Cateva cuvinte despre sistemul imunitar (partea 1) si modurile in care poate fi el potentat (partea 2)

PARTEA a 2-a

Am vazut mai sus cam cu ce se mananca sistemul imunitar.

In continuare o sa vedem cam ce suplimente naturale, alimente, „ierburi”, „leacuri” ajuta/moduleaza SI in lupta impotriva infectiei cronice.

Conform lui Singleton-The Lyme disease Solution, pentru potentarea macrofagelor se recomanda:

  • beta 1,3 glutan 10-250 mg / zi (se gaseste in comert, in unele soiuri de drojdie si in cereale (ovaz, orz)
  • Aloe Vera (mai exact substanta activa din a.v: acemannan – ul)  – in special in forma lichida, foarte concentrata(si de calitate).

Pentru a ajuta celulele NK se recomanda urmatoarele:

  • Vitamina C, B12, B6, beta caroten (un puternic antioxidant care se gaseste in morcovi, fructele portocalii si galbene) si zinc.
  • Exercitiul fizic (care activeaza productia de endorfine, suplimentandu-le pe cele produse in timpul somnului, remember?) este un excelent catalizator al celulelor NK
  • Seleniu, complexul de B-uri, niacina (B3), N-acetilcisteina (NAC) , acid alfa lipoic, glutamina.
  • Condimente: curcuminul(substanta activa: turmeric) care se gaseste in curry (curcuminul nu numai ca ajuta celulele NK dar moduleaza si actiunea macrofagelor astfel incat sa diminueze eventualele actiuni inflamatorii) si usturoiul.

Ca un amendament la NK:  top 3 distrugatori ai celulelor NK sunt: fumatul (pe langa actiunea nociva cunoscuta, fumatul secatuieste corpul de vitamina C atat de necesara luptei), pesticidele/ierbicidele si alcoolul.

Pentru citochine, Buhner in cartea lui – Healing Lyme – recomanda astragalusul (1000 mg/zi).

Pentru intarirea si modularea limfocitelor, Singleton mentioneaza: gheara matei (cat’s claw), Resveratrol (centaurea japoneza), andrographic, acid alfa lipoic, acizi grasi – omega 3.

Recomandarea dr. Singleton e sa nu se combine mai mult de 2-3 suplimente (tendinta e sa bagi tot ce prinzi in tine, in mod haotic) si sa se incerce ca restul de substante mentionate sa se asigure prin alimentatie.

Acum ca avand mini-baza asta de plecare, vom purcede spre intarirea sistemului imunitar pentru a ajuta antibioticele sa-si faca treaba sau pur si simplu pentru a nu contacta vreo raceala sau alta infectie oportunista.

7 comentarii la “Cateva cuvinte despre sistemul imunitar (partea 1) si modurile in care poate fi el potentat (partea 2)

  1. Eu zic ca ai sa-ti distrugi organismul mancand toate tampeniile astea, mai rau decat ti l-ai distruge de la antibiotice. Tare curios sunt cum are sa fie peste 2-3 ani.

    • salut Vlad,
      nu prea sunt adeptul metodelor alternative foarte indepartate de metodele naturale (rife machine si alte auto-infestari miraculoase). e drept ca in asia inca se mai trateaza malaria cu viermi inserati in intestin pentru a creste temperatura corpului insa pentru moment nu am ajuns sa ma intereseze atat de mult incat sa le acord o atentie deosebita.

Lasa un comentariu