Vindecarea inseamna asumarea responsabilitatii

Un fel de postfata…

Cand ma aflam in primele luni de tratament eram mega disperat si deprimat pentru ca ce ma ingrozea cel mai tare era gandul ca viata mea nu va mai fi ca inainte si ca o sa trebuiasca sa ma schimb radical ca sa reusesc.  Stiam ca schimbarea e grea. Mi se parea o munca titanica pe care nu eram dispus s-o fac. Tot universul plin de siguranta al vremurilor moderne in care doar „cancerul” ce ne mai infricoseaza caci in rest totul trece cu o saptamana de pastile fusese daramat. I-am scris mailuri dl. Guranda cu un ton disperat incercand sa gasesc cateva raspunsuri legate de viitorul meu si cum o s-o scot la capat, cum o sa pot trai fara muntele meu, pasiunile mele, shawormele mele 🙂 .  La vremea aceea, desi vorbim de vremuri relativ recente, doar dansul mai cunostea bine lucrurile si „se dadea pe net”. Cred ca alerta asta sufleteasca mi-a facut destul de rau printr-un soi de autocombustie interioara.

Intr-un final ma cuprinsese un soi de resemnare si acceptare a situatiei si mi-am zis ca trebuie sa ma bucur cat mai mult de zilele „bune” ca mai apoi sa suport zilele „rele”.  Poate ca daca ar fi existat o comunitate unde sa cer raspunsuri ar fi fost mai usor.

Din fericire, fenomenul asta a capatat amploare in ultimul an si tot mai multe voci, persoane care poate simteau la fel cum simteam si eu au capatat forta si au inceput sa-si faca vizibil simtita prezenta si asta a dus la o comunitate, o comunitate nu a blogului asta ci a multor multor altor locuri de pe netul romanesc unde oamenii discuta, se cearta, isi spun pasul si cer sfaturi, informeaza si cerceteaza. Pentru un proaspat diagnosticat este mult mai usor sa se informeze acum. Aici putem bifa cu totii o misiune indeplinita!

Ce ma bucura si mai mult e ca din comunitatea asta apar din ce in ce mai multi care se implica activa si care pot sa vina cu acel „ceva” care sa aduca un pic de valoare pentru noi toti .

Va invit asadar sa cititi un articol semnat Anka27 pe care obisnuitii blogului o cunosc ca fiind fata care e coerenta si vorbareata chiar si cand intinde minociclina pe o felie de paine si-o asezoneaza cu tinizol, un articol care pe mine unul m-a bucurat tocmai pentru ca sintetizeaza f. bine cam care ar fi abordarea bolii cu tot ce presupune ea, atat pentru atei, agnostici, crestini si gnostici 🙂 . Unui observator exterior care acum a descoperit cu ce se lupta, lectura acestui articol ii va face bine atat psihic cat si informational. De fapt, in esenta, Anka27 ne spune poate ce-ar fi trebuit sa stiu eu in momentele de disperare si delasare: vindecarea inseamna asumarea responsabilitatii pentru tine si pentru cei din jur.

Lectura placuta!

Vindecarea inseamna asumarea responsabilitatii

„Am decis sa scriu articolul de fata fiindca aud tot mai multe persoane intrebandu-se “daca nu e lyme, ce ne facem?” , “daca fac si cura asta de antibiotice si nu scap de spirochete, ce ma fac?”, “daca nu ne mai vindecam niciodata?”.

In primul rand ar trebui sa intelegem un lucru foarte simplu. Corpul (partea materiala, obiectiva si palpabila) si spiritul/sufletul (partea imateriala, subiectiva si nepalpabila) alcatuie in tot unitar. Chiar si dihotomia de fata este exagerata si are un scop pur explicativ. Toate bolile au un corespondent energetic, emotional. De exemplu, foarte multe persoane mananca excesiv pentru a substitui nevoia de afectiune. Mancarea este asociata la nivel mental cu emotiile pozitive si atunci dintr-o nevoie de emotii pozitive, mananca tot mai mult. Cei care vor sa isi modifice dieta si/sau sa slabeasca, trebuie in primul rand sa isi modifice felul in care gandesc despre mancare, cognitiile lor si sa vada mancarea ca pe o sursa de nutrienti, nu ca pe o sursa de emotii pozitive. Dar sa revenim la ideea noastra, despre vindecare. Asadar corpul si spiritul (voi folosi aceasta notiune fiindca mi se pare cea mai neutra si fara implicatii religioase) sunt un tot unitar, implicit ceea ce afecteaza corpul va afecta spiritul, dar si reciproca este valabila. Toate bolile apar intai in campul energetic cu o buna vreme inainte de a se manifesta la nivel biologic.

S.N. Lazarev vorbeste despre sistemul autoreglarii campurilor, despre iubire versus agresivitate energetica, despre atasament. Este un filmulet foarte relevant de 7 minute si ceva :

Cartile lui Lazarev sunt mai greu de digerat, am citit si eu doar cateva, dar filmuletele gasite pe youtube va ajuta sa va faceti o idee foarte repede care e perspectiva lui.

            Eckhart Tolle vorbeste despre puterea prezentului si despre acumularea de timp psihologic :

Cartile lui sunt traduse si se gasesc in librarii, dar si online. Audiobook-urile sunt fantastice, eu le-am ascultat de nenumarate ori.

            OSHO spune ca iubirea ca stare de a fi intrinseca, izvorata din adancul fiintei noastre este cea care ar trebui sa ne guverneze viata si ca este necesar sa ne eliberam de contrangerile determinate social pentru a crea „omul nou, rebel si extatic”. Dintre carti, va recomand : „Cartea Intelegerii”, „Cand iubesti – cum sa iubesti constient si sa relationezi fara teama” si „Cartea despre sex” (care abordeaza foarte mult tema relatiilor, a iubirii si multe alte subiecte, vorbeste despre sex ca si concept).

 Din 2005 cand m-am imbolnavit sever si pana in prezent am citit : medicina, nutritie, neurofiziologie, psihologie, literatura de dezvoltare personala, spirituala, un teanc de articole despre Lyme/borrelioze, carti despre Lyme, carti despre vindecare, carti despre Dumnezeu, carti despre oameni, etc. Aceasta este perspectiva la care am ajuns in 7 ani de boala, de studiu, de experimentat pe propria piele, de suferit. Evident ca nu e necesar sa cititi toate articolele si cartile pe care le-am citit eu ca sa ajungeti aici. Lucrurile sunt foarte simple si evident puteti invata din experienta mea.

Lyme/borreliozele sunt afectiuni complexe cu afectarea intregului organism, se pare dificil de tratat, dar nu imposibil. Pentru partea materiala, corpul, sunt necesare :

–         un tratament antibiotic adecvat ca dozare, durata si combinatie

–         o dieta echilibrata anti-inflamatorie si promotoare a unui PH alcalin

–         un stil de viata echilibrat (aici e inclusa si dieta, dar nu numai : somnul de calitate, munca/efort reduse, odihna, un tonus mental pozitiv, stres minim, etc.)

–         detoxifierea organismului atat de neurotoxinele eliminate de bacterii (virusuri, fungi, mucegaiuri), dar si de metalele grele sau de orice alte toxine din mediul inconjurator sau alimentatie

–         stimularea si sprijinirea sistemului imunitar

–         exercitii moderate, non-aerobe, de genul „strech and tone”, aplicate regulat

–         consumul crescut de lichide

–         depasirea traumelor emotionale, integrarea acestora in istoricul de viata (cercetarile arata ca atunci cand exista o trauma, un blocaj emotional tindem sa acumulam toxine in corp, este o expresie biologica a „suferintei”, iar dupa depasirea acestora, detoxifierea este mai blanda, mai usoara, mai rapida)

–         eliminarea (sau reducerea) din mediul in care traim a cat mai multe surse producatoare de campuri electro-magnetice (TV, mobil, frigider, liniile de inalta tensiune, etc.)

–         rezolvarea tuturor problemelor dentare (indepartarea plombelor din amalgam, repararea cariilor, etc.)

–         tratarea corpului energetic (prin terapie pranica, reiki, yoga, acupunctura, etc.)

–         complianta la tratament si la stilul de viata sanogen

 Insa in primul rand, vindecarea inseamna asumarea responsabilitatii fata de propriul corp, fata de boala pe care o ai. Este evident mult mai facil sa crezi ca te-a muscat o capusa, ti-a dat 3 feluri de bacterii care in timp au facut o mare dezordine in organismul tau, au suprimat sistemul imunitar si ti-au dat o multime de probleme. Sa iti asumi responsabilitatea fata de propriul corp presupune sa iei lucrurile mult mai in serios, sa te iei pe tine in serios si evident sa accepti ca ai gresit undeva, implicit e ceva de schimbat la tine.  

Asadar, pentru partea mai putin materiala, spiritul, sufletul, esenta voastra cea mai profunda, sunt necesare :

–         iertarea propriei persoane, dar si a tuturor celorlalti oameni din trecut, dar si din prezent (primul pas in vindecare este iertarea propriei persoane)

–         acceptarea bolii si a propriei persoane (sa ai o atitudine negativa fata de boala inseamna agresivitate la nivel energetic, iar pentru vindecare este necesara starea de iubire, de seninatate, de acceptare neconditionata a vietii cu toate manifestarile ei, inclusiv de boala)

–         acceptarea celorlalti asa cum sunt, fara a-i judeca

–         intelegerea si depasirea modelului familial, dar si a celui social-cultural

–         cresterea sentimentului de iubire din suflet, aici ne referim la iubire asa cum o defineste Osho, ca stare de a fi, nu iubirea cuiva sau a ceva

–         eliberarea de constrangeri

–         ancorarea puternica in prezent

Viata a devenit extrem de complexa in ultimul secol, cerintele care exista acum asupra fiecaruia sunt mult mai mari, asteptarile pe care le avem acum de la viata, de la propria persoana sunt iarasi mult mai mari. Oricare dintre noi isi doreste o casa cat mai mare, curte, gradina, macar o masina pe membru de familie, un trai mai mult decat decent, vacante in strainatate, copii vor smartphone-uri, tablete, laptopuri de ultima generatie, cumparaturi in mall, etc. Am fost inainte de Pasti la cumparaturi intr-un hypermarket, evident era extrem de aglomerat, toata lumea era cu carucioarele pline, se impingeau unii pe altii, de parca ar fi fost intr-o lupta vitala pentru resurse. M-am intrebat atunci sec „La asta se reduce omul modern? La goana asta nebuna de a cumpara tot mai mult, de acumula cat mai multe bunuri la un pret cat mai avantajos?”. Am pierdut simpla bucurie de a fi.

Evident ca mi-ar placea sa am un cont in banca de cateva milioane de euro si 3 masini, plus vila cu piscina (asta e deja un cliseu hidos!), dar nu cred ca la asta se reduce fericirea, starea de bine subiectiv perceputa, viata in sine. Cele mai frumoase trairi pe care le-am avut au fost in relatie cu alti oameni, cu natura, cu animalele. Cerintele mai mult impuse de mediu si social sunt mari, dar viata esentiala in toate manifestarile ei nu se rezuma la cumparaturi si la contul din banca. In fata naturii suntem toti egali, ceea ce social nu vom fi niciodata. Pentru Univers fiecare dintre noi constituie un individ unic si irepetabil, fara termen de comparatie sau judecata.

Eckhart Tolle spune simplu „Say yes to life! Surrender to what is!”. „Spune da vietii! Abandoneaza-te la ceea ce este!” 🙂

Borrelioza este o afectiune complexa, alta abordare decat a omului ca intreg nu vad in vindecare! Cred ca vindecarea e mai mult decat sa iei un pumn de antibiotice si suplimente nutritive pe zi si sa ai o dieta din frunze, cred ca vindecarea inseamna schimbare, evolutie, adaptare pe toate planurile. Cred ca vindecarea inseamna a ne cunoaste atat corpul, cat si mintea, spiritul si a le respecta.

Dr. Dietrich Klinghardt a realizat modelul sistematic al celor 5 niveluri ale vindecarii :

1. corpul fizic;

2. corpul energetic;

3. corpul mental;

4. corpul intuitiv;

5. corpul spiritual.

Articolul detaliat  aici : http://www.klinghardtacademy.com/5-Levels-of-Healing/ .

 Vindecarea este posibila si suntem fiecare responsabili pentru ea! Vindecarea inseamna sa cream si sa mentinem armonie in noi ca fiinte – biologic, spiritual, mental, emotional, energetic. Vindecarea inseamna cunoastere de sine, evolutie, adaptare!

 Anka27

7 iunie 2012

Reclame

89 comentarii la “Vindecarea inseamna asumarea responsabilitatii

 1. In seara asta am citit o rugaciune pe blog-ul lui Afital” Rugaciunea ultimilor stareti de la Manastirea Optina” si am simtit o stare de liniste interioara pe care nu am mai avut-o demult si peste putin timp am citit postarea Ciobanului si a lui Anka si simt exact ce a-ti descris . Multumesc voua care faceti o munca reala si ne deschideti ochii .

  • Multumesc! Mi se pare ca reda atat de putin din ceea ce eu stiu si pot sa transmit atat informational, cat si energetic, emotional. Orice ma vede live si ma aude vorbind pe tema asta, simte, stie ca vindecarea e posibila. Si este, dar depinde de noi insine in cea mai mare masura. 🙂
   PS: Multumesc tuturor pentru sprijin in zile ca asta, cand eram de dus la psihiatrie de urgenta. 🙂

   • Excelent, Ankuta! Cel mai tare mi-a placut argumentarea despre partea spirituala a vindecarii, despre iubire, despre iertare, despre bucuria lucrurilor marunte.Ura, ranchina, resentimentele, nemultumirile si frustrarile nu fac decat sa te macine spiritual, totodata sa te distruga si fizic.Si apoi nimic nu e mai rau decat infirmitatea sufletului.Draga noastra, energetic, emotional, te simtim atat de aproape… Imi pare rau ca treci acum prin toate astea, citind, imi venea sa strag laptopul in brate…Te imbratisez insa din tot sufletul de la mai bine de 400 km distanta, sper ca reusim sa-ti transmitem tot ceea ce simtim pentru tine.Dupa cum ti-am mai spus, te iubim maxim! O sa fie bine in final, draga mea, ai sa vezi!

 2. Promit sa revin cu mini-articole punctate si detaliate pe aspectele pragmatice, dar si pe cele personale. Numai sa nu mai am stari din astea aiuristice. 😀

 3. Multumim Anka pt articol,astept cu interes si alte articole e pacat sa nu ne impartasesti din experienta ta,multi dintre noi parcurgem fazele in care tu erai acum 7 ani si experienta ta ne ajuta sa trecem mai usor peste boala,ne ajuata sa fim mai optimisti si sa speram ca in final o sa castigam lupta.
  Blogul lui Costin este cea mai complexa sursa de informatii legate de borrelioza iar daca o sa continuii cu articole o sa fie tot mai bun,eu deja sunt dependent de numaiunaltblog.
  Sanatate

 4. Anka, foarte frumos, la obiect si-ti multumesc pt randurile minunate si informatiile valoaroase. Stilul de viata sanogen, imi place la nebunie, serios. Oh, pe Osho il admir … nu pot sa spun ca-l iubesc, ar fi un termen supralicitat. In fine, totul este o inlantuire logica, daca esti nervos si agitat, sistemul imunitar are de suferit si implicit sanatatea noastra. Nu prea duc eu la povestile cu sistemul energetic, mai bine spus cu tratamentele bioenergeticienilor, insa asta-i problema mea. Dar am o parte pragmatica destul de puternica care-mi tot da ghionturi si nu ma lasa in pace: am avut in jur cel putin o persoana care a dus un stil de viata sanatos, dieta vegetariana, etc. Si ce crezi? A murit de cancer la plamani. Si asta se inatampla pe vremea impuscatului, cand alimentatia mai avea ceva natural, ritmul vietii era altul. Ceea ce ma face sa concluzionez: fiecare om este unic si reactioneaza in felul sau la diversii factori ce-l inconjoara; in viata totu-i bun, dar cu masura si in final omul trebuie sa moara, nu-i nemuritor. Diferenta este ca imi pot prelungi si da o alta calitate vietii daca aplic masura corecta. Si aici este marea arta, pe care eu una nu pot sa afirm ca o stapanesc. Chestia cu vindecarea, tot partea aia pragmatica imi spune asa: m-as considera vindecata cand nu as mai avea spirochete in mine, sub nici o forma, ceea ce inteleg ca-i imposibil. Altfel, doar o sa pot spune ca am reusit sa le stapanesc, ceea ce este o reusita si la final m-a doborat altceva, . Nu-i o idee confortabila, dar asta-i situatia si trebuie s-o duc. Sper sa nu te superi pe mine ca am o parere putin altfel.

  • nu zice nimeni ca oamenii care traiesc sanatos sunt feriti de toate relele din lume iar rationamentul „era vegan si a murit de cancer” induce in eroare pentru ca daca raportezi procentual mortalitatea din cauza bolilor in radul „sanatosilor” si o compari cu cea din randul populatiei care mananca normal (atat cat mai inseamna normal zilele astea) ai sa vezi ca diferentele sunt enorme.
   Eu de exemplu am auzit ca in SUA, 1 din 6 oameni va muri de cancer. Asta zic eu ca e un procent cu adevarat ingrijorator mai cu seama ca rubedeniile mele din acele teritorii imi confirma ca nu exista om in sua care sa nu cunoasca cel putin un om care fie are cancer, fie a murit de cancer.
   Evident, nu doar alimentatia e un factor pro-cancer ci multi alti factori, de la cei genetici pana la stres, poluare, etc, etc…

   • Ciobanasule (imi place cum ti-a spus cineva aici, Ciobanas, suna mai frumos ca Ciobane) eu zic doar ca ne trebuie masura in toate cele. Cand suntem zen, chiar si cand ne otravim cu shaorme :)) ca tot iti place shaorma, parca ai fi fiica-mea. Alimentatia… crezi ca daca te hranesti doar vegan esti mai putin expus riscurilor? La cum sunt cultivate transportate si depozitate legumele, am mari indoieli. Ca sa nu-ti mai spun ca daca asta ar fi alpha si omega alimentatiei, veganii n-ar mai folosi suplimente. Nu exclud alimentatia vegana, dar cred ca nu-i chiar ok sa te hranesti o viata doar asa. Cancerul….. daca citesti din cartea Huldei Clark nici nu mai respiri. Deja mi se pare exagerat, istoria nu incepe de la noi. Si in final ce fac, traiesc sau numar la infinit foile din placinta si la finalul inevitabil ma intreb oare ce-am facut? Am mancat doar frunze, am inspirat doar oxigen pur, totul ca la carte. Bine, eu nu am spus nici extrema cealalta. Doar masura in toate. Si sa stii ca nu fac apologia fumatului sau a petrecerilor cu Bachus in capul mesei. Nu fumez, nu beau alcool, cafea… cum s-ar spune, consum aerul de pomana :))))) Hai zambeste!

 5. asumarea responsabilitatii in drumul sinos al vindecarii presupune in primul rand asumarea propriei conditii si asta mi se pare cel mai greu de obtinut . Da, Lazarov si Osho teoretizeaza frumos iubirea si bunatatea ca parghii in armonizarea cu universul din care facem parte . Omul se naste rau si salbatic, urmand ca prin educatie si intelegere sa devina bun si sa se acordeze emotional. Bunatatea este o stare superioara , de anumita frecventa energetica pe care unii , oricat s-ar stradui , n-o pot atinge niciodata. mai tine si de relee 🙂
  In cazul unui bolnav lucrurile stau diferit. Aici cel mai greu este sa-ti redefinesti propria normalitate ,adica sa accepti ca dintr-un om activ, exuberant, sociabil si care facea cu usurinta orice, ai devenit o persoana fara prea multa vlaga , ponderata in toate cele, dramuindu-ti cu mare grija energia atat de necesara vietii de zi cu zi dar si vindecarii incat nu mai ramane nimic pentru lucrurile care iti fac realmente placere A accepta ca durerea si lupta permanenta cu boala ti-au devenit normalitate , nu-i usor deloc iar neacceptarea unei astfel de conditii , duce invariabil la frustrare , la asteptari nerealiste si in final la deziluzii care te pot usor azvarli in prapastia deznadejdii . Toate terapiile complexe de boala lyme, includ o importanta componenta de sustinere psihica a pacientului care urmareaste intocmai acest lucru : acceptarea bolii ca pe un firesc si nu ca pe un dusman . Sunt momente in care cel mai intelept lucru pe care il putem face , este sa ne pastram in echilibrul pe puntea deosebit de ingusta ce desparte detasarea de resemnare , asteptarile de sperante , lupta de revolta, determinarea de inversunare . Undeva pe acesta punte ingusta se afla si punctul suficient de inalt , cat sa ne sustina condescendent fata de micile sicane ale vietii dar pana acolo e cale lunga si fiecare are nevoie de timpul lui sa ajunga iar multi se ratacesc pe drum . Ajung sa intreb si eu ca mentalistul Gog 🙂 :
  Putem noi ca oameni… ?

 6. ioi istenem , daca s-a pogorat el aviatorul printre mioare, de ce nu s-ar adapta pana la urma si baba cu mitraliera ? 🙂 Am scris , am sters, iar am scris iar am sters , nu stiu ce se intampla ca parca zidesc la monastirea argesului si ce fac ziua se surpa noaptea . 😦

  • Uite, cuisoara mea,
   Pentru comentariile astea super misto te iubesc eu si multumesc cerului/universului/lui D-zeu ca s-au dezinflamat ganglionii si ma pot bucura de maiestria cu care te manifesti in limbaj.

 7. Mi,
  Fiecare om trebuie sa isi descopere adevarul propriu.
  Adevarul meu nu e neaparat si adevarul tau. 🙂
  Eu am fost invatata sa gandesc stiintific, formarea care se face la psiho UBB Cj asta te invata, sa gandesti critic, obiectiv si sa vorbesti pe chestii demonstrate stiintific, pe studii clinice controlate, etc. Dar a venit vremea ca omul sa constientizeze ca e mai mult decat o masa de celule, ca nu e separat de restul lumii, de univers, ci este o picatura intr-un ocean imens care e existenta, viata.
  Eu ma vad vindecata, iar realitatea concreta va urma viziunea pe care o am. 🙂
  Cred ca suntem mult mai mult decat biologic si cognitiv. Stiu asta. Nici o stiinta nu m-a ajutat sa ma vindec singura, se sine statoare, nici psihologia, nici medicina, nici matematica, nimic. Schimbarea mea ca om ma ajuta sa ma vindec si abordarea holistica.
  Eu respect parerea oricui, atata timp cat nu vorbeste prostii ca nu exista lyme/borrelioze. 😀

  • Anka, eu am o gandire mai primitiva. Partea mea de pragmatism bate partea aceea care ma duce in visare. Viata asta de zi cu zi nu ma lasa nici batuta :)) Intamplator stiu „cam” cum se fac studiile clinice si nu pun mare baza in ele. Stiu si cat sunt de controlate, mai bine zis cum. Este extraordinar ca esti pozitiva, ca gandesti asa. Eu am recunoscut ca nu stapanesc marea arta de a trai. Suntem parte integranta din univers, altfel nu am fi aici. Referitor la bioenergoterapeuti, am incercat un tratament. Pana si esente florale Bach, asta ca sa vezi ca am mai incercat una alta, sperand. De-asta spun ca nu cred in terapeutii acestia. Mai cred ca cei care au cu adevarat astfel de capacitati nu-s pe toate drumurile, sunt fara interese oneroase si nu fac asta pe banda rulanta. Despre borrelioza, azi mi-am sunat o prietena s-o felicit de ziua ei si la sfarsit m-a cuprins putin tristetea cand mi-a spus: vezi ca am citit pe net, astia au facut o afacere din boala asta. Nu mi-a spus ca nu exista boala, dar am simtit o unda, ceva nerostit. Cam asta este curentul. O duminica faina va doresc.

   • Mi,
    In primul rand, eu sunt o fiinta extrem de pragmatica si imi place sa cred ca eficienta. Eu nu cred ceva pana nu probez sau vad rezultate certe, insa in Lyme/borrelioza e necesar sa recunoastem ca nu avem prea multe certitudini si ca toti marii LLMD promoveaza abordarea holista a omului.
    Eu nu sunt pozitiva sau optimista, eu sunt doar constienta de marele potential care exista in noi si de faptul ca suntem foarte responsabili de ceea ce ni se intampla de toate punctele de vedere. Asa cum exista niste legi juridice, asa exista niste „legi” ale functionarii spirituale, care se manifesta in viata voastra indiferent daca le cunoastem sau nu, daca noi credem in ele sau nu. Ele exista indiferent de atitudinea noastra fata de ele.
    Eu nu vreau sa conving pe nimeni de nimic, eu raportez experienta mea si viziunea mea, in speranta ca altii vor invata mai repede decat mine si ca se vor vindeca cu succes.
    Partea spirituala este la fel de pragmatica.
    Iti recomand sa vizionezi „What the Bleep Do We Know!”. E un film-documentar in care vorbesc oameni de stiinta.
    Adevarul tau poate fi altfel decat adevarul meu.

    • Constat ca filmul acesta a facut ceva valuri pe aici. Nu l-am vizionat inca. Il ai tradus? Am dat o cautare pe net, am vazut putin, inceputul si ma intreb de unde stie X ca la inceput a fost infinitul? Treaba cu creierul care nu face diferenta intre ce vede in mediul inconjurator si ce-si aminteste …. oare cine stie asta cu certitudine? Si nu stiu de ce nu cred treaba asta, gandindu-ma la acest motoras al omului care uimeste de atatea ori, in diverse situatii. Inteleg de la voi ca atinge si subiectul cu fizica cunatica, ma depaseste problema. Promit sa-l vizionez dupa ce scap dintre „furcile caudine universitare”, cand voi avea creierul conectat la problema. Sper sa si inteleg ceva, adica sa aiba un „limbaj” pe masura intelegerii mele. Pana atunci nu ma pronunt pro sau contra, nu stiu despre ce-i vorba. Sanatate si voie buna, in ton cu soarele de peste zi.

 8. pai ankuta draga, tu ma inspiri sa mai scot cate-o idee din punga 🙂 Tu si ciobanul . Singura n-as fi nimic, nimeni, zero barat

  Puterea mintii e nemasurata , Daca ma gandesc acu la Puiu ,de peste ocean , ma suna in secunda urmatoare sa-mi zica : iar te-ai gandit la mine? ca m-a apuca junghiu .
  Putem face multe noi cu noi, cu proriile noastre energeii . Aseara am invatat sa modelez energia intre palme , s-o rostogolesc si s-o fac sa curga .
  Mi-am gasit un nou moft cu care o sa-l inlocuiec pe amantu vechi – laptopu

  • Foarte tare fata!
   Vezi numai sa nu curga pe jos ca e pacat sa se risipeasca. 🙂
   Trimite-mi si mie o doza daca iti prisoseste! 😛
   Mai arunca-ne cate-o replica amuzanta, ca oricum esti foarte creativa dupa dezinflamarea ganglionilor. Eu cred ca de fapt ti s-a blocat creativitatea acolo si acum si-a revenit la fluxul normal. :p

   • pai deocamdata curge pe jos ca nu stiu s-o stapanesc si sa-i dau directie. Sunt la categoria amatori . Imi trebuie niste lectii.

    • Vin eu si ma asez pe jos, sa curga peste mine, ca o ploaie de margarete fara spirochete! Asa mi-a iesit asta, cu rima. Sic! 😛
     Mi-e prea bine, semn ca trebuie sa cresc doza. 😀
     Nu pot sa ma pronunt ca nu ma pricep si decat sa vorbesc prostii, mai bine tac si astept mai multe detalii de la tine.

     • stai sa-ti fie bine barem trei zile si dupa aceea cresti. Nu te avanta ca berbecu !

      Daca oi invata sa jonglez cu energia , pai iti trimit oriunde ai fi.
      De la mine pentru tine , fara numar, fara numar 🙂
      Deocamdata, asa de bine am jonglat ca s-or apucat sa-mi curga mucii .

      • Exact asa gandeam si eu! Fara numar, fara numar! 😛 Deja e telepatie fata, fii atenta ce imi transmiti! 😀 Desi in cazul energiei, ar trebui fara limita, fara limita!

 9. Irina e minunat ce ai descoperit, continua sa faci asta si chiar mai mult de atat, ai sa ai surprize frumoase. In spiritul acestei rubrici, eu saptamana viitoare incep sedintele de reiki, care mie mi-a urcat foarte mult imunitatea in trecut. Iar pentru psihicul meu face minuni. Am 6 saptamani de pauza in care trebuie sa imi ajut corpul sa se refaca si eventual sa fie pregatit pentru o noua runda de abx. Asa ca nu e timp de pierdut 🙂 In general, eu sunt foarte atrasa de aceste terapii alternative, cu singura problema ca in Romania sunt multi terapeuti facuti pe banda si e cam greu sa ajungi la unii ok. Eu am completat si psihoterapia cu reiki si rezultatele au fost uimitoare. Dar conteaza foarte mult si cat de convins esti de ceea ce faci si schimbarea modului de a ne raporta la realitate este esentiala. Sunt convinsa ca terapia cu abx trebuie completata cu o terapie pentru suflet. Si fiecare trebuie sa gaseasca ce e mai potrivit pentru el.

   • ba da, dar nu m-am gandit pana acum :))))) Noroc de muza mea, Ancuta ! Oare o sa raman asa tampita si dupa ce sacp de bacterii sau ma fac la loc desteapta cum eram ???? Bai mai inverseaza cineva literele cand scrie, pe mine ma termina asta. Eu am scris mereu exemplar!

    • eu si urasc asta:( trebuie mereu sa revin peste text la munca si sa corectez, partea proasta ca unele greseli nici nu le mai sesizez.

    • Fata, vreau sa iti spun ca atunci cand sunt varza de la antibiotic, inversez nu doar literele in scris, ci cuvintele in fraza rostita. Adica o gandesc corect, dar o rostesc prost. Mai ceva ca un om beat. 🙂 Asta cu inversatul literelor la scrisul pe calculator se intampla si fara spirochete, dar imbarligarea maxima a unei fraze o pot face doar in prezenta spirochetelor. E o conditie sine qua non. 😛

     Si apropo de latina, uite ce am gasit interesant :
     Salus aegroti suprema lex. = Sanatatea pacientului, lege suprema!!!
     Ce inapoiati erau astia pe vremuri! Auzi acolo sanatatea lege suprema… Cine s-ar fi gandit?!?
     Nu asa, „sanatatea pacientului” EGAL sursa de profit ! Banul e legea suprema.

 10. Exact, fiecare poate proba si aplica orice metoda de terapie alternativa sau ne-alternativa il ajuta in vindecare : psihoterapie, consiliere, reiki, terapie pranica, acupunctura, yoga, grupuri de suport, presopunctura, masaj, reflexoterapie, terapie bowen, etc.
  Orice este benefic vindecarii si poate fi aplicat, este recomandat!
  Ideea este sa ajungem la un echilibru in organsim, la armonie. Iar prin negarea unor aspecte mai putin materiale ale fiintei nostre, nu putem face asta.

 11. Anka27, fara suparare, dar chestia aia de se vrea a fi documentar, „What the bleep do we know”, e o tampenie fara margini. Cred ca orice persoana cu ceva spirit critic observa ceva putred acolo. E pseudostiinta de cea mai joasa speta, prezentata de oameni care n-au nici in clin nici in maneca cu stiinta reala. Acum sper sa nu-mi sariti toti in cap ca am afirmat asta. 😀

  • Fiecare are dreptul la propriul adevar. Pe mine nu ma deranjeaza absolut parerile altora. Nu sunt genul care crede tot ce aude sau citeste, sunt genul care testeaza, isi pune intrebari, experimenteaza. Stiinta este limitata, iar noi suntem mult mai mult decat o masa de celule organizata si o suma de procese informationale. 🙂
   Dar e dreptul fiecaruia sa creada absolut orice despre viata, stiinta, vindecare!
   Exist oameni cu o foarte mare rigiditate cognitiva, foarte conservatori si foarte rezistenti la schimbare. E dreptul lor sa fie asa! Eu nu am nimic impotriva. 🙂
   Mi se pare insa anormal sa emitem pareri si judecati asupra unor lucruri pe care nu le cunoastem, nu le stapanim.
   Sincer fiecare poate sa creada orice despre orice.
   Cine vrea sa fie mai receptiv si mai deschis, are tot sprijinul meu. Cine nu vrea, nici macar nu e obligat sa citeasca postarile mele. Eu sunt foarte sceptica in general, dar cred in lucrurile pe care le-am testat si m-au ajutat.
   Pentru toti ceilalti, exista doar medicina alopata. Fiecare e liber sa isi gaseasca propriul drum in vindecare.

 12. hai sa nu fim rautaciosi. Poti face eventuale completari daca simti nevoia sau poti prezenta propriile documentatii. Sa stai pe margine si sa critici e cel mai simplu.

  Asteptam varianta ta cu privire la subiect . Lumineaza-ne ca farul de la Sulina

 13. Irina, nu stiu daca ai avut ocazia sa urmaresti „documentarul” ala. Nu are nimic de-a face cu Lyme-ul. Este doar o colectie de interviuri cu niste dubiosi din sfera New Age (vorbesc despre chestii legate de parapsihologie, psihologie transpersonala, mecanica cuantica, s.a.). Pentru ca simt ca exista riscul sa supar pe careva daca ma lungesc cu vorba, las doar doua link-uri care sper sa fie apreciate (pentru ca pot fi aplicate in orice domeniu):

  1. http://www.youtube.com/watch?v=T69TOuqaqXI – legat de ce presupune cu adevarat sa fii open-minded.
  2. http://www.youtube.com/watch?v=eUB4j0n2UDU – legat de cum ar trebui sa ne raportam la afirmatiile care par sa sfideze stiinta mainstream.

  🙂

  • Lymăie, nu cred ca-si au locul aici discutii despre scepticism si stiinta dovedita si testata. Sunt forumuri dedicate pentru asta.
   Atat timp cat lyme nu e o banala raceala despre care stiinta stie cu brio ce sa-i faca, e absolut normal ca bolnavii sa incerce pe toate caile sa se dezvolte ca individ si astfel sa lupte mai eficient cu boala. In plus, e decizia fiecaruia ce cale alege mai ales ca totul e atat de interpretabil si confuz in lyme. Eu nu cred ca o cale a shamanismului, o cale a dr. Ion, a naturismului, etc reprezinta raspunsul 100% si vindecarea in lyme. cred ca e mai degraba un cumul din acesti factori.
   eu ti-am mai zis tie, conform scepticismului si a stiintei TREBUIE SA TE CAUTI DE O BOALA TESTATA si STIUTA nicidecum de lyme. acum in functie de persoana, unul merge spre boala cunoscuta, celelalt spre cea necunoscuta.

  • fizica cuantica e dubioasa???? Si de ce sunt oamenii aia niste dubiosi? Stiinta noastra nici acum nu poate explica cum stie spermatozoidul sa isi urmeze calea in viata, adica spre ovul. Adica, as spune, o informatie de baza. Insa nu face asta ca stiinta sa fie mai putin importanta. Pai asa si filozofia e o aiureala de hipioti care umbla ametiti si debiteaza teorii nastrusnice. Dar ghici ce, ca toata stiinta e intemeiata pe mirarea filozofica. Ca intai au fost niste dubiosi care se tot intrebau despre sensul lucrurilor si puneau la indoiala orice teorie. Daca nu pui intrebarea nu poti afla raspunsul. Si nu intotdeauna ceea ce este azi o certitudine, ramane asa si peste 100 de ani

   • „Si de ce sunt oamenii aia niste dubiosi? Stiinta noastra nici acum nu poate explica cum stie spermatozoidul sa isi urmeze calea in viata, adica spre ovul”- lol, iar am ras. fluturas, tu trebuie sa iti faci blog

     • Deci, fata, daca si minociclina ar gasi drumul spre spirocheta asa cum spermatozoidul gaseste drumul spre ovul, atunci noi toti am fi vindecati. Sau daca medicii infectionisti romani, ar urma evident prin analogie acelasi traseu, adica spre vindecarea noastra, ce misto ar fi. Toata treaba e ca, se pare, spermatozoidul ar fi mult mai destept. :d
      Pure speculatii ! (ale mele, de la mino)

 14. @C.A.

  Poate isi au, totusi. Tot noianul asta de informatie care e prezentat aici – si care merge intr-o singura directie, dupa cum se vedere – trebuie contrabalansat intr-o masura sau alta. In fine, n-as vrea sa lungesc discutia (din motivele expuse intr-o postare anterioara).

  @anka27

  Stiu ca nu ai spus asta. Ideea e ca la cum a pus Irina problema lasa sa se inteleaga (pentru cineva care nu stie despe ce e vorba in acel „documentar”) ca s-ar putea lega si de Lyme intr-o masura sau alta pe acolo. Cel putin asta e concluzia mea vis-a-vis de acel: „Sa stai pe margine si sa critici e cel mai simplu. Asteptam varianta ta cu privire la subiect”, in conditiile in care eu combateam doar continutul pseudostiintific de acolo si care nu avea treaba cu Lyme-ul.

  Adevaru’ e ca nu am o opinie conturata foarte bine cu privire la controversa asta legata de Lyme-ul cronic. Asta asa, sa nu existe dubii. Dar pe masura ce ma voi mai documenta, voi ajunge, probabil, si in punctul ala.

  • Pai noianul de info merge intr-o singura directie pentru ca toti suntem in acelasi rahat si directia e sa ne eliberam caile respiratorii in prima faza. Daca ne iese si sa ne spalam cu sapunelul la final e super. Faza e ca daca tu nu intelegi un lucru asta nu inseamna ca e gresit. Poate doar mintea ta nu il pricepe acum. Eu de pilda nu inteleg oamenii religiosi. In toata incercarea mea de a ma intelege si de a cunoaste cat pot de mult din lumea asta, am pierdut religiozitatea, pe care nici nu cred ca am avut-o vreodata cu adevarat. Si la inceput desconsideram orice om practicant al unei religii, pentru ca impresia mea era ca religia si inteligenta nu se inteleg. Si ca oamenii cred din slabiciune. Inca nu mi-am lamurit dilemele cu privire la religie, dar am invatat sa accept ca fiecare are datoria esentiala de a-si cauta in felul sau propria fericire, iar drumul fiecaruia e unic, precum si sensul fericirii.

   • oamenii nu au nevoie de religii dar au nevoie de credinta. Sunt slabi si neputinciosi in fata naturii si au nevoie a crede intr-o entitate superioara carea sa i se poata adresa .
    Pe fondul acestei necesitati s-au dezvoltat religiile care abuzeaza oameni si in ziua de azi . Daca omul nu stie ce sa faca cu puterea mintii lui , societatea se simte responsabila
    sa-i ofere sansa turmei .
    Esti botezat de mic intr-o religie pe care n-o cunosti si poate nu esti de acord cu nimic din ce prevede ea dar cand esti in scutec nu te poti opune . Dar unii se simt bine asa …
    Gandeste-te ca sunt oameni care cred ca boala e o dovada ca Dzeu ii iubeste si vrea sa-i indrepte, sa-i aduca mai degraba langa dansul cu sufletul pios pe cand cei care nu-s iubiti de catre preamarit , is lasati bine merci sanatosi deoarece Dzeu nu are ganduri coercitive cu ei pentru ca nu-i iubeste si nu vrea sa le arate puterea lui cea mare. Sunt oameni care au nevoie disperata sa gaseasca alinare pentru orice si numai asa reusesc .

    • nici n-ai idee ce mult ma bucur ca Dzeu ne iubeste pe noi si zecile de betivi zac fara griji si probleme de sanatate in sant. ei nu sunt iubiti! noah, fericiti cei cu boli ca a lor va fi imparatia. in cazul meu prefer mai degraba recompensa musulmana 😀

       • Hahahaha, da, stiam faza cu fecioarele dar m-am abtinut. Este super ideea asta a lor. Eu ma intreba asa: daca raman doar spirit cu ce sa aduc in extaz 40 de fete (pt ca se presupune, este o consecinta) …… dar sa le mai si transform in femei! Cam greu. Si chiar daca accept ca le am de la spirit la spirit, parca tot nu merge, un spirit nu-l pot trata ca fecioara au ba. Doar rau sau bun, luminos sau intunecat, etc variatiuni pe aceeasi tema. Si apoi, la biserica am invatat ca in paradis nu mai exista durere, frica, etc …. ci o fericire permanenta. Atunci nici nu mai conteaza daca am fecioare sau nu, odata ajuns in Paradis sunt intr-o continua fericire, nu simt nici o lipsa fiziologica (pt ca hmmm… 40… deja este un numar, o cantitate care n-are legatura cu sentimentul, este o chestie de asigurare a continuarii speciei). Va trimit virtual un salut de buna dimineata, tuturor. Si de zi faina.

       • Am inteles 40 fecioare pentru domni. Dar pe doamne si domnisoare ce le asteapta ?!? 😛 40 de feciori?!?! Nu mersi! 😀 Sau nu exista prevederi de rai pentru femei…

 15. Lymaie ,
  Am inteles ca e necesar un contrabalans fata de toate informatiile care converg aici dar ce punem pa taleru celalat intru punctul zero al adevarului istoric ?
  Chiar te rog sa te documentezi si sa aduci informatii revolutionare.
  Noi aici nu facem stiinta si nici nu postulam kestii, ca nu-i tarlaua academiei, doar incercam sa ne mai indulcim amarul. Tu ??

  • Fata, am stat aseara pana la ora 2.00 AM ca sa scriu un nou articol pentru blog, dar m-am ofticat si nu mai vreau nici sa ma uit la el. Cat de greu este sa intelegi ca eu vreau doar sa ii determin pe ceilalti sa aiba o minte mai deschisa si mai receptiva, sa isi puna intrebari si sa caute raspunsuri, sa isi caute independenti drumul in vindecare?!?
   Hai sa ne dam smecheri care suntem mai sceptici! Nu vreau sa accesez latura asta, am avut o vreme in care nu am crezut in nimic si in nimeni. Sa fie surprinzator faptul ca nu m-a ajutat la nimic?!! … Nu, logic.
   De ce ne este atat de greu sa toleram lucrurile pe care nu le intelegem?!
   De ce ne este atat de usor sa emitem judecati asupra a orice desi de fapt nu stim nimic. Pentru ca nu stim nimic cu certitudine, totul este relativ, discutabil si interpretabil !
   Cred ca am depasit faza inteligentei seci si am ajuns sa vad lucrurile esential. Motiv pentru care as putea functiona fara relationarea online cu maxim succes.

   • Anka, nu te supara! Este drept ca Lymaie a fost putin mai …. sceptic(a), dar tocmai aici este farmecul acestei lumi, diversitatea. Asa cum tu crezi cu tarie in cele ce ai scris si altii cred in altceva. Era normal sa apara si alte pareri, idei. In final din contradictii s-au facut progrese. Pana la urma nimeni nu detine adevarul absolut, nu? Cat despre toleranta, tu il tolerezi pe cel care afirma ca borrelioza nu exista? Nu. Si ceilalti fac la fel. Am dat doar un exemplu cu borrelioza. Si aici nu-i vorba de rautate, in general. Sunt implicate educatia, inteligenta, nivelul intelectual, obisnuintele, mediul inconjurator. Si eu am aceeasi tendinta, sa dau celor din jur cat de mult posibil din tot ceea ce consider ca-i bun. Dar, am invatat, ca trebuie sa ma ponderez, nu toti au nevoie, altii sunt sceptici si nu tot ceea ce consider eu a fi bun, chiar este bun pt toti. Adica, asa cum am mai spus, masura. In rest, noi cei de aici cel putin, cred, suntem fericiti ca ne impartasesti din cunostintele tale si sper ca ne vei mai da. Si lui Lymaie ii multumim, din toate aceste informatii putem extrage ceea ce este bun pt noi. Hai sa aveti o zi faina, cat mai putine herx-uri si toate cele bune sa ne ajunga.

    • Nu ma supar absolut deloc, dar ma deranjeaza interpretarea eronata a unor lucruri pe care eu le spun. Eu nu detin devarul absolut. Nimeni nu il detine. Am subliniat ca asta este PERSPECTIVA MEA in momentul de fata. Eu nu vreau sa conving pe nimeni de nimic si nici nu vreau ca cineva sa adopte perspectiva mea. Vreau ca fiecare sa testeze, sa incerce, sa isi puna intrebari, sa isi caute drumul in vindecare.
     Nu o sa recomand super carti de fizica cuantica sau Lazarev care e greu de digerat, de urmarit, are niste carti nu foarte structurate. Recomand spre vizionare/citire lucruri mai usor de procesat. Decat sa citesti 5 carti despre Lazarev, mai bine vizualizezi niste filmulete pe youtube. E o chestiune de timp. Nu ma astept ca toata lumea sa citeasca tot ce am citit eu pana am ajuns la perspectiva actuala.
     In mod normal pot sa ii tolerez si pe cei care afirma ca nu exista Lyme, dar cand sunt pe mino NU POT. Mino ma face agresiva, irascibila si greu de controlat.
     Nu au toti nevoie de sfaturi, nici nu am oferit sfaturi decat atunci cand mi s-au cerut. Sfaturile sunt multe si ieftine (citat prof Miclea Psiho UBB). Polemicile de genul acesta mi se par un consum inutil de timp si energie.
     Daca considera cineva util ce postez e ok, daca nu, iarasi e ok. Nu am de ce sa conving pe nimeni de nimic. Ma deranjeaza rigiditatea, dar pot sa o tolerez. Mi-e greu sa nu am reactii agresive cand sunt pe mino. Dar in rest, nu am nici o treaba.
     O zi buna !

     • Buna,
      Anka incerc sa fiu cat mai detasat de discutie contradictorie.
      Dar pentru mine Lazarev e un adevar absolut, si consider ca prin explicatiile spune adevarul pur in ceea ce ne priveste ca oameni.
      Sunt un Ortodox convins si nu cred in reincarnare si ale vieti, dimensiuni si restul care decurg din acestea, dar in schimb am luat tot ceea ce este real, ceea ce si cu mine se intampla si multe pot spune ca sau intamplat si lupt sa le elimin.
      Unde vreau sa ajung, Lazarev e cel mai frofund, explicit, realist si cu cel mai mare adevar dintre toti ceilalti enumerati de tine.
      Sa citesti Lazarev, parerea mea, e cea mai mare binecuvantare dupa Bibilie, cartile de rugaciune si sfaturile pustnicilor.
      M-am regasit total in ceea ce scrie, am suferit intocmai cu scrie si asta din cauza mea … si a tuturor intamplarilor din viata mea care nu sau au depins de mine.
      M-am luptat sa renunt la mandrii, orgolii si idealuri, si nu stiam de acestea in forma reala stiam ca le am dar le consideram o superioritate fata de ceilalti din jurul meu, eram orb deabinelea, acum ma rog sa fiu luminat tot mai mult si sa renunt la orice forma de a-mi planifica viitorul, de a-mi pecetlui viitorul.
      Dorintele mele nu sunt si dorintele Domnului, asa ca de acum cum vrea Domnul, asa ziceam si inainte „cum vrea Domnul, si faca-se voia Ta”, dar aceste cuvinte erau ca o obisnuinta Bisericeasca dar nu stiam si nu intelegeam cum sa procedez intocmai.
      Acum imi e bine … prin simpliatatea binelui infim si fara valoare materiala … sunt linistit si nu doresc decat (ca acum si stiu ce inseamana) faca-se voia ta Doamne, (si e fara egal de bine).
      Eu sfatuiesc pe toata lumea sa citesca Lazarev, dar daca doresc cu adevart sa inteleaga si ce scrie trebuie obligatoriu sa treaca printr-un proces de purificare propriu sufletesc, iar aceasta poate sa o aibe numai daca va renunta la „ura fata de Dumnezeu, parinti, frati, surori, prieteni si toti cei care i-au neindreptatit” sa-si schimbe ura in iubire, iar daca acestea inca nu pot avea loc in sufletul lor garantat Divinitatea le va oferii ocazia.
      Eu personal iubesc Lazarev enor de mult si pot sa spun ca de la prima carte am inteles sensul explicatiilor lui, si ma repet, am omis in mintea mea chiar daca am citit, faptul ca el crede in reincarnare, nu specifica nimic de Sfanta Treime, Maica Domnului, am citit esenta cuvintelor minunate date de el.
      In rest Domnul fie cu voi, si credinta va invinge intotdeauna.

      P.S. Imi cer scuze pentru greseli de scriere, e in natura mea ca ideea sa o ia inaintea scrierii.

   • super anka nu am mai intrat demult am fost prinsa cu munca si pt mine e mult nu pot sa mai intru si eu pe aici dar azi a fost ultima luna de antibiotic si sunt in pauza sunt mai limpede parca asa ma simt.super articolul.am primit un ddvd cu un film.'”.INCEPUTUL.”am sa il vad si eu am auzit numai chestii bune.apoi o asa va zic daca nu l-ati vazut ajuta mult la vindecare psihicul gindirea pozitiva .persoana care mi-a dat acest dvd este o persoana vindecata si care a crezut in gindirea pozitiva.eu cred asta,si imi aduc aminte cit mai sustinut atunci cind picam ma ajuta mult sa aud ca o sa treaca ca sunt doar simtome si nu mor .asa cum crdeam eu in acele momente.multumim pt postare

 16. @Fluturas

  Nu, fizica cuantica nu este dubioasa, dar asocierile si extrapolarile pe care le fac personajele de acolo sunt mai mult decat dubioase. Practic, n-au nimic de-a face cu demersul stiintific autentic. Uite, daca vrei o recenzie foarte interesanta la acel „documentar”, o poti gasi pe undeva prin articolul asta: http://lazypawn.com/wordpress/specialiști-in-woo-woo/

  Cat despre religie, felicitari, suntem de acceasi baricada. Btw, vezi ca pe blogul mai sus mentionat vei gasi o groaza de articole foarte bine argumentate in sensul asta. Le recomand pe toate. Defapt, uite unul care corespunde mai mult starii de spirit de aici. Ma indoiesc, totusi, ca pe aici exista persoane atat de naive precum sunt personajele de acolo, na, dar cred ca prezenta lui aici prinde bine – mai ales avand in vedere numarul de vizitatori ai blogului asta: http://lazypawn.com/wordpress/actorie-alternativa/ (si da, autorul este medic neurolog). 🙂

  @irina_t

  Inteleg ca vreti sa va indulciti amarul. Asta este foarte bine. Tot ce vreau eu sa spun e ca este bine sa va informati mai mult si sa nu acceptati necritic absolut orice. O buna informare e cea care face uz de materiale provenite din mai multe surse (in cazul de fata din ambele tabere), iar apoi, in functie de cum atarna argumentele, puteti spune ca ati ales in cunostinta de cauza. N-am vazut pe nimeni pe aici sa puna la indoiala articolul ala care vorbea despre o musamalizare cu privire la scleroza multipla (cum ca ar fi, defapt, Lyme), de exemplu. Si multe altele, dar am sa ma opresc aici, pentru ca chiar nu vreau sa intru in mega-dezbateri cu nimeni.

  • Ideea e ca asta e un blog pentru cei care sufera de borrelioza (+ bonus Dl. Dr. Ion) si daca au intrat pe aici de mai multe ori e clar ca sunt convinsi ca asta e suferinta lor si ca trebuie sa se faca bine, intr-un fel sau altul. Eu cred insa ca important pentru pacient este sa gaseasca acel medic care sa ii inspire maximul de incredere. Aici, eu am alta perspectiva decat a Ankai, care citeste intr-una despre lyme. Eu nu o mai fac. Am facut asta pana la nivelul la care sa inteleg cat de cat ce mi se intampla si de ce. In rest, trebuie sa fie treba doctorului, eu trebuie sa ma concentrez pe vindecarea mea, nu pe teorii medicale. Asta am invatat de la ginecologul meu care mi-a explicat la un moment dat (cand eu bateam netul in lung si in lat sa gasesc niste explicatii) ca datoria mea este sa fiu graviduta si relaxata, iar pentru restul se streseaza el ca asta e jobul lui. Prin urmare, cred ca dna Rosca stie exact ce face si incerc sa gasesc resursele interioare care sa potenteze tratamentul dat de ea.
   Pe de alta parte, referindu-ma chiar la documentarul cu pricina, o sa iti spun ceva. Cea mai puternica stare de fericire pe care am trait-o vreodata, fericirea aceea completa, din fiecare celula, a fost in timpul unei sedinte de reiki. Fara nici o legatura cu ceva extern, a fost doar din mine. Poate intr-o zi va veni un om de stiinta care va descoperi ca aveam dintotdeauna un buton pentru fericire fix in fund si noi ca prostii cautam in stele. Dar pana atunci cauta fiecare pe unde poate. In ultima saptamana mi s-au intamplat cateva lucruri foarte urate si au fost momente in care am spus doar Doamne ajuta si apoi iti multumesc Doamne. Pentru ca atunci cand se intampla lucruri pe care stiinta nu le poate explica, realizezi ca exista o ordine in univers care acum ne scapa. Eu imi caut in continuare credinta, nu cred ca omul poate trai in afara credintei. Dar modernismul impune revizuiri si in aceasta privinta si atunci drumul nostru probabil devine mai complicat.

 17. draga lymaie, eu nu ma incred in surse de genul aceleia care a prezentat acel articol
  dar ma abtin sa-mi dau cu parerea pentru ca nu am dovezi sa combat si nu stiu daca e drept sau nu ce scrie acolo. Analiza acestei probleme se cere mult mai ampla si mai corect documentata .
  Sper ca nu-ti imaginezi ca toata documentarea noastra se reduce la articolase de genul…
  Eu am mai spus ca nu cred in teoriile conspirationiste dar in musamalizare cred . Imi place sa cred/ sa sper … ca INCA nu se stie dar se cerceteaza .

  Din pacate, Ankuto, eu nu cred in nimeni si in nimic in acest moment . Sunt constienta ca nu e bine si tocmai de aceea nu vreau sa spulber cu scepticismul meu credintele altora care reusesc sa creada in ceva , orice .
  Echilibrul psihic si emotional e atat de greu de dobandit si de mentinut intre atatea informatii contradictorii incat uneori e mai bine pur si simplu sa nu mai citesti nimic si sa-ti urmezi drumul care simti ca se potriveste situatiei si conditiei tale la un anumit moment .
  Vrei sa spun ca nu cred c-o sa ma mai fac bine vreodata ?!! N-o spun asta nici macar in gand dar constientizez in permanenta ca aceasta posibilitate planeaza sumbru asupra mea
  si exercita o presiune de care nu pot scapa . Daca e pacla nu inseamna ca soarele nu exista ci doar ca e ascuns undeva . A lucra pe subconstient e marea schema , sa scapam de temerile sumbre si perspectivele nefaste care candva s-au infiltrat acolo adanc, incercand sa ne modifice structural toata geometria mintii , distrurband un echilibru care de cele mai multe ori are rol decisiv in vindecare .

  • Draga Irina_t,
   Eu am ajuns la acel nivel de dezvoltare propice vindecarii. Mi se pare fantastic ca desi am nspe infectii si nspe leziuni ma simt super bine cea mai mare parte a timpului. Cred ca inteleg foarte mult fiindca am citit mult, am trait mult. Am fost o buna perioada un maxim de deazadaptare emotionala. Am avut ani de zile in care nu mai credeam in nimic, traiam din inertie. Nu mai credeam nici in mine, nici in vindecare, nici in oameni, nici in medici, nici in medicina, nici in Dzeu sau orice alta divinitate. Nu mai credeam in nimic. Am cautat solutii, am cautat sa inteleg, sa vad lucrurile altfel. Borrelioza a fost doar ultima chestie care a umplut paharul de suferinte. Am fost nevoita sa caut solutii ca sa supravietuiesc, ca sa redevin OM.
   Iar acum cand inteleg atat de multe, sa nu zic nimic nimanui?! Cand e totul asa de simplu…
   In perioada cand nu mai credeam in nimic, starea mea de sanatate s-a depreciat considerabil. Sa fie doar o corelatie ?! …
   Oricum m-as bucura mult sa fie oameni care sa ajunga la starea mea, mai simplu, mai usor, mai putin dureros.
   Evenimentele m-au fortat sa caut solutii, sa citesc, sa testez, sa inteleg.
   Dar sunt multe de spus si nu sunt prea comunicativa azi.
   Toate bune tuturor ! 🙂
   Te pup cuisoara mea !

 18. Ankuta draga, tu stii bine ca toata experienta ta e efoarte importanta pentru multi dintre noi care te-am urmarit de la inceputuri pe softpedia si cred ca e foarte important sa spuna fiecare cum isi gaseste vindecarea si echilibrul psihic/ sufletesc .
  Doar pentru ca Lymaie nu rezoneaza la aceeasi stimuli , nu inseamna ca nu trebuie sa impartasim metodele experimentate de noi si sa nu mai relationam online.
  Acum iti spun foarte sincer ca am o prietena , mare om de stiinta, academiciana… deh
  care imi tot baga in ochi volumele lui Lazarev inca de acum cativa ani . Ei i se parea genial si isi gasise acolo niste repere , puncte de sustinere. In general sunt flexibila si deschisa la orice, rationala… dar cand am deschis un asemenea volum, am avut o reactie
  incontrolabila de care acum mi-a si jena, sincer iti spun. Ceva mai presus de ratiunea mea, niste reactii chimice s-au petrecut instant in mine generand o respingere totala si
  senzatia ca inteligenta imi este grav insultata . Nici nu mai stiu ce a fost la gura mea si ce i-am zis tipei dar apoi mi-a parut rau ca am avut asemenea reactie si am decis sa nu mai repet greseala. Acuma sunt constienta ca poate nu am ajuns pe un palier spiritual suficient de avansat incat sa diger asa ceva . Matul meu e mai rigid… dar asta nu inseamna ca asemenea metode nu ii ajuta pe cei care chiar pot sa creada in ele. Acum eu recunsoc ca sunt in deriva si nu prezit nimic, pentru ca nu vreau sa-i trag pe altii dupa mine in necunoscut insa caut si eu repere de care sa ma ancorez intru stabilitate dar am nevoie de ceva cu care sa pot rezona organic . Cand voi gasi metoda cea mai buna pt. mine o voi prezenta si altora, chit ca le convine sau nu , dar pana atunci voi fi bucuroasa sa te citesc pe tine si pe oricine are marinimia sa impartaseasca si altora experientele prin care trece .
  Pupici , cu motz ! 🙂

  • Irina_t,
   Cand am citit primul volum de Lazarev, m-am simtit atat de rau fizic, efectiv dupa ce incepeam sa citesc ma durea tot corpul, aveam o stare de agonie, ameteam stand in pat si nu ma mai puteam concentra deloc la ce citesc. Cu siguranta ca substratul energetic si informational al cartii nu rezona deloc cu mine. Pe masura ce am inteles ca eram un monument de agresivitate energetica, de atasament si ca in sufletul meu nu era nici cea mai mica urma de iubire reala, autentica si am inceput sa ma schimb, am putut sa continuu studiul. Mie mi-a fost foarte foarte greu si a fost o adevarata lupta. Am fost bolnava ani de zile, ma taraiam prin viata, abia ma tineam pe picioare eu care putea sa fac totul. In perioada cea mai crunta aveam si simptome cognitive, nici macar nu puteam sa citesc nimic, nu eram in stare nici sa urmaresc un film banal la tv. Si in starea asta mergeam la munca in fiecare zi. Doar sufeream si atat. Nu a fost nimeni langa mine care sa lupte pentru mine, care sa ma incurajze sau macar sa ma minta ca va fi bine. Am fost nevoita sa ma descurc singura, sa ma ridic singura, sa lupt cu mine ca sa supravietuiesc, ceilalti nu intelegeau, nu se implicau. Nu a fost nimeni care sa ma ghideze, sa imi dea un raspuns, sa ma invete ce e de facut.
   Eu nu am uitat cat e de greu si de obositor sa te simti rau, obosit, sa ai dureri, sa fii lipsit de energie, de sentimentul ca prezenta ta aici conteaza…
   Nu am uitat ce inseamna sa suferi. Nu mi-am permis nici sa plang in 4 ani (am plans de 2 ori, o data la primul RMN si apoi cand mi-au amortit picioarele dupa operatia de apendicita cand ma temeam de paralizie) sau sa imi afisez suferinta ca sa nu fiu o povara.
   Imi pare rau pentru cei care nu inteleg si care raman sceptici !
   Mi-ar placea sa ajunga sa cunoasca si sa simta seninatatea din sufletul meu.

   • Anka,
    „Cu siguranta ca substratul energetic si informational al cartii nu rezona deloc cu mine. Pe masura ce am inteles ca eram un monument de agresivitate energetica, de atasament si ca in sufletul meu nu era nici cea mai mica urma de iubire reala, autentica si am inceput sa ma schimb, am putut sa continuu studiul”
    Aici asa e, asta o spune si Lazarev, e greu cu cartile lui, sunt enorm de puternice iar daca in tine exista toate acestea, mandrie, orgoliu, atasament de viitor, lipsa de iubire curata Divina, nu ai nici o sansa sa apuci macar sa termini cateva randuri de inceput.
    Asa am fost eu inainte, cu totul ca Ortodoxia e pentru mine cea mai sfanta, curata si drepta religie (chiar el o spune cu explicatii concrete si reale).
    Pana nu invatam sa ne uitam in trecutul nostru, al parintilor nostrii si a celorlalti cu care am interactionat in viata si sa iertam prinn Divinitate, cartile lui sunt o povara imposibil de suportat.
    Vezi el spunea, ca Diavolul exista numai acolo unde nu e Divinitatea, el isi face culcus acolo unde nu e plin de Dumnezeu.
    Pana la urma asa si este, raul exista acolo unde binele nu are loc, simplu … nu?
    Eu am prieteni de clasa inalta si foarte inalta, si ma uit la ei parca as fi eu inainte, le-am sugerat sa citeasca Lazarev, tin sa spun ca nici macar 10 pagini nu au citit, nu au reusit, se vedea cum li se impietrea gandirea, tin sa spun ca e vorba de persoane care scriu carti si au la activ sute de carti scrise, importante pentru economie, in discutii nu accepta sa fie contrazisi sau sa accepte si alte idei, sunt ototstiutori in toate, dar atat de impietriti in a convietuii simplu.
    Un om destept nu e neaparat intelept, dar nu un intelept nu are nevoie sa fie si destept, durerea mare ca natia umana isi pierd oamenii intelepti iar cei destepti sunt tot mai multi.
    Un om destept iti explica ucm functioneaza universul si atat, un intelept il pune in functiune.
    As mai discuta dar trebuie sa inchid.

    La fel, scuze pentru scriere.

 19. Motzul de la urma m-a distrat copios 🙂 Faci ce faci si imi ridici moralul! Draga mea, povara ratiunii excesive imi este tare cunoscuta, din pacate. Eu ti-as recomanda reiki, de pilda, pentru ca te ajuta mult la autocunoastere, la un contact mai bun cu sinele. Pe mine m-a invatat sa pot renunta cat de cat la dorinta de a controla si lucrurile care nu pot fi controlate, m-a invatat sa pot petrece timp de calitate cu mine insami intr-un moment in care eu nu mai aveam ca sa imi mai spun. Sau poate gasesti altceva, pana nu incerci nu ai de unde sa stii cat de bun e pentru tine un lucru.

 20. Am in plan sa incerc Reiki . Am auzit de un maestru bun si incerc sa dau de el .
  Daca nici asta nu ma scoate din impas … ma duc in puii mei sa dau ture pe la Tanacu
  L-or fi eliberat pe nenea ala care te scapa de rele ? 😀

 21. Ankurta mea. eu am mai zis ca boala te disciplineaza ca nimic altceva .
  Practic n-ai incotro si trebuie sa te ordonezi ca altfel nu se poate . La inceput incercam mici jonglerii care sa fenteze simptomele dar mai apoi ajungem fiecare sa recurgem la o formula ampla de randuire pentru ca boala ne schimba fundamental si definitiv toate coordonatele, la care ne-am raportat anterior si toti parametri de functionare .
  E o chestiune foarte , foarte delicata .

 22. Precious,sa stii ca eu am facut analizele inaintea ta si nu au venit spunand ca au fost foarte aglomerati si cred ca asa este deoarece prima data a durat fix 10 zile.Asa ca trebuie sa avem rabdare.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s