Costurile tratamentului borreliozei Lyme la oameni

http://gazetavaii.ro/wp/wp-content/uploads/2011/02/Bani-lei-romanesti-web1.jpgIn mare, cam toti cunoastem care-s preturile la medicamentele si suplimentele folosite in lyme. Putine din ele  sunt compensate deci de cele mai multe ori trebuie suportat pretul integral. Daca sunt compensate atunci compensarea e o bataie de joc. De la luna la luna costul e altul pentru ca si medicamentele-s altele. Unele mai ieftine, altele mai scumpe.

Pentru ca  ‘cei proaspat diagnosticati’  sa-si faca o idee, mai jos  incerc sa listez  din memorie (sau ajutat de siteul farmaciei Dona) cam care-s costurile.

Sustinere:

Supradyn – 10 comprimate evervescente – 27 RON / cutie 30 capsule  1g – 40 RON

Curcumin –  60 cps – 92 RON

Redoxon vitamina C – 10 comprimate evervescente  – 16 RON

Silimarina – de la Natures Bounty 1000 mg (40 tb) – 28 lei / Silimarina Forte 500 mg (foarte greu de gasit) x 50 cps – 15 RON (??).

Antibiotice:

Dalacin C (clindamicina) -16 cps – 23 RON

Sumetrolim (biseptol) – 20 cps – 4 RON

Ciprofloxacina – Ciprobay XR – 3 cps – 27 RON sau Ciprinol  x 10 cps – 3,54 RON

Tinidazol – 4 cps – 3,65 lei

Doxiciclina -x 10 cpr – 3,54 RON

Rifampicin (Rifampicina) – 150 mg x 10 cps – 3,82 RON

Tavanic (levofloxacina) 500 mg x 7 cpr – 51 RON

Minociclina 50 mg x 100 cps / MINOZ 100 mg  x 50 cps ~ 150 RON

Update(18.04.2012) – azitromicina – 25 – 50 RON / 5 capsule

Altele:

Vessel Due  50 cps – 100 RON

Imunoglobulina – 1000 RON – 7000 RON (in functie de mai multi factori)

Sedinta de hiperbara – medicinahiperbara.ro – 400 RON

********************************************************

La un scurt calcul, o luna (28 zile) de antibiotic + adjuvante in tratamentul bolii lyme costa:

 • doxiciclina + ciprinol + tinizol + adjuvante: ~ 650 – 700 RON necompensat (28 zile)

varianta cu ciprobay XR: ~ 1400 – 1500 RON

‘luna’ de 21 de zile costa:

 • tavanic +rifampicina ~ 400 – 450 RON (21 zile)
 • minociclina +ciprinol+tinizol + adjuvante : 900 – 1000 RON necompensat (28 zile)

cu ciprobay XR: ~1600 – 1700 RON

 • clindamicina + biseptol: ~ 400 RON

Nu am informatii despre ceftriaxona (ajutorul vostru ar fi apreciat), auzeam de 1500 RON doar ceftriaxona pentru 28 zile?

Daca va mai amintiti, mai listati variante de „runde”.

*************************************

BONUS 🙂 – COSTURILE ANALIZELOR SPECIFICE PENTRU DEPISTARE SI DIAGNOSTIC

*************************************

ELISA (Fundeni) – 80 – 100 RON

SAFL (Fundeni) – 50 RON

DFM (dr. Moscu) – 130 RON

DFM (lymediagnostic) – 150 RON

WB (Fundeni, dr. Gogoase) – 200 RON

WB (lymediagnostic, dr. Butte) – 180 RON

RNAT (lymediagnostic, dr. Butte) – 200 RON

46 comentarii la “Costurile tratamentului borreliozei Lyme la oameni

 1. Costin, ce ai postat tu aici reprezinta varianta ideala.Sa adaugam si ceea se administreaza in perioada de pauza:Ganoderma (Reishi) 66.5 lei, Chlorella (se recomanda cea bio) 85 lei, cats’s Claw 55 lei, Rhodiola Rosea 69.5 lei, Grapefruit Seed extract (sau para free) 62 lei, Bere’s Drops (minerale recomandate de Dr Boszik) 35 lei…
  La sora mea lista este mai lunga, boala fiind cronica: laptisor de matca,polen, colostrum etc, chiar nu-mi mai amintesc…

 2. PS. Specific, in afara laptisorului de matca si a polenului, toate cele de mai sus sunt cumparate de la Farmacia Tei (pe care o recomand tuturor), preturile sunt cu aprox 20-25% mai mici. Curcumin, ca ex, pretul este de 68 lei.

 3. sau farmaciile belladona…si da cefortul pe mine m-a costat 1470 si e necompensat.
  Eu tinizolul cu azitrox le-am luat compensate, ca si vessel due.

 4. Iar cefortul, tot in varianta cea mai avantajoasa, cutia de 10 flacoane (flacon de 2g) este 275.61 lei. Doza prescrisa este de 4 g/zi, deci…
  Sunt sigura ca lista continua, uite, n-am vazut probioticele…

 5. nu am pus si celelalte ierburi, probiotice, prebiotice, vitamine, minerale pentru ca asta difera de la pacient la pacient (uite, amicii mei nu au luat nimic din ce nu le-a fost prescis si-s ok. n-au avut nevoie de mai mult) in functie de nevoi si cat de mult are nevoie de fiecare item. am scris strict ce prescrie medicul.
  @anda, compensarile cat au insemnat? stiam de 5-10% din pretul medicamentului.

 6. hmmm…vesselul l-am luat pe 3 luni doar ca asa mi-a putut da reteta med de fam si a fost destul de putin…chiar m-am bucurat in jur de 20-30 ron (ptr 3 luni) cu 4 pastile/zi.
  tinizol si azitrox ptr 28 zile (3 tini/zi) au fost 70 ron ambele.

 7. Vessel-ul se compenseaza cel mai bine, 50%. Insa anul asta nici noi nu ne-am mai bucurat de toata cantitatea prescrisa de D-na Dr. S-au redus fondurile… ne-au compensat 3 pastile/zi. Asta era singurul pe care l-am cumparat cu reducere, pt antibiotic medicul de familie nu compenseaza fara scrisoare medicala..
  Anda, nu se da reteta compensata decat pentru 3 luni , insa in baza scrisorii medicale, dupa 3 luni medicul de fam iti poate prescrie reteta compensata pt urmatoarele 3 luni. Daca au fonduri, bineinteles…

 8. Se compenseaza in limita a 300 lei pe luna. Eu ma tratez la Dr. Ion si fiecare schema este insotita de o scrisoare medicala catre medicul de familie, cu diagnosticul complet, copiile dupa WB-uri si alte analize imunologice, indicatiile de terapie si monitorizare, frecventa efectuarii testelor de singe pentru monitorizarea antibioticului.

  La inceput medicul n-a vrut sa-mi prescrie. L-am sunat pe dr. si mi-a zis ca este dreptul meu legal iar daca med de fam contesta parafa specialistului atunci fie contesta diagnosticul fie cunoaste un tratament mai bun pe care il roaga sa-l prescrie. Oricum acesta se poate schimba ca daca nici macar o reteta compensata nu este in stare sa copieze la ce mai am nevoie de el. Platesc CAS si atita vreme cit analizele oficiale atesta acest lucru si scrisoarea cu o parafa a unui specialist recomanda un tratament, daca vrea sa se bucure de banii care-i incaseaza de pe urma noastra macar atita sa faca. In fond e dreptul nostru la aceasta compensare.

  Dupa aceasta discutie mi-a compensat tot de pe lista in limita la cei 300 lei. Mai nou acuma vrea si el exact schemele de tratament, ca vede analizele de singe si starea mea si nu-i vine sa creada ca sint ale mele. Inainte ieseau modificate rau, acuma pe antibiotice sint mai bune ca inainte. Inainte nici macar nu stia pe reteta sa scrie diagnosticul, acum ma intreaba ce coinfactii am si cam ce iau pentru afzeli. Mi-a picat fata cind l-am auzit. Cind am fost ultima oara si a vazut VSH, fibrinogenul, FR si TGP/TGO sub 18 ma intrebat daca chiar am luat toate antibioticele din schema. I-am raspuns ca pe ultimele doua saptamani deoarece m-am simtit bine dr. mi-a marit doza. Mi-a facut un consult atent apoi mi-a marturisit ca si el are dureri articulare migratorii si ca se doftoricea singur cu AINS.

  Cel mai scump ies pe cele doua saptamani de pauza ca acolo nu se compenseaza decit vessel, iar ceaiurile date sint scumpe rau: cistus incanus cel mai mult, dar beau numai o cana pe zi.

  Oricum si cu aceasta compensare este destul, mai ales pentru doua persoane, dar chiar si asa ies mai ieftin acum decit cu tratamentele de dinainte cu toate programele nationale.

 9. Eu astazi am inceput ce-a de-a treia tura de antibiotic,asa ca ieri am dat fuguta la farmacie …deja farmacistele au inceput sa ma cunosca dupa cantitatea de „bombonele”pe care le-o cumpar…dupa un schimb respectuos de replici,am scos schema de tratament…au inceput sa-mi umple pungutele. si in final pretul:2070 de RON,fara schema de pauza care va urma si cred ca va fi in jur de 500 de RON cu ceaiuri cu tot …va veti intrba de ce nu compensat?!…pentru ca medicul meu de familie nu contesta calitatile D-lui Dr.ION,dar stampila si parafa medicala DA….sfat(tot de la medicul de familie)…”du-te la noi la Spital la un medic'” de-al nostru”‘,sa-ti faca o schema…CASA DE ASIGURARI NU LUCREAZA CU PRIVATII…”…”Unul de-al nostru”,nu stie cum se scrie corect borrelia,atunci cum sa faca o schema si sa trateze ?!Trebuie sa cshimb medicul de familie ,nu?Cat despre Dr.ION..TOT RESPECTUL!

 10. La fel mi-a zis si mie: nici vorba de compensatie pentru una pentru alta, pentru ca medicul este medic privat. Raspunsul din Constanta a fost clar si raspicat:
  1. Indiferent de unde vine recomandarea stat/privat medicul de familie trebuie sa o compenseze, deoarece este o recomandare de tratament iar casa compenseaza ce zice medicul de familie.
  2. Daca face pe nebunul se poate schiba ca pe „chilotei” (citat)

  Medicul de familie cistiga bani pentru fiecare pacient daca ne vrea in continuare bine, daca nu ne va avea un altul. Si la consultati am discutat cu alti pacienti: la unii medicul de familie s-a executat spontan (mai toti medicii de familie din Constanta care nu comenteaza si compenseaza tot ce vine de acolo), la alti numai dupa discutii, iar daca nu vrea, atunci cautat altul care o face ca in fond la ora actuala pentru altceva nu-mi trebuie. Daca afla Dr. Ion ca nu v-a dat tratamentul medicul de familie compensat o sa faca ca trenul ca inca nu l-ati schimbat.

  Si da reprezinta o ignorare si o nerecunoastere a codului parafa, la care reactioneaza destul de aprig!

 11. @LiviuBv

  as vrea sa stiu, daca se poate, ce fel de simptome ai si care a fost valoarea initiala a VSH-ului si a fibrinogenului.
  Si dupa cate runde de antibiotice au inceput sa scada aceste valori.

  • eu notiunea asta de WB ‘desfasurat’ n-o cunosc. am auzit-o doar la dr. Ion, nu e acelasi lucru cu WB clasic care-ti cauta ‘nshpe proteine si-ti arata si barele de intensitate pe fiecare din ele (pe langa verdictul pozitiv ‘au ba) ?
   WB normal e…180 RON

 12. Și acuma vine întreabarea logică (pt. cineva ca mine) :

  De unde bani de toate astea?
  Înseamnă că voi fi condamnat la a aveam Lyme sau mai rău, SM evoluat din asta?
  De unde pot eu, plătitor de asigurare medicală de atâta timp, să îmi permit asta?
  Calculul m- a dezolat enorm… de la extazul de a nu avea SM la agonia de a nu avea bani să trăiesc o viață cât de cât normală.
  Românie, te urăsc.

  • nu am nume, nu e o chestiune ce tine de tara. in sua pacientii lyme au cam aceleasi probleme. ba chiar mai drastice pentru ca daca la noi de voie de nevoie mai gasesti o compensare, la ei asigurarile nu vor sa le dea niciun banutz si atunci oamenii arunca mii de euro pe fereastra doar doar s-or face bine.
   Asa ca decat sa dam vina pe Romania, mai bine vedem ce putem face sa supravietuim in aceasta tara asa cum e ea.

   Medicina alopata nu este singura la care poti apela iar sumele acelea, evident, nu sunt obligatorii pentru fiecare. Din contra, se pare ca tratamentele homeopate, alternative sau naturiste dau rezultate chiar mai bune decat cel alopat. Sunt si mai ieftine.
   E acelasi lucru ca si la cancer daca vrei. In general, se spune ca malignitatea e boala oamenilor „instariti” dar se pare ca tocmai acestia care au parte de tot tratamentul alopat pe care l-ar putea avea, nu scapa pe cand ai’ mai saracii care aleg variante ieftine, naturiste reusesc sa traiasca minuni.

   Nici eu si cred ca nimeni de pe acest blog nu suntem persoane care intoarcem banii cu lopata. Ca sa facem 1,2,3 runde de antibiotic a trebuit sa ne restrangem extrem de mult, sa apelam la ajutorul celorlalti si sa minimizam costurile (auzeam o poveste a unei persoane care a inlocuit vessel due cu patrunjel in cantitati imense pentru ca se stie ca patrunjelul si verziturile in general au minunata capacitate de a subtia sangele. la drept vorbind, si eu fac la fel, din 4 vessel due/zi prescrise iau doar 2 pentru ca prin dieta predominant vegetariano-crudivora sunt convins ca pot compensa restu’ de 2).

   Alternative sunt, trebuie doar sa le vezi.
   Capul sus si curaj! 🙂

 13. Atit VSH-ul cit si Fibrinogenul erau tot timpul inainte marite, stateau cam la dublu-triplu. Aveam dureri articulare, dar ma dureau si oasele. Pe parcursul terapiei de la runda la runda au scazut. Cred ca la prima tura erau o parte dintre ele aproape de normal iar dupa a doua tura s-au normalizat toate in afara de colesterol.

  Cit despre costuri ce sa zic! Altii dau pe tigari mai mult decit dau eu pe tratament. In fond fiecare doarme cum isi asterne si-si alege prioritatile in viata. Oricum parca ce la SM e mai ieftin. Sau pe programul national de Interferon nu e si acolo cu cozi, consultatii si dosare care sint jos pe lista. Ori ca aceste dosare sa „sara” sus acolo unde se compenseaza te pomenesti ca nu se da spaga? Eu stiu ca inainte ce bagam in mine pe luna, compensat si unele pe programe nationale, cam tot acolo ma duceau cu drumurile, consultatiile si spagile. Chiar ma gindeam cam ce am cheltuit aiurea pe la medici in ultimii 5 ani am putea duce tratamentul asta cel putin atita.

  Acum eu incerc sa tin trat. cit mai strict, dar ma uit si la costuri si caut si eu sa economisesc cum pot. Si eu am luat tot 2 vessel, dar vad ca si aici reduce doza de cind e bine. Regimul prescris nu este unul strict. Mi-a recomandat sa ma uit pe youtube la filmul: alimentatia in borrelioza si sa ma inspir de acolo, sa nu maninc zahar si sa evit dulcele, dar nu si fructele sau mierea, sa nu maninc grasimi, dar pot minca carne slaba sau peste, daca nu este din crescatorii intensive (adica numai bio sau de la tara).

  Eu fac ce zice, mie imi este bine, mai mult nu ma intereseaza. Sotia n-are nimic, dar tatal ei a murit paralizat, axfisiat, adica n-a mai putut respira singur. SLA cica! Iar borrelii avem amindoi, de amindoua tipurile asa ca ne tratam amindoi.

 14. Pt. nu am nume , Nu te speria si NU NEGLIJA , poate medicul tau iti da compensat , ca nu-i de gluma , si acum ca vine primavara nu o sa fie chiar asa de scump. Daca ti-a fost confirmat diagnosticul , incepe urgent tratamentul ,iar daca ai luat med. Impotriva sclerozei s-ar putea ca si analizele sa-ti iasa negative ceea ce nu-i adevarat . trebuie duse analizele la un cunoscator al acestei boli la care sa-i zici istoria bolii tale. Nu abandona. ! Putere !

 15. Va rog sa-mi spuneti daca am luat o saptamana augumentin la cat timp e corect sa fac analizele Western Blot si analiza in camp intunecat.
  multumesc!

 16. Aparent, domnul Gogoase si domnul Moscu sunt priviti ca niste sarlatani in lumea medicala, alaturi de doama doctor pe care o recomanda acestia.
  Acuzatiile, simple: Iau sange infectat si fac sa iasa asa, dar de fapt nu este.
  Desi am rezultatele, neurologul meu m- a bagat intr- o ceata totala.
  As dori cazuri reale de oameni si vindecari, cum nu stiu stiu. Dar daca repet la Synevo testele, care- s sansele sa imi iasa tot pozitive?

  • 99% din neurologi (medici in general) nu recunosc boala Lyme si mai mult chiar, ii neaga existenta fara sa aiba argumente ceva mai inteligente decat „iau sange infectat si-l faca sa iasa asa”.
   iti pot spune ca eu am vazut cu ochii mei cum proba mea de sange este analizata si cum, expusa la microscop arata un sange este infestat .
   E o prostie asta cu frauda. de ce ar face asta? ca si pentru negativ si pentru pozitiv se iau aceiasi bani, doamna dr. Rosca ofera consultatii gratis la sf. Pantelimon si nici nu este genul medicului „spagar” desi ar fi putut s-o faca avand in vedere optiunile limitate ale pacientilor cu borrelioza. cat despre dr. Gogoasa, chiar credeti ca grosul analizelor e reprezentat de cei cu Lyme? pai numai intr-o zi vin „din spitalul Fundeni” zeci de probe la analize.
   Ca sa vezi cazuri reale cauta pe net, pe forumurile romanesti, o sa vezi oameni care s-au ridicat „din morti” si acum au o viata foarte aproape de normal si daca sunt perseverenti, cat de curand vor fi iarasi ce au fost si … ceva in plus.

   Ca o paralela, e normal ca majoritatea sa-i acuze pe cei care incearca sa faca ceva. Schimbarea e dura si nu e dorita de nimeni. Galileo, Copernic si altii ca ei o stiu cel mai bine.
   Din pacate pentru acesti stoici ai schimbarii si din fericire pentru cei care vor schimba lumea :”e pur si mueve”.

   • In plus, cunosc mai multe cazuri in care diagnosticul pus de acest catre acest ,,trio conspirativ” (cum il numesc unii) a fost confirmat si la Borreliose Centrum Augsburg. Or fi facut si nemtii un pact cu cei trei medici romani, ca cine stie, n-or mai fi avut obiect de activitate… Sa fim seriosi, e aberant.
    Sora mea, intrebandu-si reurologul de,,top”daca SM n-ar putea fi de fapt provocata de aceasta infectie, a primit fix raspunsul asta,, exclus asa ceva, ai fi murit pana acum. Si chiar daca ai avea lyme, acum e prea tarziu, nu mai poti face nimic” . In acel moment era sub tratament imunosupresor…

 17. Cu tot respectul pentru raspuns, am o viata in tara aceasta nenorocita. Mesajele pe internet, sunt doar mesaje pe internet. Daca eu va spun „Am vazut extraterestrii aterizand pe proprietatea mea aseara, cu ochii mei. Erau verzi, i- am vazut eu, credeti- ma fara urma de dubiu!” nu inseamna ca ce spun eu este adevarat (extrema comparatia, dar pentru a ma face inteles) . Nu ca vreau sa demontez ideea, chiar eu sper sa fie infectie, insa internetul nu este real, iar de scris pe el, poate oricine.

  Sper ca Bioclinica sa faca analize reale si sa iasa pozitive, insa suspectez ca si daca sunt pozitive, medicul meu va gasi motive sa zica faptul ca nu sunt bune.

  Din sfera „cautati pe internet povesti reale” , putem gasi destule contra si cu argumente solide.
  Pacat, era un vis frumos. Pacat ca a durat doar cateva zile.

  • poti sa faci altceva, lasa internetul. daca esti din bucuresti, poti sa mergi la biblioteca universitara centrala, trebuie sa stii limba engleza, iti faci abonament pe o zi, te duci la parter unde sunt calculatoarele si ai acces la baze de date. te invata cineva daca nu stii sa folosesti EBSCOhost si te uiti de exemplu la Oxford Journal of Medicine si bagi cuvant cheie- Lyme , westernblot si ce alt cuvant cheie mai vrei. acolo, la OJM, nimeni nu scrie despre extraterestii verzi.

 18. nu am nume :…Sper ca Bioclinica sa faca analize reale si sa iasa pozitive, insa suspectez ca si daca sunt pozitive, medicul meu va gasi motive sa zica faptul ca nu sunt bune…

  nu am nume!

  Este remarcabil ce ati auzit si denota o inteligenta sau cel putin asa o consider, fiind o evolutie. Genul acesta de frustrati care povestesc de o serie de medici ca fiind sarlatani au evoluat si asta chiar in bine.

  Acum un an afirmau:
  – ca nu se poate face microscopie pentru ca borrelia e atit de rara in singe incit n-ai cum s-o vezi. Sigur ca aceasta era un argument destul de sensibil, dar ar fi presupus cunostinte temeinice despre borrelia si implicarea in discutii pe care nu stiu in ce masura le-ar fi stapinit.

  Apoi au inteles ca o argumentare logica este in defavoarea discreditarii idei, astfel ca au lansat o noua teorie:
  – Moscu a reusit sa faca un film cu acea borrelie imposibil de filmat, pe care la filmat in sute de copii. Mai mult au inceput in spitalele din Bucuresti sa apara tot felul de indivizi care chiar incercau pacienti sa convinga ca toate filmele sint de fapt unul singur.

  Oricit de absurde sint aceste afirmatii ele denota doar mizeria si starea jalnica in care multi medici se afla, nivelul lor mediocru dar si cit de frustrati pot fi!

  Acum Gogoase infecteaza probele! De la cine daca borrelioza nu exista in Romania?

  STITI ce este EXTRAORDINAR in aceasta afirmatie? Pai tocmai recunoasterea ca acele probe prezentate sint REALE, adica probe ale unui pacient infectat. ADICA o recunoastere a muncii atit a Dr. Boszic cit si a Dr. Moscu, ca in acele filme sint borrelii. Desigur ca nu sint borreliile pacientilor care fac analiza ci a altora, deci a altor pacienti cu borrelia din Romania, dar sint probe concludente de borrelia.

  Pai stiti ceva? Eu n-am chef sa stau cu ochii in microscop ore sa caut borrelii. Si stiti ce fac? ii invat pe pacienti sa faca lame cit stau la Constanta si-i ii las sa-si caute borreliile proprii sau ale familiei pe microscopul CMHC! Adica le dau o lanceta si isi pot recolta singe si face lame pina se plictisesc!

  In plus puteti face o alta expertiza la Lyme Diagnostic. Desigur ca si la Synevo, dar in Germania, deoarece manipularea si conservarea singelui implica un risc ca aceste probe sa nu iasa concludente. Sau la http://www.inus.de sau la BZ Augsburg. Iar la Bioclinica trebuie sa intrebati unde au laboratorul care face WB-ul, ce tip de WB este si cind fac analizele ca sa mergeti sa dati singe in ziua cind se fac probele. Este important deoarece aveti un WB de la Euroimun, IgG afzeli (asta face Dr. Gogoase) pe care sint pozitive citeva proteine! ORICE WB faceti care nu contine acele proteine care au iesit pozitive la dvs. probabil ca nu va iesi pozitiv.

  Unele laboratoare nu fac ele insasi aceste WB-uri ci recolteaza doar singele si trimit la alte laboratoare, precum Synevo, care executa de fapt proba.

  In alta ordine de idei daca aveti borrelioza atunci foarte probabil toti din jurul Dvs, de la bunica la pisica au borrelii. Este de ajuns sa-si faca testele, iar daca n-au simptomatica, atunci sansele sa iasa si la Synevo/Bioclinica sint mari. La acesti nu trebuie sa faceti analizele la Moscu sau Gogoase, dar daca se cauta cam ce s-a gasit la Dvs, atunci ar trebui sa apara si la acestia!

  Acum am si eu o intrebare? Daca va ies totusi probele la Cantacuzino pozitive si acest frustrat le recunoaste, adica vine asa inteligent, dupa ce le studiaza lung si zice: AAAA! da aveti borrelia, la ce v-ar folosi?

 19. pt. nu am nume, , sa stii ca atunci cand ai tot felul de simptome care nu au o explicatie logica si toata lumea-ti spune ca n-ai nimic ,iar tu simti ca ai , atunci incepi sa cauti pe i-net , si nu stiu de ce crezi ca cineva ar posta povesti ireale. probabil ca unii au pragul de sensibilitate mai crescut sau mai scazut si relateaza in functie de asta trairile si simptomele pe care le au dar eu nu vreau sa te influentez in nici un fel ci doar sa-ti spun ca la 6 sapt. de la muscatura de capusa , am avut simptome de gripa cu dureri musculare cu tulb. de vedere , cu dureri articulare cu palpitatii.exagerate , insomnii, transpiratii nocturne , anxietate , tulb. de concentrare ,scaderea randamentului intelectual, tulb. de deglutitie, mi s-a parut ciudat ca am facut viroza-n plina vara 22iulie 2011 .asa ca dupa vreo 2 sapt. vazand ca nu-mi trec simpt. am inceput cu ; consultatie la Cardiolog, Oftalmolog ,analize de la a la z , medicul de fam, , toti mi-au zis ca n-am nimic cand eu care am fost sanatoasa ,acum nu mai puteam merge pana-n parcare ca asa ma dureau muschii, tendonul lui achile etc.( probabil cunosti simptomele )si atunci in urma testului Elisa facut la 6 sapt. de la muscatura ., a rezultat ca Imunoglobulina G. si IgM sunt reactive iar W=blot a pus in evid. Borrelia b -fery Afzeli si Garini , si dupa prima sapt (din 3 ). de cefort I-venos , culmea simptomele au inceput rand pe rand sa dispara.pana au disparut de tot. Cine ce interes sa fi avut in cazul meu sau de ce crezi ca cineva merge la medic daca n-are nimic doar asa de dragul analizelor si medicamentelor. Sa stii ca eu ma tot intreb daca am gresit cu ceva in acea perioada si ca daca as fi facut altfel mi-ar fi fost mai bine ,asa ca sfatul meu pt. tine sa actionezi rapid pana nu se inmultesc a fost cat se poate de sincer si fara nicio exagerare sau interes iar in ce priveste analizele infectate , trucate, da-mi voie sa am mari rezerve ca cineva s-ar preta la asa ceva , si vorba D-lui dr. Ion , de unde sa puna Borrelii in sangele tau daca ei neaga existenta lor. Tu trebuie sa citesti postarile celor care au trecut prin asta si in functie de rezultatul analizelor sa iei singur o hotarare. sa stii ca eu detixifierea si sustinerea hepatica si renala am facut-o cu ceaiuri si este mult mai ieftin. Cumperi doar Antibioticele.
  . Iti doresc sa actionezi cum simti tu ca ar fi mai bine! Succes.

 20. produsele naturiste de la noi din farmacii, cele cu adevarat potente si importate de peste ocean, au niste „adaosuri” cam mari la pret, doar traim in Romania.
  Cautati alternative in magazinele online din afara, eu am gasit iherb.com si am avut si reducere 5$ la prima comanda iar costul transportului e 4$
  grapefruit seed extract la farmacia tei – 62 de lei, pe iherb 6$, de 4 ori mai putin:
  http://iherb.com/p/4214?rcode=ico981

 21. Acuma cateva intrebari, de logica zic eu.
  Daca tot s- a dovedit ca este lyme, cu parafa medicala, de ce nu se fac mai departe tratamente la infectioase, cu antibiotice cum se da, scarboase si grele?
  Doi, cineva mi- a zis ca a asistat cum i- a pus dr. Moscu sangele la microscop si a fost lyme (aici ori pe alt blog) . Eu raman cu o intrebare: Ati stat o saptamana sa va creasca si d- voastra cultura de lyme, sau la d- voastra a fost vizibila pe loc? Intreb, ca asa mi s- a spus, o saptamana doua.
  Am repetat testele la Bioclinica si la Synevo, negative ambele. Sa- nteleg ca cineva minte? Trei la o analiza.
  Mi s- a spus ca Fundeniul este dotat cu ceva aparat super tare, nu gasesc nici un astfel aparat pe internet si mai ales, nu gasesc nici o mentiune a achizitionarii acestui aparat de catre spital (cu mare fast, tipic romanesc, lipseste- anormal) .

 22. Am sa incerc sa va raspund:
  1. Nu stiu de ce uni fac (Boli Infectioase Tg. Mures de exemplu si nu sint singurii) si alti nu fac. Poate ca fac altceva sau poate nu vor sa-si bata capul cu asa ceva pentru ca sint destule infectii de care se pot ocupa.
  2. Moscu face dual dur: adica pe loc prin centrifugare. Astfel ca daca credeti in IDIOTENILE UNOR IDIOTI precum ca Moscu n-ar avea ce face decit sa amestece probele cu singe infestat le poate face pe loc si in fata Dvs. Lyme merge dupa o alta technica, DE CARE EU SINT CONVINS CA FUNCTIONEAZA, DEOARECE EU O APLIC LA CMHC, ca va convine sau nu! ADICA eu nu folosesc technica dezvoltata de Dr. Boszic, iar dr. Moscu merge si pe aceasta technica, care dureaza si pe Dual Dur care se face pe loc.
  3. Nu stiu ce ar trebui sa intelegeti, dar ca sa puteti intelege ce ar fi daca ati incepe sa cititi, adica sa va documentati. Aici:

  http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=838935

  este aratata diferenta dintre teste facute din singe proaspat si din singe conservat. In plus ma gindesc ca daca v-ati duce la un restaurant si ati plati o portie de muschi de vaca si ati primi piine inmuiata in apa v-ati cam supara. Ma gindesc ca este greu sa compari doua astfel de meniuri. Ce parere aveti: vi se pare logic sa nu poti compara ca si gust, pret, calitati: muschiul de vaca si piinea cu apa? Cam asa este si cind comparati ELISA cu WB-ul. Una este una si cealalta este alta. Stiu ca logica mea nu o prea puteti urmari, dar incercati sa faceti un efort sau rugati pe cineva din familie sa va traduca. Oricum despre aceste lucruri si despe diferentele dintre fiecare teste s-a scris enorm pe internet. Este la fel ca si cu borrelia: NUMAI cine nu vrea sa gaseasca nu o gaseste.

  4. Fundeniul nu este dotat cu nici un aparat tare, ci are un aparat WB, pe care il are si Cantacuzino si cei de la Boli Infectioase Cluj, dar si cei de la Lyme Diagnostic. UNELE centre au aparate mai simple, MANUALE, altele mai complexe, AUTOMATE, DAR TOATE FUNCTIONEAZA CAM LA FEL! Deci multe spitale au astfel de aparate, dar nu toate au teste specifice. Pe aceste aparate poti sa pui cam orice fele de teste. Unele cu putine proteine, altele cu multe proteine. Testul il costa pe pacient cam peste tot la fel: 200 RON DAR, si aici intervine iar o problema de logica, testul pus in aparat nu este cumparat cu aceiasi bani! ADICA un test de 5 proteine poate costa si mai putin de 5 Euro in achizitie, unul cu 20 poate 35 de euro. Cine il comanda, dar nu stie ce, doua sute de lei plateste si pentru un test de 5 euro si pentru unul de 35 de euro. Ca asa este in Romania.

  Si ca sa intelegeti logica cind comandati 100 de grame de carne de vita costa de 5 ori mai putin decit atunci cind comandati 500 de grame, LOGIC NU? Dar cind comandati un WB cu 17 proteine, nu vi se pare absurd sa dati aceeasi bani pe 7 proteine? Sau asta nu mai e logic?

  Ca sa intelegeti de ce va intreb? Pai daca pe testul de 17 v-au iesit o serie de proteine pozitive, atunci un om NORMAL ar incerca sa compare acele proteine SI NU ALTELE cu alte teste ce contin aceleasi proteine si nu altele, pentru ca in exemplu de mai sus am observat ca este foarte greu sa compari doua feluri de mincare diferite, probabil la fel de greu cu a compara doua proteine diferite. Pina aici este LOGIC?

  Aparatul din Fundeni nu stiu daca este achizitionat de spitalul Fundeni sau de dr. Gogoase personal si indiferent de cine este achizitionat genereaza o serie de teste care N-AU cum sa iasa pozitive daca in proba nu sint anticorpi antiproteine de borrelia, indiferent de persoana care le-a cumparat sau le exploateaza. Este insa adevarat ca daca ar lua singe contaminat, l-ar amesteca cu proba Dvs. care nu contine borrelii, aceasta ar iesi pozitiva. Logic NU?

  Intrebarea este insa oare de ce ar face-o? Numai pentru ca un neurolog FRUSTRAT zice asta? OK, acesta chiar este un motiv pertinent sa credem ca Gogoase amesteca probele oamenilor sanatosi cu cele ale oamenilor bolnavi, numai pentru ca un retardat sau mai multi zic asta.

  In principiu NIMENI nu va obliga sa tratati aceasta infectie, inca nu este obligatoriu, ca VDLR-ul, la casatorie sa prezentati WB-ul (si chiar daca ar fi obligatoriu Dvs. acum stiti ca puteti face rapid WB-uri negative la Synevo si Bioclinica, pe banda rulanta) sau la angajare precum radiografia pulmonara. In principiu NIMENI nici macar nu va obliga sa va cautati asa ca puteti face ce doriti cu aceste analiza sau desigur puteti sa va adresati unor clinici din strainatate recunoscute pe plan mondial ca fiind implicate in tratamentul borreliozei, precum INUS (e ceva mai ieftina) sau BZ AUGSBURG, dar sint si mai multe unde se pot confirma sau nu aceste analize.

  Eu unul n-am de ce sa am dubii in testele produse de EUROIMUN, dar am dubii in multe alte teste. DE asemenea am DUBII in laboratoare care nu pun la dispozitie o fotografie a testului, ADICA acel WB desfasurat, unde se vede pe un grafic intensitatea FIECAREI proteine sau centratrea testului pe pozitionare sau ce alte curbe mai apar. ASTFEL DE LABORATOARE sint in ochii mei neserioase sau mai bine zis asa de orintare, DAR nici decum de luat in considerare.

 23. Dubiile logice: Apar aceleaşi proteine de la Fundeni pe analizele Bioclinica şi Synevo, sunt negative la ei şi pozitive la domnul Gogoaşe. Logic ar fi şi ca sângele prezentat în filmuleţe să nu fie uman, cam la fel şi analizele de la Fundeni (ochiul meu expert nu prea face diferenţe de genul) . Cu aparatul, păcat că nu ştiţi o altă variantă, povestită pe la alţi pacienţi. Când te lauzi, te dai de gol cu minciuna- în opinia mea.

  • pentru nu am nume:

   1. nu apar acelasi proteine la synevo si la fundeni, in al doilea rand, conteaza cand si cum sunt analizate probele, vezi ca domnul doctor ti-a explicat mai sus, ori ai citit pe diagonala ori nu ai inteles nimic din ce a scris. apoi conteaza cum este lucrata proba. poti sa iti faci un dfm si vei vedea care test are dreptate. si inca ceva, poti sa faci un efort minim sa te documentezi: daca te-ai documenta, ai afla despre faptul ca atat elisa cat si wb sunt teste indirecte si negativitatea rezultatelor nu inseamna absenta infectiei.

   2. nimeni nu incerca sa te convinga ca ai un anumit tip de borelioza. stai linistit, fii convins de acuratetea testelor de la synevo, dar daca peste cativa ani te trezesti ca ai niste gauri in creier sa nu te intrebi de ce. te duci inapoi mai faci un test la synevo care va fi negativ si cei de exemplu de la spitalul universitar sau alte spitale cu renume iti vor spune ca ai SM. pacientii de la synevo ajung mai devreme sau mai tarziu la dr rosca sau dr ion plin de gauri in cap.pacat ca va fi cam tarziu.

   sanatate ca-i mai buna decat toate! 😀

 24. Apropo: Trăim într- o ţară unde se eliberează reţete pe numele morţilor, unde apărem ca internaţi să se scoată medicamenelte pe uşa din dos pentru clinicile private, unde şefii pe diferite departamente, declară unele aparate defecte (gen CT, RMN ş.a. ) pentru a vă trimite apoi alţi medici la o clinică privată unde ghici ce, sunt şi ei coproprietari. Mai vreţi detalii de genul?

  • si pana la urma, pe cine esti suparat? pe ‘escrocii’ care le fura painea de la gura neurologilor ce abia astepta sa mai diagnosticheze o scleroza? pe aia de la infectioase ca-i doare fix in 14 iar copiii de 27 de ani mor cu zile prin spitale din cauza prostiei unor medici impotmoliti in aceleasi metehne romanesti? pe sistemul medical in totalitatea lui? pe tara?
   consider ca ai primit destule raspunsuri aici ca sa-ti faci o idee, am inteles ca „internetul e internet” si nimic nu poate fi luat de bun mai cu seama ca si tu poti spune ca ai vazut extrateresti in curtea ta.
   partea cea mai frumoasa e ca doar tu poti lua o decizie in ceea ce te priveste. poti merge pe mana ‘escrocilor’ si a ‘filmuletelor cu hematii de soricel’ sau te poti inscrie de pe acum in programele nationale. insa n-o poti tine intr-o suparare ca trece timpul…

 25. Nu, nu sunt răspunsuri, sunt doar nişte poveşti pe internet. Nu are nici o credibilitate, sunt aceleaşi persoane ce rulează informaţia (aceeaşi) pe diferite siteuri, în acelaşi fel, cum că se pot vindeca dacă trec pe la patru persoane. Atâta tot, nimeni nu a explicat logic, concis şi fără urmă de îndoială, de ce la Synevo, Bioclinica, sau care mai face analize WB sau orice alt tip de analiză pt. determinarea Lymeului, îs şanse mari să iasă negative pe când la domnul Gogoaşe, ies pozitive. O variantă, domnul Gogoaşe întreabă înainte de simptomatologie, să vadă câte proteine pot exista în sânge? Zic şi eu, nu ştiu.
  Sau de ce nu sunt aduse la cunoştiinţa lumii medicale de aceste progrese, ceva studii, scrieri, să se ia aminte. Totuşi mi se pare că mulţi sunt infectaţi cu Lyme, n- ar trebui atrasă atenţia la diagnosticele greşite puse zi de zi? Înţeleg, e greu să anunţi ceva de genul în mafia medicală din România, dar nu o faceţi de ieri- de azi (din câte înţeleg) aşa că, promovaţi, anunţaţi (o televiziune, un radio, un ziar ceva) . Asta e ciudat, că este un anonimat ciudat în această situaţie (şi mi s- a lăsat senzaţia de către medicii întâlniţi că aşa se şi doreşte să rămână) , că informaţia trebuie transmisă din vorbă în vorbă nu strigată în gura mare, sau doar pe nişte bloguri cu nişte nume făcute din taste (pt. mine cel puţin) , cum mi se pare şi normal să fie pt. oricine, deoarece internetul este ANONIM şi deci, poate posta ORICINE cu orice nume, ORICE de CATE ori doreste. Un buletin de analize cu nume, ceva nimica nu găseşti la oricine povesteşte despre aceste leacuri (eu cel puţin nu găsesc) .
  Partea frumoasă e că eu pot lua decizia, e drept dar partea cea mai tristă, că în istorie medicina a fost mereu plină de leacuri miraculoase şi de „vraci” care funcţie de timpurile în care trăiau, promiteau ce se dorea. Când ai diagnostic de SM, să ştii că te poţi vindeca este mană cerească, o şansă, o scăpare. Unii fac profit din asta. Da, există oameni atâta de răi- şocant nu? (NU acuz persoanele prezentate ca fiind medicii vindecători în acest caz, a nu se face o părere din asta, exemplul este total detaşat de aceste persoane) .

  • interesant comentariu.
   doar ca ai omis o chestie destul de importanta zic eu.
   dincolo de fraude, escroci, profitori, analize corecte, gresite, etc….sa nu uitam ca acesti oameni fie ei diagnosticati cu SM se pun pe picioare si se fac bine (absenta puseelor) cu ajutorul antibioterapiei.
   how about that?
   cum poti sa numesti profitori niste medici care te pun pe picioare? pai daca ma pun pe picioare, eu semnez donarea casei mele, masinii si curtii medicilor care m-au tratat si m-au facut bine. as putea spune ca sa dau de un astfel de ‘profitor’ e o adevarata mana cereasca.
   boala Lyme a fost adusa in discutie in presa prin cazul lui Serban Ionescu care s-a testat si aici in tara si prin afara si ce sa vezi? analizele efectuate in tara au coincis cu cele din germania, austria, etc. ca sa vezi. probabil ca si nemtii sacrifica pisicile doar doar sa mai aiba ceva sange cu care sa infesteze sangele curat al oamenilor.
   ce nu inteleg eu e ce mai cauti/astepti pe aici pe internet? raspunsurile ce ti se dau sunt ‘escrocherii’, studiile si marturiile de pe net sunt ‘escrocherii’, ala e profitor, ala scoate wb pozitive, etc, pai atunci lasa internetul in pace, du-te la medicul tau, dai spaga sa te bage in programul national de interferon si baga mare ca de scleroza nu se vindeca nimeni ! macar vei fi linistit si departe de eventual profitori!

 26. V-as ruga sa ma lamuriti si pe mine in privinta WB. Vreau sa-i refac sorei mele analiza asta. Am sunat la lyme diagnostic, dar m-au intrebat ce tip de WB vreau.Deoarece la Fundeni wb de data trecuta a prezentat proteina p17 intens pozitiva (173), iar proteina p39 valoarea 9, m-am gandit ca acum sa-i fac un wb pentru garinii si unul pentru afzelii. Insa ce la lyme diagnostic mi-au recoamndat ca, pe langa astea, sa-i fac si un RNAT. Ce este RNAT/ul, nu contine ambele WB? Daca le fac individual, pe toate 3 , obtin nformatii mai exacte? Nu-mi e foarte clar, data trecuta -la Dr Gogoasa am solictat un wb…Daca ma ajuta efectiv, le fac pe toate… dar nici nu vreau sa arunc banii inutil…

 27. Buna Doina !

  Iti dau postarea dr-lui Ion de pe sofpedia unde am pus eu o intrebare referitor la RNAT. Ca nu eram lamurita exact care e treaba.
  Postarea :
  „RN-AT vine de la recomb…. adica vrea sa zica ca este o chestie recombinata din multe proteine de Borrelia. Este vorba de un test Euroimun, la fel ca si „SUPERTESTUL” celebru al lui Gogoase (IgG Afzeli), care insa combina o ELISA extrem de nespecifica cu un WB PROST!
  Ce are insa bun acest test? ELISA este bestiala, in sensul ca daca ai borrelii din grupul Lyme, ORICARE, chiar si astea mai rare, aceasta IESE POZITIVA tot timpul. Adica, chiar daca WB-ul in sine nu iese pozitiv, iese ELISA. ORI in acest test este o ELISA automata nu bascalii de ELISA facute manual, ochiometric de medici din spitalele romanesti de stat. Acest test este folosit de asta vara de Sp. Boli Infectioase Cluj, adica de Dna Prof. stiti D-voastra care!
  Ce este prost in acest test. Proteinele continute sint mult prea specifice. Are 3 ultraspecifice de Afzeli, care nu prea ies insa nici o data (adica cite doua ca sa pozitiveze testul), 3 de Burgdorferii, care nici astea nu prea ies, si 4 de Garini, care ies destul de des, adica pentru „SM-isti” testul este OK. In plus sint si 4 proteine nespecifice. In general WB-ul nu prea iese din soft pozitiv decit rar, DAR ORIENTEAZA FANTASTIC diagnosticul, deoarece da directia de cautat si apoi se poate veni cu testele Euroimun cu multe proteine cum sint IgG afzeli (17 proteine, pe care il are si Gogoase si care SPARGE in borrelioza deoarece pe artro iese pozitiv in draci) sau IgG garini (tot 17, pe care il au doar cei de la Lyme Dg.) sau IgG burgdorferii. Daca ies din proteinele nespecifice, din ce am inteles, cei de la Lyme Dg. pot aduce teste de la Mikrogen de spielmani sau bavariensis.” mesaj postat de dr Ion pe forumsofpedia , l-am citat cu ghilimele ca se supune drepturilor de autor 🙂

  Link-ul :
  http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=678120&st=306

  Parerea mea este sa intrebi medicul curant de analize sa faci. 🙂

 28. Multumesc, Anca! Nu-mi este prea clar, eu voiam sa stiu clar ce specii are sora mea. Ca pe wb de data trecuta este mentionat ,,prezent borrelia garini…”. Dar D-nul Dr Ion mi-a spus ca proteina aceea intens pozitiva este pe borrelia afzelii. Ea are afectiuni neurologice. Daca data trecuta am afcut acest test la Fundeni, acum o sa-l fac la lyme diagnostic.Asa iese combinatia perfecta 🙂

 29. Da, cam singura posibilitate pentru mare parte din romani, este sa faca imprumut bancar pentru nevoie personale ca sa-si permite medicamentele astea. Nu stiu eu ce voi face daca incep tratamentul.

  Urmeaza sa fac testele la LymeDiagnostic (si pentru acestea am primit o donatie) M-a prins boala exact cand am mai multa nevoie de bani, dar cum spunea cineva mai sus, multi intradevar sunt condamnati sa traiasca bolnavi, intr-o Romanie „democratica”.

 30. AJUTOR VA ROG ,!!!Buna ziua. Va rog mult sa- mi cititi emailul .Am 35 de ani si o familie superba cu care vreau sa fiu cat mai mult
  .Simtomele au inceput in seara de 2 martie cu durere surda si puternica de solduri(aceasta durere am avut-o si in treecut dar nu la intensitatea aceasta ) urmand ca si dupa dou zile dureri puternice la genunchi tot in partea a doua a zilei (acest lucru l-am pus pe seama efortului fizic mai intens ca de obicei ) durerea aapersistat urmand sa ma duc la medic .dupa un set de analize facute la cererea medicul,lui de familie totul arata ok mai putin colesterol 287 trigliceride marite vsh 48 si acidul uric aproape de limita superioara .am fost tratat cu ibuprofen fara nici un mic succes . Am plecat la medicul parintilor mei pt ca medicul meu spunea ca la analizele ce le am nu sunt bolnav .Am luat predison si cerebrex 10 zile fara succes apoi am facut diprofos intra muscular ,in acest timp durerile de muschi tendoane (in special gambe au inceput sa apara)durerile erau ff groasnice nu puteam nici sa dorm am luat tot felul de antiiflamatoare si crème fara rezultat . am ajuns la un doctor de recuperari din alba iulia ffamabil .Intre tinp durerile erau tot acolo doar au aparut si intepaturi musculare piciore spasme musculare si pareestezi . Medicul a spus sa incep un tratment cu doxiciclina si sa fac un test pt Borelioza si alte teste deorece eu am suspectat ca anul trecut am fost muscat de capusa . Am facut testul a durat 15 zile (negativ) fosfochineza in limite CIC -valoare 2 normal .In timpul antibioticelor durerire musculare au scazut semnificativ dar au inceput trosniturile de articulati dureri neurologice (intepaturi) in diferite tendoane si muschi . Am revenit la medic la consult in acest moment scazuse masa musculara de pe piciore pe dreptl mai mult fiind si mai dureros(am inteles ca pe urma miopatiilor ) .Timitere la neuro cu suspiciune de SLM SI MIOPATIA GRAVIS pt EEG .Aici a fost punctul in care am vazut ca sun persoane care nu sti sa profeseze ( am intrat in cabinetul particular a luat biletul de trimitere si a spus:>E CEVA FOARTE GRAV E MAI BINE SA MERGI LA CLUJ < in acest timp i-mi arata un flier . Am iesit din cabinet bulversat ratacit si ff suparat. Am plecat la Cluj pentru repetarea testului pt LYME. Intre timp am ajuns cu ajutorul unei cunostinte la spitalul judetean timisoara la sectia de neuro,in momentul acela durerile musculare scazusera in intensitate mult afeam doar dureri de genunchi drept cu pocnituri puternice unele dureri de talpi si spasme musculare . Am fost internat 4 zile in care am facut RMN cranian cu supstanta de contrast si cervicat,EEG ,CONDUCERE ,si un set de analize . Suspect sreloza in paci . Rmn ok dar a aparut un chist de 1.9 cm tiroidian stang eeg cu mici mici probleme pe partea stanga .conducere in limite . Rraze pulmonare ok

  tgp 83

  amiaza serica 23/ul

  tgo 32

  bilirubina 0.4/mg/dl

  caliu seric 9.6

  ck103/ul

  ckb 21 ul

  colesterolul a crescut la 346

  creatinina 0.9 mg/dl

  ggt 106

  glicemie 90

  hdl colesterol 40

  leucocite 7.51/10-3/ul

  eritrocite 5.82 /10-6/ul

  hemoglobina 16.3/g/dl

  hematocit 51.4%

  trombocite 214/10-3/ul

  neurofile 48%

  linfocite42.3%

  monocite 7.1%

  eozinofile 2.3%

  bazofile 0.3%

  ezinofile0.17/10-3/ul

  ldh seric 191

  ldl colesterol 249

  lipaza 195

  magneziu 2.5mg/dl

  potasiu 4.5mmol/l

  Proteina creactiva 1.67mg /l

  sideremie 65 mg/dl

  sodiu seric 143mmol/l

  trigliceride 285 -au scazut in doua luni de la 1070

  uree serica 44mg/dl

  vsh 7 – a scazut de la 48 cu doua luni in urma

  FT3 5.16pmol/l

  ft4 18.52 pmol/l

  tsh3-ul 1.126mlu/l

  achbs<3.10

  ahcv negativ

  anti HIV negativ

  VDRL NEGATIV

  TRATAMENT : MILGAMA ,CALCIU MAGNEZIU ZINC, SI bromazepam (eram din ce in ce mai agitat )

  am revenit la control situatia se schimbase . Scapasem de o parte de furnicaturi durerea era aceeas dar acum aveam dureri musculare si in partea superiora .

  AM facut alte analize a SYNEVO

  biochimie

  igA 179.8 rev 70-400

  ig G 835 ref 700-1600

  ig M 88 REF 40-230

  biochimie BUCURESTI

  complement C3c 164 ref 90-180

  complemenr C4 28 ref 10-40

  IMUNOLOGIE

  CA 125 (antitumoral) 15.88 ref <= 35

  CA 19-9 (ANTIGEN CARBOHIDRAT ) 7.19 REF <27

  CEA (ANTIGEN CARCINOEMBRIONIC ) 2.93 REF <4.3

  Ag HBS (SCREENING) negativ

  Anti – hcv NEGATIV

  CIC – 2 REF <20

  HLA-B27 NEGATIV

  RAZE SACRO ILIECE REZULTAT OK

  rezultate lyme Cluj NEGATIVE aici nu inteleg flagelin +122 anti -human igg +97 control +138

  In momentul de fata am intepaturi musulare dureroase (medi si puternice in diferite ore) dureri articulati si pocnituri constante parestezi in principal pe gamba si coapsa stanga , spasme musculare .dureri talpa si calcaie ,pielea a inceput sa schimbe textura si e uscata.si DEPRESIE

  tratament actual : milgama , calciu magneziu zinc d3 , linistres , bromazepam ,gabaran,tiosen .(fara nici un efect)

  Urmeaza sa plec la Cluj la reutmatologie trimitere medic .stiu ca am umblat o tara de cateva ori si tot nu inteleg de ce nu am un diagnostic

  Am observat ca la administrarea de doxiciclina durerile musculate scad in intensitete.
  Mulstumesc mult.va rog ajutat-ma sa-mi savez viata am epuizat aproape toate resursele nu stiu ce sa fac……

  • Cosmin, Daca ai citit acest forum poti vedea bine ca suntem multi in situtia ta cu manifestari in functie de organismal fiecaruia. Daca inainte de aceste simptome ai avut o perioada de suprasolicitare a organismului si analizele sunt bune poti sa te gindesti la „oboseala cronica”. Incearca sa gindesti pozitiv sa te odihnesti cit de mult poti sa stai mult in natura. Ai fost la reumoatolog la Cluj? Ce noutati ai de la el? Mie reumatologul de la Cluj mi-a pus diagnostic de fibromialgie care se pare ca e tot un fel de oboseala cronica. Astept noutati de la tine.

 31. Buna ziua tututor!Am toate simptomele,ma plimb de ani de zile prin doctori,unii ca am hernie de disc,am facut rmn,e ok..altii svolioza,altii sa nu ridic 1 kg,altii sa ridic,altii colon iritabil ,sistem nervos…altii cefalee migrenoida,retentie de urina…si altii n ai nimic,e doar in mintea ta.Halal medici(majoritatea)la care am fost si nu putini.Vreau sa fac rost de reteta,am de unde,boala e veche,ce antibiotic sa cumpar?si cate?2 combinate cu antideparazitar?amoxiciclina,cefort e doar injectabil,nu?vresu oral 2 antibiotice(numele lor)si cate pe zi.Scz pt greseli,am tastat rpd de pe telefon.Va multumesc tuturor si va doresc multa sanatate!!!

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s