Muscatura de capusa/Boala Lyme (episodul I)

31.05.2011

nu credeam sa invat a scrie si-a vorbi vreodata despre mine din perspectiva omului bolnav. e o situatie cu care greu reusesti sa te obisnuiesti. poate ca nu atat fizic  caci cu totii am experimentat durerea fizica dar psihic este foarte greu sa te pregatesti de o lupta pe care o vei da chiar cu tine. Mai ales daca nu ai avut o viata „bolnavicioasa” in trecut.

Ceea ce credeam in trecut ca-i imposibil mi s-a infatisat poate prea stralucitor si prea repede. Am fost diagnosticat cu boala Lyme (prefer „boala” in locul „maladiei” sau „sindromului”, suna mai omenesc un pic…), boala muscaturii de capusa, borrelioza si multe alte denumiri pentru o boala atat de putin cunoscuta in Romania dar si la nivel mondial.

Am descoperit capusa infipta la inceputul lunii Mai si la doar patru saptamani am inceput sa ma simt neobisnuit de molesit si de somnoros indiferent de cat dormeam, indiferent de volumul de munca din ziua respectiva, indiferent de momentul din zi. In ultimele zile somnolentei s-au adaugat si niste dureri difuze in zona cefei…

Si-atunci am corelat starea asta „noua” cu o posibila infectie cu Lyme, mai cu seama ca un bun amic a trecut si el prin momente groaznice cu doar cateva luni inainte din cauza unei muscaturi de capusa (si momentan asteapta sa inceapa tratamentul cu antibiotice)

Am facut f. repede analizele (ELISA, IgM/IgG) la inst. clinic Fundeni (dr. Gogoasa si dr.Uscatescu) si diagnosticul nu a intarziat sa apara: sindrom Lyme si un pic de mycoplasma peste limitele normalului.

Ce sa zic? despre boala exista tone de documentatie pe internet si marturii emotionante ale suferinzilor asa ca eu doar o sa mai updatez din cand in cand cu modul in care voi incerca sa scap de boala. Cred ca imi face si mie bine psihic aranjarea asta a lucrurilor si constientizarea lor…

Urmatorul pas pe care il voi face e sa merg in Ungaria la cabinetul dr. Bozsik (o somitate in cercetarea acestei boli) pentru a-mi face inca doua teste necesare unui tratament cat mai acurat si eficace: western blot (pentru confirmarea testului pozitiv ELISA) si dark field microscopy . Dar cum toata lumea apeleaza la dr. Bozsik, ma astept ca raspunsul dansului sa nu fie unul pozitiv si sa ma poata programa foarte tarziu.

Iar tratamentul trebuie inceput cat mai repede…

Varianta romaneasca ar fi un WB facut la inst. Cantacuzino si o microscopie pe camp intunecat la (si aici retineti) CABINETUL VETERNINAR Pethome (initial microscopul a fost adus pentru determinarea borreliei la animale dar evident oamenii au sarit pentru analize):

Date de contact:
Bucuresti, Str. Sandor Petofi nr. 11, sector 1
Email: office@pethome.ro
Tel. :0720528399; 0744.337.941; 0212234024

Personal am inceput sa iau niste multivitamine pentru intarirea sistemului imunitar. In lipsa unui tratament imediat, macar atat pot face…

Ca o concluzie pentru aceasta prima parte as spune ca (iarasi) e greu sa traiesti in Romania pentru ca:

– desi contribui cu zeci si sute de milioane de lei la sistemul de sanatate atunci cand apelezi la un spital trebuie sa platesti (analize, medicamente…)!

– desi sunt zeci si sute (dupa unii doctori zeci sau chiar sute de mii de infectati cu Lyme) noi avem microscopie pe camp intunecat pentru animale, NU si pentru oameni!

– de fiecare data cand am mers pe la cabinete am mai gasit cel putin cinci, sase oameni cu sindromul Lyme (unii f. grav!) dar autoritatile si ministerul inca nu recunosc Romania ca zona endemica LYME.

In Romania la ora actuala sunt o gramada de oameni care se trateaza pentru cu totul alte boli sau au fost diagnosticati gresit. Ei toti avand LYME!

36 comentarii la “Muscatura de capusa/Boala Lyme (episodul I)

  1. Pingback: Reactii Adverse La Antibiotice - tratament candida

  2. Imi pare rau de veste. Si pe mine m-a muscat o capusa de curand (si am depistat la timp, alte cate-va in padure). Nu cred ca vei avea probleme, un sportiv are un sistem imunitar mai puternic in comparatie cu un om obisnuit.
    Legat de capuse … e foarte important daca sunt depistate in primele 24 de ore.
    Iti urez sanatate si poate ne intalnim la o tura cu bicicleta 🙂

  3. Buna C.A.,
    Si eu am boala Lyme (eu in schimb nu stiu cand am fost muscata de capusa). De un an urmez tratamentul d-lui doc Boszik si a d-nei dr Rosca si mai am…. Deja am fost in Ungaria de doua ori. Eu am fost initial diagnosticata cu scleroza multipla. Eu am avut b. Burgdoferi in sensu strito, b. Afzelli, b. Garrini, bartonella, babesia si mycoplasma pulmonara. S-a manifestat cu amorteala de la gat in jos. Daca vrei sa vb imi poti scrie un mail pe axacos@yahoo.com si iti pot da detalii despre tratament si de unde poti procura mai usor unele medicamente.
    Curaj!
    Alexandra

  4. Dragii mei greu încercaţi de boala Lime,

    Având în vedere experienţa voastră, pentru a exclude posibilitatea de a avea această boală, aş face analiza tip microscopie pe câmp întunecat la PETHOME. Dar dacă boala nu e activă, poate am avut-o cândva (având în vedere unele simptome, inclusiv adenopatie laterocervicală), ea se poate reactiva pe un fond de imunitate scăzută, oare?
    Fiind vorba de o bacterie ce nu se depistează în organism, ori a fost distrusă ori este într-o cantitate atât de mică încât nu se poate depista şi boala se poate redeclanşa.
    Ce părere aveţi?
    Cunoaşte cineva telefonul dr. Gogoaşă de la Fundeni, acolo unde se face analiza microscopie pe câmp întunecat ?

    Sănătate şi Mulţumesc.

  5. Irina, daca e asa cum zici tu si dupa tratamentul cu antibiotice bacteria tot mai traieste (in „grupuri” mici) ai doua sanse: fie sistemult au imunitar o tine sub control si nu ai probleme toate viata, fie la un moment dat ti se va reactiva boala ceea ce inseamna ca LYME nu este o boala curabila in forma ei cronica. De altfel, ma tot chinui sa gasesc persoane care s-au vindecat complet de ani buni si nu gasesc. Asta ma face sa ma intreb de ce nu spune nimeni cu voce tare ca s-a vindecat!
    daca ai simptome inseamna ca fie sunt de la lyme activ fie de la altceva. in mod normal un lyme activ (igg pozitiv) ar trebui sa iasa la microscopul de la pethome.
    scrie-mi la numaiunaltblog@gmail.com sa-ti dau nr. de tel, al dr. Gogoasa.

  6. Buna sera,

    Am vazut comentariile de mai sus si dupa cum sta treaba boala asta este foarte pacatoasa,eu astazi am fost diagnosticat cu boala lyme, desi am observat de aproximativ 3 saptamani , dar nu am luat in seama am crezut ca-i vreo intepatura de tantar sau ceva de genul.
    Simptome ; nu am nici un fel de simptome descrise mai sus,sau cel putin n-am bagat eu de seama, doar ca este vanata partea unde probabil am fost muscat, caci eu nu am vazut capusa si in jurul vanataii este este un fel de cerc rosu.
    Maine urmeaza sa ma internez, dupa revenirea din spital dupa o saptamana am inteles ca atat trebuie sa stau,o sa revin si o sa va spun daca sistemul meu imunitar a facut fata cu brio acestei boli lyme.
    Va doresc multa sanatate la toti !

    • denis, nu cred ca o saptamana de antibiotice administrate intravenos e suficienta. cere si sfatul altor medici. din cate stiu, ciclul de viata al borreliei e de 28 de zile si la fiecare 3-4 zile mai apare o generatii de borrelii.
      am auzit de persoane care au facut tratament in primele ore de la muscatura timp de o saptamana. doze insuficiente si perioada prea scurta.
      cere si sfatul altui medic care are ‘abar de lyme!

  7. Buna seara,
    ma numesc Roxana si sunt mama unui baietel de 7 ani. Acum 1 luna de zile am observat pe piciorul lui o pata rosie. Stiam ca este putin sensibil la muscaturi de tantari si am asteptat sa ii treaca….dupa 2 – 3 saptamani, vazand ca pata cea rosie nu trece, din contra devine din ce in ce mai mare, am fost la un medic care mi-a recomandat analiza Borrelia Igm si IgG. Azi am primit analizele si IGG -ul a iesit pozitiv. Nu prea stiu ce sa fac in continuare. Am vorbit cu 3 medici si mi-au recomadat sa incep imediat tratament cu antibiotic, desi recomandarea laboratorului de analize este sa facem si testul de confirmare western blot (pentru ca Igm-ul e negativ). Am citit pe internet de dl dr. Gogoase si de institutul Cantacuzino. Nu stiu unde ar fi mai bine sa merg mai intai (mai ales ca Tudor fiind mic, nu stiu daca va fi asa usor sa ii fac analize asa de des). Si nici nu stiu daca sa incep imediat tratamentul (daca nu este cel corect?) sau sa incerc sa ma programez la un specialist mai intai. Ma puteti ajuta? Multumesc mult.

    • Roxana,
      programarea la un „specialist” nu asigura reusita. Multi „specialisti” trateaza superficial si boala nu cedeaza. Iti recomand unul din doctorii urmatori care au expertiza considerabila in boala Lyme: Carmen Cretu (Colentina), Tatiana Rosca (sf. Pantelimon), Emilia Lungut (Militar), ar mai fi o doamna doctor care este sefa sectiei de boli infectioase in Cluj si evident dr. Bozsik (Ungaria) caruia poti sa-i trimiti un mail consultativ sau chiar pentru o programare la dansul la : bbozsik@freemail.hu .
      Este neaparata nevoie sa vezi un astfel de specialist pentru ca tratamentul pentru micut e cu totul diferit de cel pentru adulti.
      Intr-adevar, ai dreptate, nu incepe sa bagi antibiotice in copil. asteapta sa ai o parere avizata si sigura. in acelasi timp incearca sa-i cresti imunitatea lui Tudor atat pe cale naturala prin alimentatie cat si prin vitaminizare masiva (vitamina C efervescent, supradyn)
      Dl. dr. Gogoasa e un foarte bun parazitolog insa diagnosticul si tratamentul nu-l pune el.
      Despre cei de la Cantacuzino nu stiu ce sa zic. Am un amic care a fost tratat acolo la o saptamana dupa muscatura de capusa cu antibiotic intravenos timp de 7 zile!!! (total insuficient)…
      Mult succes in pasii spre vindecare si sanatate multa!

  8. Dragii mei,

    Am făcut analizele pentru Borrelia: microscopie în câmp întunecat, IgG, wester bloot şi au ieşit pozitive.
    Ar mai fi necesară o analiză, periculoasă în sine, puncţia pentru prelevarea lichid cefalorahidian (LCR).

    Poate cineva să precizeze următoarele,

    1. Unde se poate face cu maximum de siguranşă în Bucureşti, din punct de vedere al medicului, spitalului şi efectrea analiza în spital, deplasarea cu mostra de la un cap la altul al Bucureştiului, parcă nu e prea sigură (spital, nume medic, secţie). Iar repetrea puncţiei este un alt risc.

    2. La ce temperatură trebuie păstrată mostra în timpul transportului de la spital la laborator?
    Am citit pe unele site-uri ca trebuie să fie între 2-8 grade C, iar un medic a spus temperatura corpului. Microbii din mostră nu trebuie să moară în timpul transportului !

    Dacă mai aveţi şi alte observaţii, recomandări în plus, vă aştept cu mare interes.
    Luni ar trebui să fac intervenţia, iar medicii la care am fost trimisă sunt în concediu !

    Sănătate şi mulţumesc

  9. Irina, pai daca ai facut microscopia in camp intunecat si ti s-au vazut clar boreliile in sange, e clar, ai Lyme, punctia lombara e pierdere de timp si chin fara rost, din cate cunosc este si destul de dureroasa si nici nu te ajuta la nimic.

    • Tratamentele diferă funcţie de – cel puţin de (şi nu neapărat în această ordine):

      1. vechimea afecţiunii
      2. afectarea neuro sau nu; funcţie de nivelul la care s-a ascuns bacteria sau protozoarul (dacă este) de profunzime: sunt zone foarte puţin irigate de sângele purtător de medicament, de ex” creierul, părţile grase, oase, ligamente, etc.
      3. tipul Borreliei, respectiv coinfecţiile ce apar
      4. persoana cu propria încărcătură patologică genetică şi dobândită

      Dar dacă se pot face precizări suplimentare în sprijinul afirmaţiei de mai sus (Seghedin) aştept comentarii.

      Sănătate

  10. Ce mai trebuie ştiut:

    Update la mecanismele de supravietuire ale Boreliei:

    1. Se introduce in interiorul celulelor si astfel evita antibioticele ce nu pot penetra membrana celulelor.
    2. Se transforma in forma de L, forma in care nu are o membrana celulara si astfel antibioticele ce ataca peretii celulari nu o mai afecteaza.
    3. In cazul de conditii neprielnice se transforma in chist, forma in care se inmulteste in continuare insa in care nu este afectata de antibioticii conventionali si in care poate sta latenta timp de ani de zile.
    4. Formeaza un biofilm, un fel de reduta formata din chisturi si alte organisme, asemenea unui chist de chisturi, lucru ce face ca tratamentul cu antibiotice sa fie extrem de ineficient, practic astfel transforma cei mai puternici antibiotici din bactericidti (agenti ce ucid bacteriile) in bacteriostatici (agenti ce doar stopeaza multiplicarea bacteriilor).
    5. Are abilitatea de impartire a ADN-ul sau cu alte microorganisme.
    6. Se ascunde adanc in tesuturi, in locuri in care sangele ajunge foarte putin, prin urmare antibioticele ajung fie deloc, fie in concetratii foarte mici.
    7. Se adapteaza la diverse tratamente si devine imuna.

  11. ca borrelia nu poate fi scoasa din organism se stie deja.
    idealul tuturor bolnavilor e sa ajunga la o concentratie atat de mica de bacterii incat sa poata duce o viata absolut normala.
    am auzit cazuri de bolnavi care actualmente, alearga, merg pe munte, fac sport si duc o viata normala cu borrelia in ei. deci se poate.

    @Seghedin , tu ce-ai mai facut cu tratamentul? ti-ai facut testele in bucuresti? iei tot 600 mg de doxi/zi ?

  12. Acum pe 20 inchei a doua luna de tratament, da, tot 600 doxy + 1500 tinidazole si am luat si 1500 cipro in ultima luna. Pe 27 merg la Bucuresti iar apoi imi fac si analiza la ficat. Momentan nu pare nimic rau, nu ma doare ficatul, nu este inflamat, nu nimic, si vb aia, dupa doua luni de pompat o basculanta de antibiotice…mi-e si frica sa-mi fac analiza la el. Vom vedea.

    @Irina, din cate am citit pe internet (si crede-ma am citit), punctia lombara este facuta pentru determinarea prezentei borreliei in organism, ori in cazul tau e clar ca este, am vazut ca multi LLMD spun clar ca nu are rost de facut punctie lombara, ce te intereseaza pe tine este sa stii tipul de borrelia si eventual ce coinfectii ai, apoi la atac.

    A, si era sa uit, Rife Machine, daca nu puteti scapa de borrelia prin antibiotice si doriti doar sa o tineti sub control, atunci un Rife Machine va poate ajuta, 1 minutel pe zi sub un Rife va tine borrelia in frau, tratament elegant, lejer, fara efecte secundare, borrelia nu se poate adapta, este tratamentul ideal de cursa lunga, doar va dati seama ca nu aveti cum lua antibiotice in permanenta pt. tot restul vietii (sau pana gasesc astia un tratament eficient 100%).

  13. Stiu ca un rife costa scump gata facut, insa va puteti interesa pe la un electronist ceva cam cat v-ar ajunge sa vi-l construiasca el cu piese de la noi, sigur se ajunge la un pret rezonabil. Problema cu Rife insa pentru cei cu borrelia de mult timp este sa se reuseasca mai intai ajungerea la acel 90% videcat, apoi cu un Rife Machine borrelia e tinuta la acel 90% videcat forever, si 50 de ani daca trebuie. Ideea este ca se poate duce o viata absolut normala cu borrelia tinuta in frau, asta e ce conteaza.

  14. Pentru cei ce stiti ca aveti Lyme cronic si de multa vreme, sfatul meu este sa nu va complicati cu antibiotice pe cale orala, ci sa urmati direct tratamentul injectabil (nu ma refer neaparat la perfuzii, ci pur si simplu injectii), deoarece va salvati stomacul de la calvar. Tratametul pt Lyme cronic cu antibiotice poate dura si ani de zile, prin urmare doriti sa evidati pe cat posibil stomacul. Ce trebuie sa urmariti este ca prin antibiotice sa ajungeti la acel 90% videcat, iar apoi cu un Rife Machine sa va mentineti la acel nivel forever, in felul acesta va puteti considera videcat. Iar apoi, in 5-10-15…hai 20 de ani (cu toate ca nu cred sa dureze atat de mult) sigur va exista si o solutie in proportie de 100% de vindecare. Lyme este o boala relativ noua, ce inca nu a fost studiata suficient, din acest motiv nu exista momentan un tratament 100%, nu din cauza faptului ca nu s-ar putea videca 100%. Pur si simplu mai e nevoie de ceva timp ca ei sa se scarpine mai bine in cap, apoi sigur se va rezolva cu totul.

  15. Dragă Seghedin,

    Imi pare bine că ai revenit cu noutăţi. Mi se pare interesantă ideea cu Rife machine. Poate detaliezi problema cu precizarea unor detalii tehnice, furnizor, funcţionare, unde, cine şi cum a rezolvat prblema astfel etc.

    Privind acei 20 de ani cât ar trebui să mai aştept până la descoperirea unui eventual vaccin sau tratament, mă tem că vârtsta nu-mi mai permite. Fiind un microb atât de perfecţionist-adaptabil probabil că a fost gândit, cu un scop anume. Războaiele s-au mutat În alt plan, încă după cel de al II-lea război mondial.

    Dar să revenim, LCR-ul permite precizarea dacă este o neuroborelioză, fapt ce impune un tratament diferenţiat.

    Sănătate

  16. Continuare la „probabil că a fost gândit, cu un scop anume”: mă refer la anumite tulpini de B., extrem de rezistente şi virulente

  17. Punctia lombara intr-adevar preciseaza prezenta unei neuroborelioze, insa daca stai bine si gandesti, realizezi ca nu are rost sa iei un tratament ce nu trece de bariera sange-creier, deoarece cel mai probabil borreliile sunt deja in creier, prin urmare cel mai sigur este sa presupui ca ai borrelii si in creier. Tratamentul este diferit in sensul ca se dau antibiotice ce trec de aceasta bariera sange-creier, adica doxiciclina in doza mare, sau minociclina (care penetreaza aceasta bariera cel mai bine). Tratamentele ce nu pot patrunde in creier si ataca borrelia acolo, ii lasa acesteia o ascunzatoare din care sa revina ulterior. Chiar daca nu sunt simptome neuro inca, asta nu inseamna ca borrelia nu este in creier.

  18. Rife Machine-ul este tratamentul cel mai lejer de cursa lunga, in sensul ca un bolnav cronic ce are sarcina de a-si tine borreliile sub control nu poate lua antibiotice pt tot restul vietii, prin urmare cu timpul este obligat sa renunte la acestea, iar Rife Machine-ul este o solutie foarte eleganta deoarece nu are efecte secundare, nu doare, nu nimic. 1 minut petrecut pe zi sub un Rife Machine la frecventa potrivita distruge suficiente borrelii incat acestea sa nu poate reinvada organismul. Rife Machine-ul este un aparat ce genereaza unde magnetice ce se pot regla pe frecventa de vibratie ale diverselor micro organisme, imaginati-va un pahar ce vibreaza in fata unui difuzor puternic pana se sparge din cauza vibratiilor. Exact la fel actioneaza si Rife Machine-ul, insa la nivel molecular, fiecare bacterie / micro organism are o anume frecventa, iar Rife Machine-ul genereaza acea frecventa la o intensitate suficient de mare incat sa distruga bacteria respectiva prin vibratie. Este o tehnica folosita de multi in intreaga lume si functioneaza, nu este ceva sf. Borreliile nu au cum se adapta, prin urmare se poate folosi forever daca trebuie.

  19. serghedin, ca absolvent de politehnica permite-mi sa am ceva dubii legate de rife machine. de ce? pentru ca lucrul cu frecventele, amplitudine, ondulatii, etc nu e o chestie pe care s-o faca un pacient si nici macar un medic. diferenta intre 34 Hz si 36 Hz poate insemna distrugerea altor celule benefice si proasta functionare la nivel celular (crescand astfel riscul de cancer neereditar). mai cu seama ca nu se cunosc exact efectele adverse pe termen lung.
    chiar si pe siteurile cu rife machine de vanzare scrie: FOR EXPERIMENTAL USE ONLY: IN ORDER TO GET THE BEST POSSIBLE RESULTS WHEN EXPERIMENTING WITH FREQUENCY AND/OR MAGNETIC TECHNOLOGY.
    e adevarat ca de la Tesla incoa’ lucrul cu frecvente si curenti alternativi a revolutionat medicina dar rife machine nu e o chestie omologata de nimeni. e o chestie pe care o cumperi de pe un site obscur in disperare de cauza. ma gandesc ca doar un om care crede ca mai rau decat la momentul t nu poate sa fie apeleaza la alternativa asta.
    pana una alta eu sper ca tratamentul asta cu ab-uri pe o perioada mai lunga si cu doze mari o sa dea rezultate si daca e sa nu scoata borreliile de tot, macar recidivele sa se faca la 4-5 ani 🙂 cred ca mi-as putea permite la intervalul asta de timp sa fac un tratament cu ab-uri.

  20. Eu am vazut ca multa lume foloseste rife-ul si obtine rezultate bune, in rest nu stiu nimic sigur despre el. Si nu, borreliile cand revin, revin imediat dupa incetarea tratamentului, 1-2-3 luni, si odata tratate cun un anume antibiotic isi dezvolta rezistenta la el.

    Alternative pentru tratamentul de lunga durata nu prea sunt, decat antibiotice si rife-ul, eu intre rife si antibiotice as prefera rife-ul. De exemplu se zvoneste ca Tinidazolul este cancerigen, cine stie ce efecte pe termen lung si au si restul, si de avut, sigur au.

  21. Plus ca in rife multa lume vede insasi potentialul de vindecare a cancerului, prin urmare cred ca este exclusa varianta de a provoca cancer cu rife. Poti da un search rapid pe google sa vezi ce spun unii ce si-au tratat tumorile cu rife, unii spun chiar ca au reusit remisie totala. Este drept ca rife machine-ul este momentan ceva mai mult experimental, ca nu sunt facute stii clare si omologate, insa asta e vina celor de sus ce stau cu degetul in fund, nu vina rife-ului.

    • Am tot citit si eu despre rife machines si rezultatele obtinute in urma utilizarii.
      Eu chiar as fi interesata de costurile unei astfel de masini si de unde o pot achizitiona, undeva din Europa sau chiar Romania si nu de peste ocean. Ca exista scheme, or fi, insa nu stiu daca orice electonist, oricat de priceput, se poate incumeta la un astfel de proiect.
      Ai aflat cumva alte detalii intre timp?

  22. Buna Andreea!
    Daca ai orice fel de borrelioza (nu neaparat Lyme), este necesar sa stii ca spirochetele se transmit transplacentar. Adica ce spirochete ai tu va avea si bebe. 😦
    In afara de asta, o pacienta cu borrelioza in general ramane destul de greu insarcinata tocmai din cauza infectiei, existand si riscul ca sarcina sa fie cu probleme, fatul sa nu se dezvolte normal, exista multe pierderi de sarcina, fetusi nascuti morti, etc. Si eu imi doresc copii, insa pana nu scap de bacterii nici nu ma gandesc la optiunea asta.
    In cazul in care ramai insarcintata si ai borrelioza, cel mai bine este sa vorbesti cu medicul curant, se monitorizeaza sarcina foarte strict si in principiu se poate duce pana la capat, dar fatul tot va avea spirochete indiferent ce tratament iei in sarcina.
    Tratamentul cu ab-uri inseamna tratamentul cu antibiotice, e o prescurtare informala a termenului.

    • Multumesc mult pentru răspuns,dar asta nu inseamna ca nu voi putea avea niciodată copii,nu?In momentu in care Borrelia este sub control,sunt aceleași riscuri ca fatul sa ia boala?

  23. Buna Andreea !
    Fatul nu ia boala, ci bacteria sau bacteriile. Care la un moment dat determina ceea ce se numeste borrelioza. Aceste bacterii se transmit transplacentar. Eu intentionez sa tratez pana la eradicare, adica pana scap de toate bacteriile. Si abia apoi o sa fac copii! 🙂
    Chestia asta cu tinut bacteria sub control pare o utopie. Mie mi se pare ca poti doar sa maschezi boala, iar in timpul asta bacteriile prolifereaza si la un moment dat, te pune in cap.
    Cel putin eu asa am patit-o ca tinerea bacteriei sub control.

  24. Adresez aceasta intrebare pt.Ciobanu Aviator:
    M.T: te rog mult sa-mi spui si mie daca ai reusit sa faci o programare la d-ul dr.Bozsik?????
    Noi am incercat sa-l cautam la Clinica care e specificata pe net ,dar ne-au cmunicat ca in prezent nu lucreaza acolo .Daca poti sa ne ajuti cu datele de contact ale dansului ,ti-am fi recunoscatori .Merci mult .

    • MT, cele scrise in articolul asta nu mai sunt de actualitate. a trecut mai bine de un an de atunci.
      intre timp iti poti face analizele la noi in tara la clinica lymediagnostic.ro .
      optiunea Boszik devine fezabila doar daca esti din Oradea, Arad…pt. ca esti mai aproape.
      chiar si asa, dl. Boszik e asaltat de lume din toata zona si nu stiu cat de gasibil e.
      eu la momentul ala n-am dat de dansul dupa ce am tot sunat, am scris e-mailuri, etc.
      poate a fost mai bine asa.
      nu mai sunt la curent cu datele dansului.

  25. Buna tuturor!E teribila boala asta, eu o am din 2004 dar i se spunea lupus,fibromialgie etc. am descoperit abia acum ce am defapt ,dar nu pt.ca medicii m-au pus sa-mi fac analizele ci tot intrand asa ,pe net.Ma chinui de atunci cu simptome care acum s-au agravat f.f.tare inclusiv pb.cardiologice severe,neuro,articulatii etc,etc.grabesc cat pot sa incep tratamentul odata !sper sa ma tina inima pana atunci ,momentan am iarasi o tromboflebita si nu ma pot misca.
    La mine a inceput totul in 2004 cu durere de articulatii ale mainilor ,inclusiv falangele degetelor ma dureau cumplit mai ales noaptea la culcare apoi dureri de piept/spate ,pierderi de memorie ,de echilibru apoi restul, tot tabloul, dar medicii din Cluj si Bucuresti si am fost la prof.renumiti n-au pomenit nimic de Lyme doar de „consecintele”
    Incaodata mi s-a confirmat ca ei trateaza doar efectele, nu cauza!Doar oameni suntem toti, fara exceptii(si ma refer la prof.doctori)Sanatate tuturor sa dea Domnul
    si’ descoperire’ cat mai din timp!

Lasa un comentariu