fiecare organism reactioneaza diferit.
    Chestia care m-a nedumerit asa nitel este ca d-na dr. initial acum cativa ani m-a incurajat si insistase ca am sigur Lyme( venisem cu rezultate de la Dr. Boszik atunci)…dar zilele trecute cand am vb cu dansa mi-a zis clar ca am boli autoimune, am spondilita ankilopoetica si ca asta nu se trateaza si m-a certat ca-mi crescusem imunitatea cu niste vitamine si Q10. Oare in cativa ani s-a schimbat boala? Posibil…ca pe un HLA B 27 sa se fi declansat o spondilita, dar destul de atipica.
    Eu am ales atunci ozonoterapia datorita pretului scazut si pentru ca recunosc ca nu am platit tot tratamentul..pentru ca d-na dr m-a ajutat foarte mult si pentru asta-i multumesc. Am avut o perioada foarte buna de timp…chiar daca nu a fost ceva permanent.
    De hiperbara stiu de multi ani dar e…imens de scumpa si stiu ca unii chiar si cu zeci de sedinte….nu s-au vindecat. Probabil ca trebuie facute foarte multe si ani de zile. Stiu ca e de mare ajutor pe perioada antibioticelor, dar….
    Eu una fara casa( chiria in C-ta e destul ca na e statiune), fara job, cu 2 copii si porcaria asta de boala pe cap si oase….nu vad de unde as putea scoate acei bani. Nu mi se pare corect ca cei saraci sa nu aibe nici o sansa.
    Macar sunt „bogata” in vointa……sa ma vindec. Nu sperii bacteriile alea cu asta????
    Anka, eu nu am mancat proteine animale decat ceva peste asa la abur sau gratar, de peste 1 an si asta doar la o salata asa mare sau langa multe legume. Nu e foarte greu, asa-i? De fapt trebuie urmarit un tabel cu hrana alcalina si facute combunatii. Cei care sunteti pe antibiotic automat trebuie sa cresteti nivelul de alcaline ca antibioticele sunt extrem de acide, asa ca produse anumale deloc cred ca se poate. Nu se poate insa sa scoti total amidonoase si produse animale ca fara proteine o sa clacam. Am facut si eu prostii din astea..stiu cum e.:P

  18. A vorbi despre o terapie despre care nu cunosti mare lucru dar te dai expert este reavointa. Nici terapia cu oxigen hiperbar nici ozonoterapia nu vindeca, mai ales boli care au si o componenta autoimuna chiar si secundara cum se pare ca se declanseaza si in Lyme. Au fost facute studii oxigenoterapie vs ozonoterapie dar cine sa le ia in seama? Mai bine sa dam cu bolovanul ca e mai usor.
    Ce este de fapt ozonoterapia sau terapia cu oxigen ozon? Reprezinta introducerea in corp a unui amestec de oxigen si ozon in care ozonul reprezinta o particica infima 1-60 microgram/ml amestec gazos la o concentratie de un milion de ori mai mult decat concentratia maxima admis in aerul atmosferic (20 microgram/metru cub). Aceasta inseamna ca ozonul medical (amestecul oxigen ozon) nu poate fi respirat pt ca este toxic si de aceea se introduce in corp pe alta cale decat cea pulmonara. In ciuda faptul ca este toxic pulmonar la acele concentratii, administrat prin injectare, insuflare sau autohemoterapie exercita niste actiuni biologice dovedite prin studii clinici pe animale de laborator si subiecti umani. In spatele terapiei cu oxigen ozon sta o experienta de peste 100 ani si o bibliografie imensa. De ce a fost totusi trecut intr-un con de umbra? Pt ca orice terapie care poate inlocui terapia farmacologica de sinteza (care nici ea nu vindeca, nu?) reprezinta o concurenta directa. Imaginati-va inlocuirea unui tratament cu interferon care costa aproximativ 30.000 euro anual cu o terapie de 15-20 ori mai ieftina, cu aceleasi rezultate dar fara efectele secundare ale interferonului (profesionistii in domeniu si pacientii care au folosit le stiu).
    Referitor la costuri: de ce costa o sedinta de ozonoterapie in Romania 150-200 Ron si in unele locuri 120 RON(autohemoterapia) iar infiltratiile si insuflatia 30-50 RON iar in Occident 100 Euro sedinta? Evident datorita unor oameni care s-au pus in slujba oamenilor si tin cont de puterea de cumparare a romanilor!
    Ce efecte biologice are ozonul asupra organismului uman?
    Ele sunt cunoscute si studiate de fiziologul Velio Bocci care si-a dedicat jumatate din viata studiului ozonului asupra organismelor vii. Oricine doreste sa afle mai multe poate consulta cartile acestui autor.
    Ozonul este un puternic oxidant care induce un stres oxidativ controlat la nivelul organismului cu consumarea partiala a rezervelor antioxidante care determina organismul sa le refaca la un nivel superior celui initial cu cresterea puterii antioxidante globale a organismului.
    Ozonul are efecte hemoreologice prin activarea glocozo 6 fosfat dehidrogenazei eritrocitare si cresterea cantitatii de ATP intracelular cu o mai buna deformabilitate eritrocitara si cu eliberarea consecutiva mai buna a oxigenului in tesuturile periferice. Implicatiile sunt deosebite in bolile vasculare: arteriopatie obliteranta, complatiile diabetului zaharat (imbunatatirea microcirculatiei in vasa vasorum si eliberarea de oxid nitric-un puternica vasodilatator).
    Ozonul creste dispobilitatea mesagerului secund-ionul de calciu cu implicatii in metabolismul general dar si asupra fibrei musculare cu obtinerea unei relaxari mai eficiente.
    Ozonul determina eliberarea unei serii de factori de crestere plachetari, stimuleaza celulele stem dormante cu o mai buna vindecare a tesuturilor.
    Ozonul determina eliberarea de interferon gama si beta si isi exercita o actiune imunomodulatorie eficienta atat in boli autoimune cat si in boli cu o imunitate scazuta.
    Ozonul interfera cu ciclul acidului arahidonic realizand un puternic efect antiinflamator, uneori comparabil ca potenta cu cortizonul dar fara efectele secundare ale acestuia.
    Ozonul are un puternic efect de drenaj limfatic.
    Ozonul are un puternic efect bactericid, cu liza peretelui bacterian si virustatic cu peroxidarea anvelopei virale.
    Ozonul este o molecula sintetizata si in organismele vii in cantitati mici, atat in plante cat si animale, inclusiv in organismul uman.
    Totusi ozonoterapia nu reprezinta un panaceu, completeaza efectele altor terapii si are, desigur si limitele ei ca orice alta terapie. Ea trebuie combinata cu alte terapii, cu modificarea stilului de viata si al alimentatiei, modului de a gandi, cu activitate fizica adaptata nevoilor pacientului.
    Ozonoterapia (oxigen-ozonoterapia) si terapia hiperbara sunt tehnici diferite, cu actiuni biologice diferite, care realizate de profesionisti bine antrenati ofera un maxim de rezultat. Important de retinut de a nu minimiza niciuna dintre tehnici si mai ales afectele acestora si a fi onesti in a prezenta limitele fiecaruia.

    • multumesc razvanescu pentru aportul informational. ne poti da si vreo doua recomandari de cabinete unde se face treaba pro? zic doua ca sa nu zica lumea ca faci reclama la vreun centru 🙂

  19. Buna ziua! Nu-mi imaginam ca acest blog este atat de frecventat. Am postat mai mult pt ca am observat o atitudine tendentioasa fata de oxigen ozonoterapie. Experienta mea este relativ limitata in boala Lyme si boli autoimune si ca atare nu pot sustine ca ozonoterapia are efect curativ in aceste patologii. Am militat mereu pt medicina bazata pe dovezi si cei care ma cunosc o pot confirma. Terapia cu oxigen ozon este o terapie practicata strict de catre medici. In italia unde la un moment dat a fost practicata de catre nonmedici a facut cateva victime si a fost blamata. In Romania medici care practica dupa o pregatire foarte serioasa si sunt afiliati Societatii Stiintifice de Oxigen Ozonoterapie din Romania.
    http://www.asociatia-ozonoterapie.ro

    Pentru orice informatii legate de ozonoterapie in Romania va stau la dispozitie la adresa de mail constantinescu.razvan@gmail.com si la tel: 0765483425

    • Domnul doctor Razvan Constantinescu…..
      Dumneavoastra mi-ati explicat pentru prima data aplicatiile ozonoterapiei si mi-ati recomandat dr. din Constanta. Cum am mai spus, m-a ajutata foarte mult in a eradica o parte din problemele mele neurologice, am avut mai multa energie, am inceput sa dorm si in timp am renuntat si la tratamentul acela pentru astm. Deci, e foarte bun! Articular la mine nu a mers dar am vazut „minuni” la alti pacienti care se tratau simultan cu mine. E o domna la cabinet care face de 1-2 ani parca( in serii asa) si e foarte multumita. O amica avea o rana urata de la un accident si datorita ozonului s-a vindecat fara cicatrici inestetice. O d-na facea punctii cu ozon ptr o sinuzita parca si a observat ca se indreptasera ridurile( doamnele ar trebui sa stie ca e un tratament facut de vedete sa arate mai fresh).
      Am vb cu profesorul din Italia si mi-a confirmat ca e un bun adjuvant dar nu vindeca boli doar asa… singur si boala Lyme e una dintre ele. Nu e „vindecator universal” si daca-mi amintesc dumneavostra mi-ati spus asta atunci. Eu am fost multumita si cu cat am obtinut prin tratament chiar daca nu-s vindecata.
      La fel ca si Hiperbara, e de real folos, dar sa ne lansam in declaratii de genul: doar cu ozon poti ajunge la o vindecare completa, asa cum m-au sunat unii sa ma intrebe daca e adevarat sau nu…e cale lunga nu? Habar nu am cine a lansat astfel de „povesti”, dar in ultimul timp am tot auzit de la diverse persoane. Ma suna si-mi spun: „Dumneavostra ati facut si am auzit ca sunteti vindecata. Ajung 10 sedinte? Daca imprumut 2000 ron si fac astea ma vindec??”
      Nu e ok sa dai sperante aiurea unor oameni aflati in suferinta. Eu una nu as putea sa fac asa ceva.
      Fiecare trebuie sa stie la ce se poate astepta de la un tratament si….sa-si faca calcule in functie de buget, nu?
      Daca simtiti ca nu mai aveti putere, ca va explodeaza capul, ca e organismul in „inflamatie” sistemica asa… da, merge niste ozon bagat de urgenta. Dar nu va vindeca asa „hocus-pocus” boala Lyme!
      Explicatiile domnului doctor, care are experienta de ani in domeniu sunt foarte bune. Pe internet se pot gasi diverse marturii de imbunatatiri datorate ozonoterapiei.
      Nu-s doctor dar din ce stiu eu nu e ok sa renunti la orice terapie si sa te bazezi doar pe asta..ca va aduce vindecarea urgenta si definitiva.
      Am uitata sa precizez: la initierea terapiei aveam sangele atat de gros ca se coagula in siringa, apoi a devenit..normal.

  20. marian :
    anka, ai mare dreptate si ma bucur sa vad un mesaj de genul asta de la tine…s-a schimbat ceva in strategia ta in lupta cu borellia?

    Mariane,
    Pe unde esti si ce mai faci?!
    Ca nu ti-am mai vazut demult avatarul pe aici.
    Hai da si tu un semn, de pace, de abx, de spirochete, ce vrei. Numai da un semn de viata.
    Sper ca nu ti-e atat de rau incat sa uiti complet de noi! 😛

  21. O varianta pentru a respira oxigen concentrat, oricand si oriunde simti nevoia, este Inhalatorul portabil de oxigen Power. La un pret care sigur nu iti taie respiratia, te va revigora si iti va limpezi mintea. Il gasesti usor pe Google.

  22. am vazut scris aici ca are cineva boala Lyme,boala se trateaza fara probleme cu Monolaurin Ecological Formula 600mg,luat 2 tablete dupa masa de dimineata si doua dupa masa de seara.Monolaurinul este folosit pt mai multe virusuri si bacterii imbracate,eu insami am scapat de hepatita B si am facut tratament doar 5 saptamani.Nu are efecte adverse si se poate lua cu orice alt fel de tratament alopat sa zicem.Se gaseste de cumparat pe net sau amazon.E bine sa luati 3 -4 tuburi dat fiind faptul ca vine din USA sa nu intrerupeti tratamentul.Bagati pe Google Monolaurin si vedeti ca trateaza mai multe bacterii si virusuri printre care si hepatita C.Eu sant dovada vie ca m-m vindecat.Va urez multa sanatate.Christos s-a inaltat!

  23. It is in point of fact a nice and useful piece of info.

    I am glad that you shared this helpful information with us.
    Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

  24. Bună ziua,
    Ai nevoie de un împrumut legitim? la o rată a dobânzii
    3%, ne oferă împrumuturi pentru persoane fizice și organizații
    locale și internaționale, ne-am da împrumuturi variind de la $ 1000 la $
    100000000. Împrumuturilor noastre sunt bine asigurate și maxim
    Siguranța este prioritatea noastră, noi oferim împrumuturi sunt disponibile.

    * Credite personale (Secure și Unsecured)
    * Credite de afaceri (Secure și Unsecured)
    * Combinație de împrumut
    * Împrumut de consolidare și multe altele:

    Daca sunteti interesati sa ne contactati cu primirea acestui e-mail pentru a permite finalizarea tranzacției, se poate ajunge prin e-mail: cyphersmithloanfirm@gmail.com

    Cel mai bun Regard,
    M.. Cypher Smith
    C.E.O / Consultant General.
    Cypher Smith împrumut Firm.
    cyphersmithloanfirm@gmail.com

  25. Salut, Sunteți în căutarea pentru un împrumut de afaceri, credit de nevoi personale, credit casa,
    etc.? Suntem în prezent, oferind personale și de împrumut de afaceri pentru orice
    persoană interesată, la rata dobânzii 2% de la 1 la 30 de ani.
    nume:
    Data nașterii:
    gen:
    Stare civilă:
    adresa:
    Oraș:
    Țară:
    telefon:
    Suma de împrumut:
    Împrumut Durata:
    Venitul lunar net.
    Contactati-ne: creditsolutionhome@outlook.com

  26. Dragă solicitant,

    Sunt un creditor privat bani, i oferă o varietate de împrumuturi de la toate mea
    clienții stimat. Oricare ar fi nevoile dvs. de împrumut sunt, mari sau mici, personale
    sau ipotecar, eu sunt gata să vorbesc cu tine despre cum pot satisface nevoile dumneavoastra. eu
    oferă atât de mult și împrumuturi pe termen scurt, la o rată a dobânzii la prețuri accesibile și
    această ofertă de împrumut este strict pentru oameni cinstiți care sunt temători de Dumnezeu și sunt
    gata de a rambursa împrumutul în termenul convenit și nu va fugi cu
    banii mei. Dacă sunteți interesat în obținerea unui împrumut, tot ce trebuie să faceți este să

    contactati-ma prin e-mail: morrissbrownloanfirms@gmail.com

  27. Salut ,
    Spuneți mi va rog daca știți ceva despre tratamentul cu oxigen lichid stabilizat , eventual o alternativă ptr ozonoterapie .

  28. Ozonoterapia are întradevăr efecte benefice asupra pacienților. Am o cunoștință ce a folosit terapia cu ozon pentru a-și trata durerile de spate și acum se simte mult mai bine, Contează oricum și stadiul în care se află boala pentru a putea combate cât mai mult problema în sine. Pentru cei interesați, mai multe informații aici. http://www.ozonoterapie.ro

Lasa un comentariu