Cu bicla la munca

De cand au inverzit copacii am inceput ca o zi pe saptamana (vineri) sa ma duc cu bicla la munca. Planul meu e sa extind acest obicei la doua zile pana in toamna. Frumos ar fi fost sa ma duc in fiecare zi cu ea dar distanta mult prea mare intre casa si serviciu ma obliga sa ma limitez la atat. Deocamdata.

Distanta casa-serviciu pentru mine inseamna 20,2 km (conform ciclocomputerului), sunt un norocos, stiu! Practic bat orasul in diagonala dintr-o parte intr-alta tranzitand evident centrul. In 50% din traseu exista benzi dedicate bicicletelor, jumatate dintre ele te fac sa te simti si bine pedaland.

Deci o zi de munca inseamna 40,4 km de pedalat si 9 ore de stat pe scaun. De cele mai multe ori folosesc pe langa casca si ochelari si un batic pe care mi-l trag peste gura si nas. In felul asta evit o anume senzatie de „uscaciune” in gura dupa o repriza de pedalat. Sa nu uitam ca Bucurestiul este un oras plin de praf. Nu e un drum obositor, chiar nu e! ajung la munca, schimb tricoul sintetic cu unul de bumbac, reimprospatez „mireasma” corporala si ma apuc de treaba cu un apetit mult mai crescut. Ce sa mai, bicla e fericire!

Devenind un pic mai tehnic, as mai putea spune ca pana acum durata drumuluipe bicla pana la munca a variat intre 1h10min si 1h30min in functie de stopuri si ritmul de pedalare. Viteza medie e si ea intre un 15 si 18 kmph in functie de chef. Poate ca ar fi mers sa scot si 20 kmph dar nu vreau sa concurez cu cineva, vreau sa consider drumul spre munca o oportunitate de a face sport.

Acum, de ce am spus de datele astea tehnice? pai pentru comparatie. Varianta masina pana la metrou + metrou inseamna cam 1h05min si costa in jur de 6 lei (dus intors).Varianta masina pana la munca inseamna la ora de varf min 1h30min si costa 11 lei. Acum daca ma iau dupa ce spun unii cum ca viteza medie de deplasare cu masina in Bucuresti este 10 kmph deja pot spune ca biciclistii bucuresteni sunt de doua ori mai rapizi decat soferii bucuresteni. ..si de doua ori mai sanatosi, sper!:)

Reclame

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s