Top 3 Shawormerii in Bucuresti + mentiuni

Desi nu s-ar spune dupa silueta mea „de invidiat” si cele 71 kg sunt un mare fan al shawormei.

Pe vremuri obisnuiam sa mananc cam doua pe saptamana, uneori trei fara efecte asupra greutatii. Se spune ca o shaworma mare are in jur de 1200 calorii, cam 60% din necesarul zilnic. O adevarata bomba calorica ar spune unii.

Acum cativa ani shaworma era considerat fast-foodul taranilor, acum numarul tot mai mare al shawormeriilor a „democratizat” acest fel de mancare si in ziua de azi la coada poti sa intalnesti gulere albastre, gulere albe, pitipoance, pustani si batranei.

Personal am redus numarul shawormelor la una pe saptamana sau chiar una la doua saptamani. Cu cat mai rar cu atat bucuria gustului e mai mare. Nu ma consider un specialist in shaworma insa cred cu tarie ca intre KFC/McDo si shaworma, mai „sanatoasa” este cea de-a doua. Daca se poate spune asa…

Deci topul meu propriu si personal este dupa cum urmeaza:

Locul 3: Iskender – este shawormeria de la intersectia Dimitrov-Mihai Bravu (vis a vis de lic. Iulia Hasdeu). Au o singura marime de shaworma si aia costa 14 lei. Minusul lor e ca sosurile sunt cele la „tub”, in rest carnea este aromata (mai ales cea de vita), au o serie de „ierburi” pe care le presara peste continutul shawormei doar la cerere.

Locul 2: La Turcu’ – nu stiu cati cunosc aceasta shawormerie, se afla undeva langa sos. Pantelimon in zona cimitirului Armenesc. Avand treaba prin zona de cativa ani am asistat practic la evolutia shawormeriei. Patronul este un turcalete foarte simpatic – Ali. Tin minte ca prima oara cand mi-am luat shaworma de la el, acum vreo doi ani, singurul plus erea marimea ei, in rest prea sarata, fara sosuri sau condimente. Apoi a schimbat reteta, a modernizat „cosmelia” si oamenii au inceput sa vina mai des. Desi vadul comercial e mult mai crescut, Ali retine pe toata lumea, saluta respectuos fiecare client iar daca el e cel care iti face shaworma, te intampina cu apelativul „ia zi, ce-ti pune tati”? Shaworma de la Turcu’ e compromisul intre calitate, cantitate si pret.  Shaworma mare de pui e 15 lei, cea mica e 13 lei, pt. vita se mai adauga 1 leu. Ce mi-a placut mereu la shawormeria asta e ca la sfarsit de tot, dupa ce a rulat shaworma, ti se mai pune si un „capac” de sos de usturoi.

Locul 1: Care coincide cu topul „oficial” al shawormeriilor din Bucuresti, anume „La Haleala„. Nu mai e nimic de spus despre la haleala, au o sumedenie de sosuri excelente si desi shaworma e mult mai scumpa simti nevoia sa te reintorci din cand in cand

–––––––––––––––––––––––––––

Alte mentiuni ar fi: Genin (pe vremuri era pe primul loc dar in ultima vreme shaworma de la ei a devenit gretoasa si f. mica), Emmy (o shawormerie pe sos. Iancului care are si un ayran excelent!)

Cam atat…!

 

Reclame

5 comentarii la “Top 3 Shawormerii in Bucuresti + mentiuni

  1. Divan, maverik, jerusalem sunt pe „to eat” list. inca nu am ajuns la ele.
    am uitat in schimb sa mentionez de alte trei shawormerii de succes care pe mine m-au dezamagit complet: Dristor Shaworma, shawormeria de la bariera de la intrare in „zona veche” si shawormeria de langa Suburbia….

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s