Despre acuratetea testului Western Blot si o propunere pentru dl.dr.Ion (HBOT)

Va povesteam acum ceva vreme despre cum am facut eu ‘in disperare de cauza‘ un western blot la o clinica particulara din Romania (pe care am platit in jur de 400 RON) pentru ca ‘vezi Doamne!’ il trimit in Germania iar nemtii NU gresesc.

In general e adevarata conceptia asta dar se pare ca pe borrelii nu le prea ‘bunghescsau poate ca sangele congelat si transportat mai multe zile pe traseul Romania – LUME nu prea mai ofera informatii suficiente pentru o analiza pertinenta.

Asta spune (cu dovezi) si dna. Moscu in seria WB-uri inlantuite aici.

Concluzia? mare grija la prospetimea sangelui!:)

************

In alta ordine de idei, m-a bucurat prezenta dlui dr. Ion (de la medicinahiperbara.ro) aici pentru a face lumina acolo unde multi dintre noi vedem intuneric.

Cu atat mai mult cu cat, personal, ca un proiect „de cercetare” m-am apucat inca „de la inceputuri” sa strang si sa sedimentez (incercand sa ordonez cat de cat intr-o anumita logica cronologica) scrierile dansului ‘la obiect’ de pe diverse forumuri (in special forumul CMHC ,desprecopii.com si softpedia.com).

Cred totusi ca un utilizator nu foarte familiar cu boala lyme (poate cei aflati la inceput sau pe puntea dintre doua boli) citind subiecte diferite pe net, raspunsuri punctuale pe diferite probleme mai degraba subiective, nu vor sti de unde s-o apuce. Drept urmare cred ca o masare a textelor intr-un fisier word de genul celui care a pornit ca un studiu individual ar fi utila pentru multi. Un soi de „Lyme intr-o coaja de nuca .doc”. Daca e cazul, dle dr. Ion va voi trimite fisierul „spre aprobare” cand voi considera ca e gata (la zi) si merge sa-l atasez aici…

Multumesc

 

 

 

9 comentarii la “Despre acuratetea testului Western Blot si o propunere pentru dl.dr.Ion (HBOT)

 1. Puteti scrie ce vreti, atita vreme cit specificati sursa si nu modificati continutul!

  Cit despre site si forumul CMHC sint inca virusate, adica acestea am reusit sa le curatam, desi forumul inca nu functioneaza cum trebuie, dar directionarea din Google sint virusate, adica se pare ca persista o problema cu google, astfel ca daca se acceseaza prin google sint redirectionate. Sper sa se rezolve si problema aceasta.

  Legat de analize lucrez la un protocol pe care impreuna cu dr. Butte, medic primar de medicina de laborator al Sp. Militar Central il vom publica zilele acestea, tocmai pentru a crea un codex de executie al WB-ului in vederea eliminarii unor analize inutile.

  De asemenea intentionez impreuna cu aceasta colega sa corelam diagnosticul direct, adica atit DFM simpla cit si Dual DUR (iar legat de aceasta Dr. Moscu a inceput deja sa lucreze in Dual Dur) cu PCR-ul respectiv imunofluorescenta. Microscopul in cimp intunecat al CMHC din fericire, deoarece nu m-am ocupat de diagnostic, am putut sa-l folosesc in scopul de a face ca aceasta investigatie sa fie cit mai reproductibila si standardizata, de asemenea avind o marire maxima de 2500X am cautat solutiile optime de technica video pentru a oferi imagini cit mai exacte si precise cu ceea ce pare ca are viata, dar nu apartine gazdei!

  Tinind cont ca in scurt timp se vor putea face analize complexe, atit imunologice cit si directe, pe subspecii, vom putea vedea exact nu numai micoplasme ci si specia, la fel ca la chlamidii, care se asociaza des borreliozei, dar nu le diagnosticheaza nimeni in Romania.

  Foarte probabil si de aceea tabloul clinic este atit de diferit, deoarece borrelia face sigur un singur lucru: imunosupresie, apoi in functie de ce mai vine, dupa sau o data cu borrelia, apar si simptomele!

  Numai dupa ce vom avea un diagnostic complex, exact, standardizat si complet vom putea trata aceasta infectie!

  Deocamdata cert este un lucru: pe masura ce trece timpul din momentul conservarii singelui, iar acest lucru il vom cerceta printr-un studiu amplu si documentat, titrurile incep sa scada pina cind devin borderline sau chiar negative.

  Si tot la fel de cert este faptul ca o terapie imunostimulatoare de citeva saptamani, inaintea antibioterapiei mareste atit de mult titrurile, incit apar anticorpi si pe cele mai simple WB-uri, iar cele complexe, de 13 sau de 17, devin de neimaginat, cu cite 6-8 benzi INTENS POZITIVE. Adica tocmai cei care arata afzeli dar au simptome de garini, sau cei care arata garini si au simptome de afzeli, devin „atit” de pozitivi la amindoua speciile, incit nici infectionistii si nici reumatologii/neurologii nu mai zic nici PIS! IAR ca sa intelegem aceste WB-uri ne-a ajutat morfologia speciilor evedentiate pe DFM!

  ASTA despre mitul seronegativitatii!

  • Buna ziua!Ma numesc Costin,am 28 de ani si sunt din București.Am probleme de sănătate de la vârstă de 17 ani.Am trecut prin stări de voma,greata,colon iritabil,gastrita duodenala,chiar ulcer mi au zis…am făcut apoi endoscopie si colonoscopie si toate bune.Apoi dureri de cap(in frunte simt ca am lanturi,ceafa),dureri mari de gat,maxilar,transpirații,stări febrile…oboseala cronica,fotofobie.Am făcut 2 rmnuri_discret sacul dural c6,c7.Neurologul ca n am voie sa ridic nici o greutate,altul ca am reumatism,am făcut fizioterapie la greu si degeaba.Tratamente peste tratamente ,degeaba.Neurochirurgul ca sunt 3 vinișoare pe coloana care vin pe scalp si d aia ma doare.Alt neurochirurc văzând sacosa plina cu analize…mi a zis,da,tu ai depresie.Am ținut si de depresie si tot degeaba,aceleași dureri chinuitoare,ma enervez rod,ma ustura pielea capului,ma arde.Când mi e bine,când pic imediat brusc.N am fost un copil ținut in casa,dimpotrivă,am făcut sport mereu.Recent am făcut microscopia in camp întunecat la Lyme.Răspunsul lor…rare organisme spirocheți si cu posibila confecție.In rest nimic,nici daca e,nici daca nu e.Ciudat laborator.In afara am văzut cum își dau seama după dfm de specia de borelia după microni.In fine…am făcut testul Elisa trusa Nova Tec la Fundeni,rezultatul:IgG 10,740(zona gri e intre:9-11) si IgM8,924,aproape de zona gri,fiind de 9.Ce sa fac sa stiu exact,cum,unde…exista cineva pe aici priceput.Vroiam sa ma duc la Pantelimon,am auzit ca i o doctorita buna,dar nu m ai da tratament pt Lyme.Sa fac western blot?Mi s a spus ca el reacționează si la alti anticorpi,ca nu e așa bun.Pls,cine cunoaște știe,help me,thx anticipat!

 2. Asteptam cu mare interes materialele dr Ion despre lyme si multumim pentru munca de a le strange la un loc. Vor fi publicate aici pe blog?

 3. Foarte mult am scris si pe medipedia, ingeneral legat de leziunile de demielinizare, hiperbara, sau sindroame vertiginoase, aici:

  http://www.medipedia.ro/Forum/ForumSectiuni/tabid/65/aff/19/Neurologie.aspx

  si pe romedic, unde exista un tread destul de bine argumentat, ati de borrelioza, dar si de poliartrita/spondilita sau de necroze, sustinut in special de pacienti care au fost sau sint in tratament la noi.

  Eu cred ca exista 2 grupe distincte de PACIENTI, cu forumurile si povestile lor:
  – o data sint cei cu leziuni de demielinizare, adica cu diferite grade de afectare pricinuite de neuroborrelioza. In general acestia se identifica cu povestile despre Lyme si merg in general in aceasta directie datoriata „taraboiului” facut de cei muscati de capuse, care in mare parte n-au nimic decit WB-uri pozitive. DESIGUR ca exista si exceptii.
  – a doua categorie sint cei cu manifestari exclusiv articulare, care nu prea aud de Lyme, deoarece se confrunta cu acest diagnostic la noi in centru, iar eu nu vorbesc de boala Lyme. In special este vorba de osteonecroze avasculare, dar avem si o multime de pacienti cu lupus, care daca ies pozitivi la borrelia ii tratam la noi, daca nu il recomand pe Dr. Markus din Sighet, ce merge pe Mershall si este un internist de exceptie cu o experienta deosebita in lupus, poliartrite reumatoide, sacroileite si spondilite anchilopoetice. Trauma acestor pacienti este cel putin asemanatoare daca nu mult mai mare decit a celor cu SM sau SLA.

  Si acum sint ceilalti cu borrelioza, care sint asa numitii asimptomatici! Aici exista iar doau categorii:

  – dintre pacientii gravi si foarte gravi sint familiile acestora, care nu intotdeauna sint chiar asa de asimptomatici precum cred, dar au WB-urile pozitive. Imi amintesc de o neuroborrelioza (WB pozitiv) diagnosticata ani buni cu SM, care dupa ce a aflat de borrelia a aflat de la mine ca ar trebui sa-si investigheze familia, moment in care primeste diagnosticul fratelui de SLA! SAU pacienti cu necroza care au numai afzeli si cind facem anamneza gasim in familia lor fie spondilite, fie poliartrite, fie alte necroze in diferite stadii, sau gasim numai borrelia afzeli!

  Interesant este faptul ca deseori in familile infestate cu amindoua speciile de borrelia unii fac neuro, alti membri fac artroborrelioza, cu sau fara manifestari autoimune. In familile unde exista doar afzeli avem doar manifestari articulare, dar si aici tabloul este diferit: unii n-au nimic, alti au leziuni articulare cu manifestari autoimune, alti fara. La garini vedem acelasi muster dar pe neuro!

  – SI APOI SINTETI VOI, cei muscati de capuse, care, unii dintre voi va cautati, desigur ca nu toti asa cum ar trebui, dar unii va gasiti cu WB-ul pozitiv, si desi multi dintre acestia nu aveti MAI NIMIC va tratati de borrelioza, pe la spitalel de boli contagioase, unde im mare parte stiu despre borrelioza cam tot atita cit stiti si voi, daca nu mai putin!

  Imi aduc aminte ca un medic deosebit, implicat in diagnosticul borreliozei de multa vreme, a fost muscat de capusa si gasit RAPID pozitiv si cu CD57 in pivnita, in disperare ma intrebat ce sa faca! I-am zis NIMIC, pentru ca nu este o borrelioza acuta, iar daca vrea sa stie de cind o are sa-si investigheze familia si prietenii, mai ales pe cei cu care nu s-a vazut de mult, ca sa vada cam de cind o are!

  In privinta diagnosticului nu PREA SINT DE ACORD CU CE SCRIE REA despre boli ctg Cluj sau Colentina si nici nu prea este adevarat, sau cel putin nu corespunde tuturor pacientilor, poate unora, legat de diagnostic.

  Clujul are teste Euroimun, dar cel putin pina asta vara erau pe 7 proteine. Acum vad ca folosesc testele de 13 proteine. Intotdeauna am recomandat acest spital, dar nu intotdeauna au facut analiza. L-am recomandat deoarece fac testele destul de rapid, nu chiar pe loc, dar nici la o luna si in primul rind ca SINT GRATUITE! Dar am constatat ca nu le fac la oricine, adica le fac numai daca pacientul e muscat de capuse, vad eritemul si ELISA e pozitiva! ADICA APROAPE LA NIMENI care chiar are probleme. PE TVR CLUJ la o emisiune in direct a mea a intrat si directoarea lor, dar nu am polemizat prea mult, CERT ESTE CA DE BORRELIOZA STIE MAI PUTIN DECIT STITI VOI! Principala afirmatie la aceasta televiziune era ca borrelia nu se gaseste in singe si ca n-are rost sa ne facem griji de pomana cu transfuziile. S-AR PUTEA CA ACEASTA AFIRMATIE s-o cam coste ceva!

  Colentina este o GLUMA! Cind au chef trimit probele la Cantacuzino, care este o gluma PROASTA, cind vor insa sa trateze pacientul, il trimit in privat, la ECOPARADIAGNOSTIC, unde WB-ul ca la Gogoase, ce costa la acesta 200 de lei, costa 1200 lei! Acum nu ca n-au dreptul oameni sa cistige niste bani, din contra fiecare sa fie rasplatit dupa munca lui, DAR AIA cu negativarea WB-urilor e o aberatie! Si uite asa ajung pacienti la mine sau la Rosca unde iar se pozitiveaza WB-urile. CA LA CIRC!

  LEGAT de tratament: asa cum exista controverse intre Idsa si ILADS, v-a exista controverse si intre un tratament sau altul. ORICUM guidesline de tratament despre artroborrelioza nu va fi accesibil nici IDSA si nici ILADS, ci numai ECHM!

  ACUM observind evolutiile din Romania constat ca in mare populatiei si medicilor le-a luat cam 2 ani sa inteleaga cum este povestea cu garini si afzeli si ma intreb:

  1. Cam cit va dura pina vor intelege cum este cu transfuziile (sa stiti ca eu sint ca picatura!)
  2. Cam cit va dura pina vor intelege cum este cu regionalismul, adica pina cind vor intelege ca GARINI SI AFZELI, sint doar ceva mai raspindite in toata Europa, dar mai exista si SPIELMANI, pe linga care prin peninsula Iberica o avem pe lusitanie, in Germania pe bavariensis, prin balcanii de sud pe valaisiana, CARE FIECARE din astea e mai raspindit ca BURGDORFERII, in Europa! UPS!
  3. Cam cit va dura pina cind vom gasi Borrelia MIORITICA si cam cite subspecii de-asta or exista!
  4. Cine stie si cauta, chiar gaseste: nemtii, iberici, greci, americani, japonezii. Ma intreb francezii oare cind vor realiza? Inainte sau dupa romani!

  Iar voi o dati intr-una cu boala Lyme!

  Cu stima,
  Dr. Ion

  – textul acesta se supune drepturilor de autor!

  • bun, concret, daca eu locuiesc singur de ani de zile sa zicem (sau partenera este negativa si la WB de la dr. Gogoasa si la DDM). ma musca o capusa iar la trei saptamani dupa aceea se declanseaza o ‘boala'(diagnosticata prin DFM si WB la dr. Gogoasa) pe care de fapt O AVEAM DE CEVA VREME cu mine? (IgG, IgM pozitive). Adica eu sunt cel care a infectat capusa? (e adevarat, am gasit-o moarta pe mine).
   Asta inseamna fie ca:
   a/ cineva din jurul meu, amici, partenere, colegi (trecut sau prezent), in trecut, m-a infectat ?
   b/ in escapadele din copilarie „tip Mark Twain” prin iarba si tufisuri am adunat si afzelii si garinii si alte posibile specii doar ca au stat inerte atatia ani?

   iar eu om sportiv, in tot acest timp am trecut prin toate sporturile in adolescenta si care la momentul muscaturii de capusa alergam voios 100-150 km lunar in parc si cataram muntii cu spor.
   iar ce e mai ciudat e ca pana la muscatura n-am avut absolut nicio problema de sanatate (daca excludem momentul cand aveam varsta de 1 an si ceva problema digestive). si nu prea cred ca declansarea simptomelor a fost de natura psihosomatica.

 4. Concret este foarte greu de precizat in primul rind ce ati luat de la aceasta capuse si mai ales ce i-ati dat acestei capuse! Oricum imi este greu sa cred ca i-ati dat si anticorpi si saraca a facut un Herxheiner!

  Sa stiti ca si un om care se naste cu sifilis de la mamica (chiar multi dintre populatia de romi) poate alerga, catara, fugi multa vreme pina cind pica!

  Nu stiu exact sa va spun, pentru ca imi lipsesc o multime de date, dar un inceput ar fi sa incercati sa faceti un WB parintilor/fratilor. S-ar putea ca acestia sa aiba doar afzeli, pe care ati avut-o si Dvs, dar fara probleme/simptomatica, iar intilnirea cu capusa sa va fi adus si garini. Asta numai asa ca exemplu. Sau intilnirea cu capusa sa va fi adus alt/i patogen/i, DE CARE NU STIM pentru ca nimeni nu-i diagnosticheaza, cel putin in Romania!

  EU MA indoiesc ca in trei saptamani o spirocheta luata de la o muscatura de capusa ajunge sa se raspindeasca atit de mult incit sa fie vizibila pe microscop, care analizeaza un microgram din cei 5 litri de singe! Si la fel de tare ma indoiesc ca pozitiveaza WB-ul, mai ales pe IgG-uri! Dar de tratat le tratam, ca asa zic guideslines-urile!

  ASTA nu inseamna ca ma indoiesc ca aveti simptomatica! Intrebarea cheie este ce anume va da simptomatica, ADICA ce a dus la aparitia vasculitei, e borrelia, atunci care specie, e micoplasma, atunci care specie sau este imunitatea? Daca am putea raspunde la aceste intrebari probabil ca am putea trata eficient astfel de situatii, altfel intre tratamentele pe care le faceti si nurofenul dat durerii de cap nu este mare diferenta!

 5. Serban Ionescu a avut SLB pe fond de Lyme. SLB este scleroza laterala bulbara, adica forma care incepe din partea de sus a corpului, maini gat fata. Este cea mai agresiva forma in ideea ca ataca rapid plamanii deci moartea survine in max 2 ani. Cauza bolii primordiala e un sistem imun deficitar, ca dovada boala lyme. Spun toate astea pt ca am RCUH si am fost diagnosticata cu SLP, Scleroza laterala primara deci tot 2 boli autoimune asociate. SLP are alt mod de manifestare: apare intai la picioare cu crampe musculare puternice, muschii sunt functionali timp de trei ani dupa care apar fasciculatiile la maini. Nu exista tratament ci doar unul naturist pe care am reusit sa l procur in cautarile pe net. Interesant e ca RCUH am din 2007 si am avut 2 recidive iar acum merg impreuna, s a activat in 2018 de cand au aparut fasciculatiile la maini. Acum…in 2017 am avut o necroza pentru care m am tratat la clinic hiperbara din Constanta. Necroza a trecut dar interesant e ca muschii la picioare s au dus si exact in perioada cu hiperbara se implineau 3 ani de la primele crampe musculare. Am fost diagnosticata cu SLP, o forma cu durata ceva mai mare de viata iar hiperbara nu a intervenit in stoparea Sclerozei ba din contra, mergand pe carje muschii s au dus mai repede. Si ca sa inchei, SLA adica scleroza laterala amiotrofica este atunci cand boala incepe concomitent in tot corpul.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s